X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Clostilbegyt błagam
Odpowiedz

Clostilbegyt błagam

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sabka112 Nowa

Wysłany: 22 września 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Jestem w potrzasku.. brałam clostilbegyt od 5 -9 dnia. Miałam monitoring ale lekarz powiedział na ostatnim USG że widzi dwa ogromne torbiele w jajniku. Moje pytanie czy jednak jakiś pęcherzyk mógł się uwolnić i mogło dojść do zapłodnienia? Pragnę dziecka tak mocno..

Sabka112
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabka112 wrote:
    Witam! Jestem w potrzasku.. brałam clostilbegyt od 5 -9 dnia. Miałam monitoring ale lekarz powiedział na ostatnim USG że widzi dwa ogromne torbiele w jajniku. Moje pytanie czy jednak jakiś pęcherzyk mógł się uwolnić i mogło dojść do zapłodnienia? Pragnę dziecka tak mocno..
    Raczej sie nie zdarza, zeby niepekniety pecherzyk uwolnil komorke jajowa

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ