Forum Starając się z pomocą medyczną CLO+Ovitrelle+Duphaston
Odpowiedz

CLO+Ovitrelle+Duphaston

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31310

    Wysłany: 20 sierpnia 2013, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

    Zakładam ten temat- bo może któraś z Was też ma taki zestawik :)
    Chciałam sie dowiedzieć i podzielić odczuciami po tych lekach :)
    To mój pierwszy cykl z tymi lekami (zakończony )
    I cykl : 2-6 dc -CLO, 17dc Ovitrelle a od 22-31dc Duphaston - cykl zakończył się na 33dc :)
    Teraz jest drugi zaczęty od CLO :)
    Moje główne pytanie to czy po takiej mieszance wasze samopoczucie podczas @ były inne od poprzednich ( bez tych leków)
    U mnie było o 180C inaczej.
    Zawsze miałam bolesne @, a ta ..hmm..dziwna.... kilka razy zakuły mnie jajniki, trochę zabolało podbrzusze i kręgosłup..

    Pozdrawiam
    Ania

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • karolina Przyjaciółka
    Postów: 90 72

    Wysłany: 20 sierpnia 2013, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    po clo miałam zaburzenia widzenia z 2 miesiące, duphaston znosi się dobrze ovitrelle nie miałam podawanego bo miałam 4 pęcherzyki i ryzyko za duże:))

    Karolina
  • tvisha Przyjaciółka
    Postów: 186 31

    Wysłany: 9 października 2017, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    podnoszę temat, bo dotyczy już i mnie;)

    dostalam wyzej wymieniony zestaw, ale widzę, ze mialyscie jakos inaczej zalecone stosowanie duphastonu, ja mam go przyjac dzien po ovitrelle...zastanawiam się, czy to ok?

    18.04 -2 kreski
    5.05- 7 tydz. puste jajo płodowe...

    starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    CLO 2017, letrozol 2018,
    2019 -fatalne wyniki nasienia, żpn, zabieg, znaczna poprawa wyników:)
  • trigeria Przyjaciółka
    Postów: 99 64

    Wysłany: 9 października 2017, 22:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taki zestaw tylko pregnyl i luteina zamiast ovitrelle i dupashon.Czyli wychodzi na to samo.

    Zauważyłam że miesiączki są bardziej skąpe.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 22:42

    xyz
  • trigeria Przyjaciółka
    Postów: 99 64

    Wysłany: 9 października 2017, 22:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja luteine w dzień brania zastrzyku

    xyz
  • tvisha Przyjaciółka
    Postów: 186 31

    Wysłany: 10 października 2017, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bralam clo w trakcie miesiaczki, pozniej test owu po monitoringu, jesli pozytywny test to nastepnego dnia zastrzyk ovitrelle, i nastepnego dnia duphaston, tylko lekarz mowil by starac sie w dniu, w ktorym biorę duphaston, a gdzie indziej wyczytalam, ze w dniu ovitrelle - wieczorem po zastrzyku jesli byl rano, a pozniej nastepnego dnia

    18.04 -2 kreski
    5.05- 7 tydz. puste jajo płodowe...

    starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    CLO 2017, letrozol 2018,
    2019 -fatalne wyniki nasienia, żpn, zabieg, znaczna poprawa wyników:)
  • trigeria Przyjaciółka
    Postów: 99 64

    Wysłany: 10 października 2017, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi CLO pomaga na pęcherzyki a pregnyl mam bo mi nie pękają. W tym cyklu mam 3 piękne pęcherzyki jakby każdy dominujący. Dzisiaj 7 dzień od zastrzyku :)). Nie mogę doczekać się testowania.

    Justi77 lubi tę wiadomość

    xyz
  • tvisha Przyjaciółka
    Postów: 186 31

    Wysłany: 13 października 2017, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy Was tez po duphastonie tak koszmarnie bolala/boli głowa? nie potrafie sobie poradzic z tym bólem, do tego moje leki przeciwmigrenowe nie pomagaja(zawsze dzialaly), a tryptanow za bardzo nie chce brac bo moze a nóz się udało...

    18.04 -2 kreski
    5.05- 7 tydz. puste jajo płodowe...

    starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    CLO 2017, letrozol 2018,
    2019 -fatalne wyniki nasienia, żpn, zabieg, znaczna poprawa wyników:)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 października 2017, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ilu dniach od zastrzyku zaczynacie brać duphaston?

    Zuza1 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 października 2017, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam temat, bo mam jeszcze takie pytanie czy po kilku dniach od ovu miałyście bóle podbrzusza jak na @, pobolewania w krzyżach. U mnie coś takiego doszło od wczoraj czyli 5 dni po zastrzyku a 3 dni po owu. Czy to mogą być skutki ovitrelle? wczoraj wieczorem dołączyłam duphaston.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 11:53

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2596 859

    Wysłany: 17 października 2017, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Po ilu dniach od zastrzyku zaczynacie brać duphaston?


    Ja miałam sobie zapodać zastrzyk w sobotę wieczorem a od poniedziałku zacząć brać dupka 2 tabletki dziennie

    Justi77 lubi tę wiadomość

    Pokrótce:

    Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS

    On: leukocyty w nasieniu, MSOME- 1% klasa II,

    Czekamy na wyniki wymazów i lecimy z pierwszą procedurą
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 października 2017, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja ciut później bo w środę dałam sobie zastrzyk a dupka od wczoraj czyli po 5 dniach, dzisiaj idę do gina i zobaczymy co powie.
    Dzięki MałaMi za odpowiedź!

  • tvisha Przyjaciółka
    Postów: 186 31

    Wysłany: 21 października 2017, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po 10 dniach od zastrzyku, czyli wczoraj mialam jakies brązowe plamienie i bol w podbrzuszu, trochę dziwne, bo do okresu jeszcze 2-4 dni(mam nieregularne, ale z pewnoscia nie 26dniowe cykle;)), dzis już brązowego plamienia nie ma, ale za to lekko rozowy, trochę jak na okres ;( brzuch mnie dalej pobolewa, już się kompletnie zafiksowałam i wariuję

    18.04 -2 kreski
    5.05- 7 tydz. puste jajo płodowe...

    starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    CLO 2017, letrozol 2018,
    2019 -fatalne wyniki nasienia, żpn, zabieg, znaczna poprawa wyników:)
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 21 października 2017, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedy testujecie po ovitrelle? Dzisiaj jest mój 12 dzień po zastrzyku. Owulacje miałam chyba w środę, bo mnie ķłuĺy jajniki. Zastanawiam czy lepiej testować w poniedziałek czy poczekać do środy, żeby były 2 tyg od domniemanej owulacji. Do ilu dni ovitrelle może dawać fałszywie pozytywne wyniki testu? Jak na razie nie mam prawie żadnych objawów, tylko lekki ból piersi przy dotyku. Mam nadzieję, że @ jednaķ nie przyjdzie...

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • tvisha Przyjaciółka
    Postów: 186 31

    Wysłany: 21 października 2017, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika czytałam, ze moze dawać fałszywy wynik nawet do 12 dni po zastrzyku. Też cierpliwie czekam;) jeszcze 2 dni u mnie

    18.04 -2 kreski
    5.05- 7 tydz. puste jajo płodowe...

    starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    CLO 2017, letrozol 2018,
    2019 -fatalne wyniki nasienia, żpn, zabieg, znaczna poprawa wyników:)
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 22 października 2017, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj spadek temperatury, więc chyba nici z fasolki :(

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Konstelacja Debiutantka
    Postów: 12 6

    Wysłany: 22 października 2017, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

    Chciałam wpisać informację dla dziewczyn szukających ,że u mnie ovitrelle już nie ma w organizmie w 8dpo. Zrobiłam test z ciekawości i jedna kreska.

  • ewka_89 Debiutantka
    Postów: 6 0

    Wysłany: 9 maja 2018, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną 3 cykle bez monitoringu na CLO + DUPHASTON (tak, wiem czym to grozi),
    obecnie pierwszy cykl monitorowany:
    CLO 5-9dc,
    OVITRELLE w 17dc - 1 pęcherzyk dominujący 20mm,
    od 19dc DUPHASTON 2x1 tabl.

    Samopoczucie OK, chociaż zdarzały się dni gdzie potrafiłam przespać 13h, mam tylko problem z nadmiernym zatrzymywaniem wody i masakrycznym wzrostem wagi, generalnie od momentu przyjmowania CLO 7kg w górę i nie mogę ruszyć z wagą w dół. Pierwsze przyjmowanie CLO i Dupka kończyło się obolałymi nabrzmiałymi piersiami, w tym cyklu co ciekawe dopiero po zakończeniu Duphastonu zauważyłam nabrzmiewanie piersi i obolałe sutki, niestety test HCG z moczu w 30 i 32dc ujemny.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 20:26

  • Patrycja201501 Autorytet
    Postów: 1124 307

    Wysłany: 13 maja 2018, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka_89 wrote:
    Za mną 3 cykle bez monitoringu na CLO + DUPHASTON (tak, wiem czym to grozi),
    obecnie pierwszy cykl monitorowany:
    CLO 5-9dc,
    OVITRELLE w 17dc - 1 pęcherzyk dominujący 20mm,
    od 19dc DUPHASTON 2x1 tabl.

    Samopoczucie OK, chociaż zdarzały się dni gdzie potrafiłam przespać 13h, mam tylko problem z nadmiernym zatrzymywaniem wody i masakrycznym wzrostem wagi, generalnie od momentu przyjmowania CLO 7kg w górę i nie mogę ruszyć z wagą w dół. Pierwsze przyjmowanie CLO i Dupka kończyło się obolałymi nabrzmiałymi piersiami, w tym cyklu co ciekawe dopiero po zakończeniu Duphastonu zauważyłam nabrzmiewanie piersi i obolałe sutki, niestety test HCG z moczu w 30 i 32dc ujemny.

    Ja zaczynam jutro 2 cykl z clo, po 1 tab., predzej bralam polowe. Boje sie ze znow nic nie urosnie;( A skutkow ubocznych boje sie najbardziej. CLO ma tak straszna ulotke.........No ale zaczynam od jutra, od 5-9dc po 1 i monitoring w 5 dniu po skonczeniu ostatniej,strach,niepewnosc.......

    Nadzieja umiera ostatnia❤️
  • ewka_89 Debiutantka
    Postów: 6 0

    Wysłany: 14 maja 2018, 03:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja201501 wrote:
    Ja zaczynam jutro 2 cykl z clo, po 1 tab., predzej bralam polowe. Boje sie ze znow nic nie urosnie;( A skutkow ubocznych boje sie najbardziej. CLO ma tak straszna ulotke.........No ale zaczynam od jutra, od 5-9dc po 1 i monitoring w 5 dniu po skonczeniu ostatniej,strach,niepewnosc.......

    Patrycja201501 a podczas 1 stymulacji pecherzyk Ci nie dojrzewał? Boże ja też się strasznie martwiłam bo na początku miałam 3 pecherzyki ale słabo rosły, zaczęłam sobie wtedy przyjmować infoemem 2x2 saszetki i po jakiś 4 dniach dopiero ruszyło a skończyło sie na 1 dominujacym. może to coś pomogło nie wiem. Generalnie nie stresuj się, co ma byc to będzie a jednak gdy głowa spokojniejsza szybciej się ułoży:) będzie dobrze nie ma co się martwić na zapas;) daj znać jak samopoczucie i pecherzyki.
    Jeszcze Ci powiem ze dla mnie parę dni po ovitrelle było najgorsze- byłam mega senna i miałam takie humorki, prawie cały czas plakalam :p teraz powinnam rozpocząć kolejny cykl monitorowany ale mamy z mężem tydzień wolnego pod koniec maja a akurat w tym czasie wypadnie mi prawdopodobnie ovu wiec chyba zrobię przerwe ten miesiac...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ