Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › Bardzo dziwna miesiączka Duphston
Odpowiedz

Bardzo dziwna miesiączka Duphston

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ten cykl to jest jakiś festiwal nowości w moim ciele :P Duphaston biorę od kilku miesięcy, w tym miesiącu jednak brałam go kilka dni dłużej ze względu na wynik bety, którą robiłam 12 dpo (bez potwierdzenia, jedynie objawy).
    Od 18 dc do 31 dc brałam Duphaston 2x dziennie. Około 26 dc zaczęły się u mnie bóle podbrzusza, kłucie i ciągniecie jajników. Po otrzymaniu wyników negatywnych bety, odstawiłam w poniedziałek Duphaston.
    Dzisiaj- hit! 2 dni po odstawieniu dostałam niespodziewanej miesiączki - całkowicie bezbolesnej, piersi nie bolą, świetnie się czuję, generalnie inaczej niż zwykle (zwykle w pierwszy dzień ledwo żyję). W dodatku krew jest bardzo żywo-jasno czerwona, wręcz pomarańczowa.
    Czy tak faktycznie może dziać się po Duphastonie? Z czego wzięły się te nowości w tym cyklu? A może to powód do niepokoju? :(
    Ściskam i pozdrawiam ❤️

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co mogę dodać, to że w tym miesiącu zmieniłam swoją dietę (podążając za wskazówkami Akademii Płodności)

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ