X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną brak śluzu płodnego
Odpowiedz

brak śluzu płodnego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pozytywna ptysia Znajoma

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny od trzech miesięcy sprawdzam śluz i ani razu nie był ciągnący, niby mokry ale bardzo skąpy, testy owulacyjne wskazują jedną kreske :(
    ostatnie wyniki robione w 14 dc:

LH 31.76 31.76

faza folikularna: 2.4-12.6 mIU/ml
    faza owulacyjna: 14-95.6 mIU/ml

FSH 5.83

faza folikularna: 3.5-12.5 mIU/ml
    faza owulacyjna: 4.7-21.5 mIU/ml

ESTRADIOL
    E2 1005 1005

Kobiety fazy: folikularna 98-571,
    owulacyjna 176-1153
    czy któraś z was tak miała?

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam podobnie i zaczęłam pić siemię lniane i w pierwszej fazie cyklu łykam wiesiołka, trochę się poprawiło. Nie wypowiem się na temat badań, bo nie jestem lekarzem, ale myślę, że warto zasięgnąć rady ginekologa, żeby pomógł w określeniu, czy występuje u Ciebie owulacja. A sprawdzasz szyjkę albo mierzysz temp?

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ma rację. Musisz zasięgnąć porady lekarza. Co do sluzu-myślałam podobnie. Bardzo w obserwacji pomógł mi wiesiołek. Ja brałam Oeparol.Śluz widziałam już w pierwszym cyklu. Teraz spróbuję siemienia.

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może jest on w środku??? sprawdzalas? na przykład mój śluz jest zbyt leniwy i rzadko wygląda na zewnątrz ;D

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Drica78 Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bierzcie wiesiołka ! Od 6 mies starań nie zauważyłam śluzu wcale ! Teraz od 2 cyklu biorę wiesiołek i powiem wam to co zobaczyłam w toalecie szok !! W końcu mam płodny śluz yupi !!

Ferrari
  • Natka30 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można go kupić w aptece?

05a5dc343a95c3abdf4420765179411e.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka,tak. Możesz poprosić o wiesiołek po prostu lub poszperać w necie i wybrać konkretną firmę. Ja brałam Oeparol Femina,jest świetny ale myślę,że można trochę zbić koszty i wybrać tańszy :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ