X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Choroby tarczycy
Odpowiedz

Choroby tarczycy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Czy któraś w was miała robione badania Anty-TG i Anty-TPO?
    Bo ja właśnie odebrałam wyniki....A-TG wyszło 212,7 U/ml a A-TPO wyszło 205 U/ml.
    TSH 1,298 a fT3 3,19 a fT4 1,07.
    Jestem zaniepokojona tymi przeciwciałami.

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskazuje to na hshimoto. Ale widac, ze tatryca pracuje prawidlowo. Idz do endokrynologa niech zrobi usg i powie jak to dalej widzi:)

M&M
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robione właśnie badania i wszystko niby wyszło dobrze, oprócz tych Anty-TG. Wyszły mi 207,5 IU/ml, a norma jest max do 115.
    Reszta to:
    TSH 0,73 uU/ml (norma 0,20- 4,00)
    FT3 3,2 pg/ml (norma 1,8- 5,00)
    FT4 15,20 pg/ml (norma 8,00- 19,00)
    FSH 4,7 mlU/ml (norma 3,3- 11,30)
    LH 3,3 mlU/ml (norma 1,7- 7,20)
    prolaktyna 7,40 ng/ml (norma 2,00- 25,00)
    Anty TPO 23,8 IU/ml (norma poniżej 63)

Usg tarczycy wskazało powiększoną tarczycę i jakieś cienie wskazujące na początek zapalenia tarczycy. Ale wizytę u endokrynologa mam dopiero na koniec stycznia.
    Ehh.. czekam więc...

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ