X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Brak zarodków, nowotwór jąder
Odpowiedz

Brak zarodków, nowotwór jąder

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MonGos88 Debiutantka

Wysłany: 6 marca 2023, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy jest tu ktoś, kogo mąż chorował na nowotwór i miał usuwane jądra?

U nas taka sytuacja, że ja mam jeden jajnik (drugi usunięty z powodu potworniaka 10 lat temu), a mąż dwa razy chorował na nowotwór jądra. Pierwszy raz 20 lat temu (wtedy nie miał chemii, tylko usunięte jądro), a kolejny raz 10 lat temu (usunięte drugie, chemia etc) .wtedy też zamroził nasienie. W 2020 postanowiliśmy podejść pierwszy raz do ivf. Uzyskaliśmy w invicta 7 komórek, z czego 6 było nieprawidłowych morfologicznie, a jedna ok. Tą jedną zapłodnili, ale zdegenerowała w 5 dobie będąc morulą. Zmiana kliniki, immunolog, końskie dawki leków i podwójna stymulacja. To dało nam 11 komórek, z czego zapłodniły się 3, ale znowu nie uzyskaliśmy żadnego zarodka. Jeden walczył do 7 doby, ale zdegenerował. Wielka rozpacz i poczucie beznadziei. Ta zmiana kliniki, dodatkowe badania i podwójne stymulacje dały mi nadzieję na lepszy rezultat, a wyszło tak samo jak za 1 razem. Została nam jedna niepełna słomka i teraz wielka rozkmina czy w ogóle warto jeszcze walczyć i czy jest sens. Jak to widzicie ze swojej perspektywy? Tylko szczerze. Klinika mówi, że szansa zawsze jest póki mamy to nasienie, ale ja nie jestem przekonana.

• Virginia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2023, 17:53

monester lubi tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ