Ciąża po nowotworze
-
Kochani po 6 m-cach wygrałam walkę z czerniakiem. Miałam dwie operacje , był mikroprzerzut na wartowniku. Pozostałe węzły czyste- usuniete były wszystkie węzły pachy prawej. Czy są wśród Was takie które miały podobną sytuację i nie bały się i zawalczyły o swoje marzenia...
-
Witaj!
W 2010 roku mialam usunieta tarczyce. Po zastosowanym leczeniu musialam odczekac, ale jak tylko onkolog dal zielone swiatlo rozpoczelismy starania. W 2014 roku urodzilam syna. W zaden sposob nie wplynelo to na moje zdrowie. Teraz ponownie jestem w ciazy.
Najlepiej chyba zapytac lekarza, jaki czas jest potrzebny aby organizm w pelni zregenerowal sie po chorobie i kiedy mozesz rozpoczac starania. -
Ja akurat mialam raka tarczycy i leczono mnie jodem radioaktywnym. Po tym leczeniu zalecane jest odczekanie rok, ale po poltora roku mialam jeszcze badanie kontrolne, rowniez wymagajace podania jodu, ale w mniejszej dawce no i trzeba bylo wstrzymac sie ze staraniami pol roku. Wiec tak naprawde od pierwszego leczenia musialam odczekac 2 lata. Musle, ze wszystko zalezy od tego jakie leczenie bylo zastosowane i jak szybko organizm sie zregenerowal.
-