X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną badanie w kierunku chlamydia trachomatis, ureaplazm, mykoplazm
Odpowiedz

badanie w kierunku chlamydia trachomatis, ureaplazm, mykoplazm

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam wykonać wymaz z kanału szyjki macicy w kierunku chlamydia trachomatis, ureaplazm, mykoplazm, oraz wymaz z pochwy w kierunku bakterii tlenowych i beztlenowych (streptococcuc B agalactiae) Gdzie wykonać takie badania czy to możne pobrać wymaz każdy ginekolog podczas wizyty czy w labolatoriach jakiś specjalistycznych

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z was robiła te badania ?

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam w klinice leczenia nieplodnosci. Katowice provita. Cena 300zl. Wyniki po 3-5 tygodni

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakterii tlenowych i beztlenowych nie mialam zleconych.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że w większości miejsc można wykonać. Tzn takich gdzie leczy się niepłodność, lub kompleksowo ginekologiczne. Bakterie to raczej w cytologii wychodzą a chlamydię robią w większości miejsc. Sylwiunia w jakiej miejscowości szukasz?

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 11:51

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog skoro zleca to powinien podpowiedziec gdzie je mozna wykonac. On pewnie wie i nie wiedziec czemu nie powie, a dziewczyna sie naszuka.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o to ze zalecił mi to ginekolog w krakowie a tam mam 300 km dlatego on wskazał mi miejsce ale w kakowie, powiedział ze moge zrobić to u siebie gdzieś na miejscu by nie jeździć tak daleko

6es3onyx9001zu66.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhm, a w wyszukiwarce Ci nic sensownego nie wyszukalo gdzies w okolicy?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ