X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ciąża beta hcg
Odpowiedz

Ciąża beta hcg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kari55 Debiutantka

Wysłany: 27 lipca, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Piszę, niestety z niezbyt przyjemną sytuacja dla mnie:( od paru tygodni zaczęliśmy starać się z mężem o dziecko, ostatnio na teście ciążowym zauważyłam drugi cień, po dwóch dniach wyszedł ciemniejszy, Wiec byłam pewna, ze coś się zadziało, wcześniej wychodziły negatywne. Zrobiłam badanie bety hcg. Za pierwszym razem wyszła 5,11 wiec bardzo niska, wiedziałam od razu, ze coś jest nie tak, ale liczyłam na cud… dzisiaj (po dwóch dniach od ostatniego badania) znowu pobrałam krew beta wyniosła 5,70, wiem, ze na pewno z tego nic nie będzie. Przyrost jest żaden… moje pytanie brzmi co teraz? Czy to może być ciąża pozamaciczna? Czy raczej będzie biochemiczna? Powinnam dalej badać będę? Czy iść do lekarza, jestem pierwszy raz w takiej sytuacji.

• aleks.123 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kari55 wrote:
    Cześć dziewczyny! Piszę, niestety z niezbyt przyjemną sytuacja dla mnie:( od paru tygodni zaczęliśmy starać się z mężem o dziecko, ostatnio na teście ciążowym zauważyłam drugi cień, po dwóch dniach wyszedł ciemniejszy, Wiec byłam pewna, ze coś się zadziało, wcześniej wychodziły negatywne. Zrobiłam badanie bety hcg. Za pierwszym razem wyszła 5,11 wiec bardzo niska, wiedziałam od razu, ze coś jest nie tak, ale liczyłam na cud… dzisiaj (po dwóch dniach od ostatniego badania) znowu pobrałam krew beta wyniosła 5,70, wiem, ze na pewno z tego nic nie będzie. Przyrost jest żaden… moje pytanie brzmi co teraz? Czy to może być ciąża pozamaciczna? Czy raczej będzie biochemiczna? Powinnam dalej badać będę? Czy iść do lekarza, jestem pierwszy raz w takiej sytuacji.

Raczej biochemiczna, poczekaj na miesiączkę. Jeśli spóźni się więcej niż kilka dni no. tydzień to do lekarza.

👩 28 lat, PCOS, niedrożny prawy jajowód
    🧑🏻‍🦱 39 lat, brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

04.2022 badania nasienia - ciężki wynik - brak plemników w nasieniu
    07.2022 pierwsza wizyta w klinice
    11.2022 - biopsja jąder
    12.2022 - decyzja o inseminacji nasieniem dawcy
    03.2023 - badanie drożności jajowodów - prawy niedrożny
    03.2023 - przygotowanie do pierwszej inseminacji
    04.2023 - pierwsza AID nie tym razem, czekamy na kolejny cykl
    20.05.2023 - 1. IUI nieudana
    2.09.2023 - 2. IUI nieudana 😭
    6.10.2023 - 3. IUI ciąża biochemiczna 💔
  • Kari55 Debiutantka

Wysłany: 27 lipca, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedz ❤️

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ