Candida albicans ATAKUJE
-
Hej dziewczyny postanowiłam założyć ten wątek... bo za bardzo nie widziałam tutaj takich informacji... Otóż problem jest taki że zapewne nie jedna z nas miała problem z kandydozą... Nie chę biegać po różnych forach jak opętana, chcę aby i tu powstało coś na ten temat...
Kwestia jest taka, że po stymulacji hormonalnej, in vitro, ciąży przerwanej łyżeczkowaniem mój organizm ześwirował i nie mogę się pozbyć tego cholerstwa!
Miałam 2 opakowania z globulkami clotrimazolu, pomogło na 2 tygodnie i nastąpił nawrót, potem wykonano biocenozę i badanie na co to diabelstwo jest wrażliwe, Dostałam ketokonazol na 10 dni, + provag + lactovaginal
kontrola po tym czasie wykazała la nadal w biocenozie candide... Lekarka powiedziała ze zadnych tabletek już nie da bo totalnie się wyjałowię. Jedyne co mam zrobić to zmiana diety, zero cukru, irygacje + lactovaginal... Jakby poprawy nie czuję....
Moze Wy coś mi poradzicie... -
Jak mnie często łapało to zawsze stosowałam kurację Multilac przez dłuższy czas. Nawet po miesiącu później przerwa a później znów Multilac. Przede wszystkim jedz dużo jogurtów naturalnych tylko znajdź odpowiedni, który ma te dobre bakterie. Ja jem z Bacoma ten gęsty. Witamina C jest ważna bo Candidia nie lubi "kwaskowego" podłoża. Lekarka ma rację, powinno się unikać cukrów. Zamiast ciasta czy ciastek, lepiej zjeść owoce. Piwko też źle wpływa na organizm i wtedy candidia ma dobre podłoże. Teraz już nie pamiętam jaką dietę miałam. Smarowałam się też maścią Clotrimazolum i mojego M też bo często mężczyźni nie mają objawów ale mogą zarażać. Dobrze by było także M zaaplikować maść i coś doustnie np. Fluconazol. Moim zdaniem częste irygacje nie są dobre. Przy Candidi trzeba z dwóch stron działać. I coś doustnie i dopochwowo. Jak sobie coś jeszcze przypomnę to Ci napiszę. Pozdrawiam
Moniaa, scarllet lubią tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
-
Moim zdaniem za krótko brałaś ten ketokonazol. Ja jak leczyłam candide to dostawałam leki na tydzień góra 2 tygodnie i nic nie pomagało!!! wtedy jeszcze nie wiedziałam że robi sie wymaz i antymycogram bo żaden lekarz na to nie wpadł. Potem trafiłam na innego lekarza który zlecił mi pierwsze wymaz i w tym wymazie wyszło że grzyb jest wrazliwy na każdy lek przeciewgrzybiczy nawet na te które wcześniej brałam ale nie pomagały i ten obecny lekarz zlecił mi fluconazol na 3 tygodnie i nystatyne tak samo na 3 tygodnie żeby atakować jak Manieczka wspomniała z dwóch stron. I pomogło dobrze by było gdybyś dostała leki na dłużej dopochwowe i doustne.
Irygacji nie powinno sie robic bo wypłukuje tą dobra flore bakteryjna i szybciej można coś złapać.
Może idz do innego lekarza. Ja zanim trafiłam do kompetentnego ułaziłam sie od jednego do drugiego z głupim grzybem a o reszcie nie wspomnę...
Może zrób wymaz+antymucogram i idź do innego lekarza i zasugeruje że 10 dni kuracji nie pomogło i zpytaj (żeby nie było że się wymądrzasz ) czy nie lepiej byłoby dłużej to poleczyć.
Witaj Manieczka fajnie Cie tu znowu "spotkać"sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
Monia, skoro wykonano antymukogram żeby sprawdzić na co to cholerstwo jest wrażliwe to zrobili bardzo dobrze. To nie wina gina...Polecałabym kochana przeleczyć męża/partnera....bo jak się kochacie to on Cię spowrotem nadkaża i tak bedzie w kółko dopóki i on nie przejdzie tej samej kuracji...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 09:52
-
Przypomniało mi się, że odkąd nie noszę stringów tylko częściej bawełniane gatki to też mnie tak nie łapie grzybek Używam też płynu do higieny intymnej z kwasem mlekowym. Nie można przegrzewać okolic intymnych. Podczas uważać żeby się nie zatrzeć bo to sprzyja bakteriom i grzybom.
Vanessa - powróciłam do Was i to na całego!!! :*vanessa lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
-
Manieczka86 wrote:A gdzie Ty się wybierasz???
-
nick nieaktualnyvanessa wrote:Po prostu nie ma tu juz nikogo z kim mogłabym poplotkować jak za dawnych czasów a po za tym czasem trzeba zakończyć pewne etapy w zyciu. A po za tym bardzo często czuje się tu jak niechciany ignorowany odludek
Vanessa, jaki odludek!? -