SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › Beta w szarej strefie po ovitrelle
Odpowiedz

Beta w szarej strefie po ovitrelle

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Larsa Koleżanka

Wysłany: 1 września, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Wiem, że już takich wątków trochę było, ale są one sprzed paru lat wstecz. Słuchajcie staram się o drugą ciążę, pierwszy raz miałam stymulację aromkiem i zastrzyk. Ovitrelle miałam 20.08 i dziś 1.09 beta wynosi 8,77 i progesteron 18,40. Chciałam zapytać co o tym myślicie, podobno jeszcze beta może być zakłamana, ale tak naprawdę nie znalazłam wątków, które zakończyły się negatywnie z taką beta 12dni po zastrzyku. Idę oczywiście na powtórkę jutro/pojutrze. Podzielicie się swoimi historiami?

• Nowajaa Debiutantka

Wysłany: 1 września, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba czekać 14 dni od podania zastrzyku

• Takatam Autorytet

Wysłany: 1 września, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ovitrelle 21, dzień po tobie i nie mam odwagi jeszcze na testowanie. Nie widzialam nigdy 2 kresek u siebie i nie chciałabym sobie tego robić jakby miał być fałszywie dodatni. Zrobię test najszybciej 14 dni po zastrzyku.

A ty zrób bete jutro i zobaczymy czy bedzie przyrost, daj znać koniecznie trzymam kciuki 💜

👱🏻‍♀️32 👨33
    starania od 05.2024
    Wszystko gra a ciąży dwa lata nie ma

TSH: 2,55 ⬆️ Euthyrox50
    Jajowody drożne ✅️
    Estradiol (4 dc): 63,90 (30,90–90,40)✅️
    FSH (3 dc) 5,75 (3,5–12,5)✅️
    LH (3 dc) 10,00 (2,4–12,6)✅️
    AMH 9,84 ng/ml ❓️
    Prolaktyna 384,0 (102,0–496,0) ✅️
    Testosteron (5 dc): 66,50 ✅
    CA-125 (5 dc): 14 ✅
    FT3: 2,79 FT4: 1,28 ✅
    Ferrytyna: 74 ✅
    Żelazo: 17,3 ✅
    Wit D : 40,80 ✅️
    Glukoza: 88,10 ✅
    Partner – nasienie: 4% morfologia

Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
  • Larsa Koleżanka

Wysłany: 1 września, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takatam wrote:
    Ja miałam ovitrelle 21, dzień po tobie i nie mam odwagi jeszcze na testowanie. Nie widzialam nigdy 2 kresek u siebie i nie chciałabym sobie tego robić jakby miał być fałszywie dodatni. Zrobię test najszybciej 14 dni po zastrzyku.

A ty zrób bete jutro i zobaczymy czy bedzie przyrost, daj znać koniecznie trzymam kciuki 💜

Ja testuje od 10 dnia po zastrzyku i testy są takie same, ostatni wydawał mi się delikatnie ciemniejszy. Ogólnie mam jakieś objawy jak w pierwszej ciąży, ale nie chce się nakręcać. Masz progesteron jakiś po owulacji? Ja chciałam też sprawdzić proga bo miałam dość spory pęcherzyk bo aż 26mm w dniu zastrzyku

• Larsa Koleżanka

Wysłany: 2 września, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takatam wrote:

Hej, dziś beta 17,6 🥰

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ