X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ciałko żółte a nowy dominujący pęcherzyk
Odpowiedz

Ciałko żółte a nowy dominujący pęcherzyk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś z Was miał sytuację że 8dc pęcherzyk 18mm, endometrium 9mm. Owu w 11dc.w 16dc widoczne ciałko żółte i nowy 16mm pęcherzyk, endometrium tylko 7mm
    O co moze chodzić? 😢
    Czy jedno nie hamuje drugiego? Skąd ten pęcherzyk? I dlaczego endometrium takie niskie? 😢

preg.png
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Czy ktoś z Was miał sytuację że 8dc pęcherzyk 18mm, endometrium 9mm. Owu w 11dc.w 16dc widoczne ciałko żółte i nowy 16mm pęcherzyk, endometrium tylko 7mm
    O co moze chodzić? 😢
    Czy jedno nie hamuje drugiego? Skąd ten pęcherzyk? I dlaczego endometrium takie niskie? 😢

Ja tak miałam, lekarz kazał zrobić badanie estradiol, lh i progesteron z tego co pamietam. Wyszło ze jestem już po owu wiec kazał ten pęcherzyk zignorować i faktycznie miesiączka przyszła na czas.

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
    30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
    2.04. Transfer nieudany

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔
  • Kate@@ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też tak miałam w tym cyklu, nie kazał mi nic oprócz progesteronu badać tylko olać bo widział ciałko żółte i płyn poowulacyjny. Progesteron wyszedł 12,7 wiec niby okej ale bez szału…

👩🏻
    36 lat, PCOS; AMH 6.82; niedoczynność tarczycy
    🧑🏻
    39 lat, MSOME 0% plemników pierwszej klasy, 1% plemników drugiej klasy; ruchliwość i ilość poniżej normy

2021 - rozpoczęcie starań
    11.2023 - histeroskopia -> stan zapalny endometrium
    2.2024 - punkcja (27 🥚 pobrano -> 21 🥚 zapłodniono -> powstało 8 ❄️ -> embrace dla połowy); hiperstymulacja

❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
    ❄️4 nieprzebadane, 1 nieinformatywny

4.2024 - transfer ❄️ 6AB - beta 0 💔
    7.2024 - transfer ❄️ 4AB - cb 💔

28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):

6 dpt bHCG 42,2; 8 dpt bHCG 99,1;
    10 dpt bHCG 269; 12 dpt bHCG 869;
    14 dpt bHCG 2352; 26 dpt CRL 0,73cm, jest 💓

1. prenatalne - ryzyka niskie, CRL 6,74cm
    🩵 it's a boy 🩵

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ