Hej dziewczyny!
Ten cykl to jest jakiś festiwal nowości w moim ciele
Duphaston biorę od kilku miesięcy, w tym miesiącu jednak brałam go kilka dni dłużej ze względu na wynik bety, którą robiłam 12 dpo (bez potwierdzenia, jedynie objawy).
Od 18 dc do 31 dc brałam Duphaston 2x dziennie. Około 26 dc zaczęły się u mnie bóle podbrzusza, kłucie i ciągniecie jajników. Po otrzymaniu wyników negatywnych bety, odstawiłam w poniedziałek Duphaston.
Dzisiaj- hit! 2 dni po odstawieniu dostałam niespodziewanej miesiączki - całkowicie bezbolesnej, piersi nie bolą, świetnie się czuję, generalnie inaczej niż zwykle (zwykle w pierwszy dzień ledwo żyję). W dodatku krew jest bardzo żywo-jasno czerwona, wręcz pomarańczowa.
Czy tak faktycznie może dziać się po Duphastonie? Z czego wzięły się te nowości w tym cyklu? A może to powód do niepokoju?
Ściskam i pozdrawiam ❤️
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii
Historia wyjątkowa również dla lekarzy