X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ciąża bliźniacza po crio- obumarcie 1 zarodka, jaki spadek bety
Odpowiedz

Ciąża bliźniacza po crio- obumarcie 1 zarodka, jaki spadek bety

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • klaudiaxoxo Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crio 2 zarodkow 4dniowych. Usg wykazało, że 1 z nich jest lichy i raczej nie przetrwa.
    Wczoraj dramat. Plamienie, skurcze, potem krwawienie. Byl duży skrzep. Zalecenie gin- lezec. Od początku ciąży jestem obstawiona lekami.
    Dzis usg wykazalo 2 zarodki. Pobrano u mnie krew, przypuszczam na bete. Podano mi wlew z magnezu i zastrzyk cyclonamine chyba... na zatrzymanie krwawienia. Gin tlumaczy ze ciąża po ivf jest inna i tak może się zdarzyc.
    Aktualna sytuacja: mniej krwawie (sluz różowy) , czasami lekkie klucie w brzuchu, dalej bol piersi.
    Dzwonił gin, ze nie mam wpadać w panike, jeżeli wynik hcg będzie mniejszy. Przypuszczam, że dostał moje wyniki i nie chce mnie niepotrzebnie denerwować.
    Pytanie do zorientowanych. Jaki może być spadek bety w ciąży bliźniaczej jeżeli 1 z zarodkow padnie? Chcę się przygotować psychicznie na jutro by nie dostać zawału. Najgorzej jeżeli ciąża całkowicie przestanie się rozwijać... Prosze o info

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ