X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Choroby tarczycy
Odpowiedz

Choroby tarczycy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Czy któraś w was miała robione badania Anty-TG i Anty-TPO?
    Bo ja właśnie odebrałam wyniki....A-TG wyszło 212,7 U/ml a A-TPO wyszło 205 U/ml.
    TSH 1,298 a fT3 3,19 a fT4 1,07.
    Jestem zaniepokojona tymi przeciwciałami.

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskazuje to na hshimoto. Ale widac, ze tatryca pracuje prawidlowo. Idz do endokrynologa niech zrobi usg i powie jak to dalej widzi:)

M&M
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robione właśnie badania i wszystko niby wyszło dobrze, oprócz tych Anty-TG. Wyszły mi 207,5 IU/ml, a norma jest max do 115.
    Reszta to:
    TSH 0,73 uU/ml (norma 0,20- 4,00)
    FT3 3,2 pg/ml (norma 1,8- 5,00)
    FT4 15,20 pg/ml (norma 8,00- 19,00)
    FSH 4,7 mlU/ml (norma 3,3- 11,30)
    LH 3,3 mlU/ml (norma 1,7- 7,20)
    prolaktyna 7,40 ng/ml (norma 2,00- 25,00)
    Anty TPO 23,8 IU/ml (norma poniżej 63)

Usg tarczycy wskazało powiększoną tarczycę i jakieś cienie wskazujące na początek zapalenia tarczycy. Ale wizytę u endokrynologa mam dopiero na koniec stycznia.
    Ehh.. czekam więc...

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ