Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ciąża po nowotworze
Odpowiedz

Ciąża po nowotworze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agisos Nowa

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ciąża to powrót do choroby:-(

• Agisos Nowa

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochani po 6 m-cach wygrałam walkę z czerniakiem. Miałam dwie operacje , był mikroprzerzut na wartowniku. Pozostałe węzły czyste- usuniete były wszystkie węzły pachy prawej. Czy są wśród Was takie które miały podobną sytuację i nie bały się i zawalczyły o swoje marzenia...

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj!

W 2010 roku mialam usunieta tarczyce. Po zastosowanym leczeniu musialam odczekac, ale jak tylko onkolog dal zielone swiatlo rozpoczelismy starania. W 2014 roku urodzilam syna. W zaden sposob nie wplynelo to na moje zdrowie. Teraz ponownie jestem w ciazy.

Najlepiej chyba zapytac lekarza, jaki czas jest potrzebny aby organizm w pelni zregenerowal sie po chorobie i kiedy mozesz rozpoczac starania.

• EmiKa Debiutantka

Wysłany: 15 listopada 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Witaj!

Po zastosowanym leczeniu musialam odczekac, ale jak tylko onkolog dal zielone światło..

Witaj, jak długo Ty musiałaś odczekać?

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat mialam raka tarczycy i leczono mnie jodem radioaktywnym. Po tym leczeniu zalecane jest odczekanie rok, ale po poltora roku mialam jeszcze badanie kontrolne, rowniez wymagajace podania jodu, ale w mniejszej dawce no i trzeba bylo wstrzymac sie ze staraniami pol roku. Wiec tak naprawde od pierwszego leczenia musialam odczekac 2 lata. Musle, ze wszystko zalezy od tego jakie leczenie bylo zastosowane i jak szybko organizm sie zregenerowal.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ