X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Candida albicans ATAKUJE
Odpowiedz

Candida albicans ATAKUJE

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny postanowiłam założyć ten wątek... bo za bardzo nie widziałam tutaj takich informacji... Otóż problem jest taki że zapewne nie jedna z nas miała problem z kandydozą... Nie chę biegać po różnych forach jak opętana, chcę aby i tu powstało coś na ten temat...
    Kwestia jest taka, że po stymulacji hormonalnej, in vitro, ciąży przerwanej łyżeczkowaniem mój organizm ześwirował i nie mogę się pozbyć tego cholerstwa!
    Miałam 2 opakowania z globulkami clotrimazolu, pomogło na 2 tygodnie i nastąpił nawrót, potem wykonano biocenozę i badanie na co to diabelstwo jest wrażliwe, Dostałam ketokonazol na 10 dni, + provag + lactovaginal
    kontrola po tym czasie wykazała la nadal w biocenozie candide... Lekarka powiedziała ze zadnych tabletek już nie da bo totalnie się wyjałowię. Jedyne co mam zrobić to zmiana diety, zero cukru, irygacje + lactovaginal... Jakby poprawy nie czuję....
    Moze Wy coś mi poradzicie...

• Manieczka86 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie często łapało to zawsze stosowałam kurację Multilac przez dłuższy czas. Nawet po miesiącu później przerwa a później znów Multilac. Przede wszystkim jedz dużo jogurtów naturalnych tylko znajdź odpowiedni, który ma te dobre bakterie. Ja jem z Bacoma ten gęsty. Witamina C jest ważna bo Candidia nie lubi "kwaskowego" podłoża. Lekarka ma rację, powinno się unikać cukrów. Zamiast ciasta czy ciastek, lepiej zjeść owoce. Piwko też źle wpływa na organizm i wtedy candidia ma dobre podłoże. Teraz już nie pamiętam jaką dietę miałam. Smarowałam się też maścią Clotrimazolum i mojego M też bo często mężczyźni nie mają objawów ale mogą zarażać. Dobrze by było także M zaaplikować maść i coś doustnie np. Fluconazol. Moim zdaniem częste irygacje nie są dobre. Przy Candidi trzeba z dwóch stron działać. I coś doustnie i dopochwowo. Jak sobie coś jeszcze przypomnę to Ci napiszę. Pozdrawiam :)

Moniaa, scarllet lubią tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
    Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem za krótko brałaś ten ketokonazol. Ja jak leczyłam candide to dostawałam leki na tydzień góra 2 tygodnie i nic nie pomagało!!! wtedy jeszcze nie wiedziałam że robi sie wymaz i antymycogram bo żaden lekarz na to nie wpadł. Potem trafiłam na innego lekarza który zlecił mi pierwsze wymaz i w tym wymazie wyszło że grzyb jest wrazliwy na każdy lek przeciewgrzybiczy nawet na te które wcześniej brałam ale nie pomagały i ten obecny lekarz zlecił mi fluconazol na 3 tygodnie i nystatyne tak samo na 3 tygodnie żeby atakować jak Manieczka wspomniała z dwóch stron. I pomogło :) dobrze by było gdybyś dostała leki na dłużej dopochwowe i doustne.
    Irygacji nie powinno sie robic bo wypłukuje tą dobra flore bakteryjna i szybciej można coś złapać.
    Może idz do innego lekarza. Ja zanim trafiłam do kompetentnego ułaziłam sie od jednego do drugiego z głupim grzybem a o reszcie nie wspomnę...
    Może zrób wymaz+antymucogram i idź do innego lekarza i zasugeruje że 10 dni kuracji nie pomogło i zpytaj (żeby nie było że się wymądrzasz :) ) czy nie lepiej byłoby dłużej to poleczyć.

Witaj Manieczka :) fajnie Cie tu znowu "spotkać" <3

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olejek z dzikiego oregano, np Oregasept.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 18:33

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, skoro wykonano antymukogram żeby sprawdzić na co to cholerstwo jest wrażliwe to zrobili bardzo dobrze. To nie wina gina...Polecałabym kochana przeleczyć męża/partnera....bo jak się kochacie to on Cię spowrotem nadkaża i tak bedzie w kółko dopóki i on nie przejdzie tej samej kuracji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 09:52

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mnie też zlapalo właśnie to cholerstwo... Wcześniej miałam też globulki i pomogły na chwilę... Mam teraz Gynazol jednorazowo się go zakłada do pochwy. Zastanawiam się za ile dni będę mogła współżyć...

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Manieczka86 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się, że odkąd nie noszę stringów tylko częściej bawełniane gatki to też mnie tak nie łapie grzybek :) Używam też płynu do higieny intymnej z kwasem mlekowym. Nie można przegrzewać okolic intymnych. Podczas <3 uważać żeby się nie zatrzeć :) bo to sprzyja bakteriom i grzybom.

Vanessa - powróciłam do Was :) i to na całego!!! :*

vanessa lubi tę wiadomość

• vanessa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manieczka86 wrote:
    Vanessa - powróciłam do Was :) i to na całego!!! :*
    Ty powróciłaś a ja za moment odchodzę...

201701271765.png

• Manieczka86 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie Ty się wybierasz???

• vanessa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manieczka86 wrote:
    A gdzie Ty się wybierasz???
    Po prostu nie ma tu juz nikogo z kim mogłabym poplotkować jak za dawnych czasów a po za tym czasem trzeba zakończyć pewne etapy w zyciu. A po za tym bardzo często czuje się tu jak niechciany ignorowany odludek :/

201701271765.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocny podobno bywa kwas kaprylowy: http://www.solgar.pl/wiedza/leksykon/kwas-kaprylowy

Nie stosowałam, ale natknęła się właśnie na niego i zdecydowałam wkleić - może się komuś przyda :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanessa wrote:
    Po prostu nie ma tu juz nikogo z kim mogłabym poplotkować jak za dawnych czasów a po za tym czasem trzeba zakończyć pewne etapy w zyciu. A po za tym bardzo często czuje się tu jak niechciany ignorowany odludek :/

Vanessa, jaki odludek!?

• muszynka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manieczka86 ma racje, ostawienie syntetycznych majtek jak najbardziej pomaga. Poza tym przy tym cholerstwie lepiej zapomnieć o tamponach.

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to takiego? Jakie sa objawy?

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • k1.kasia Nowa

Wysłany: 6 listopada 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Czy któraś leczyła się Fluconazolem ale aż przez pół roku? Czy taka terapia pomogła? i czy można ją przerwać w każdej chwili? - troszkę przeraża mnie to pół roku ;/

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ