Covid a rezerwa jajnikowa i skuteczność ivf
-
Cześć dziewczyny, w maju planowałam przystąpić do stymulacji ivf, ale złapałam covida (mimo szczepień). I teraz nie wiem, jak covid wpłynie na moją rezerwę i przede wszystkim zarodki. Mam pytanie do dziewczyn,.które przeszły covid jaki był efekt stymulacji po chorobie i jak długo czekałyście na rozpoczęcie procedury po wyzdrowieniu?
I co z Amh? Czy obniżyło się? -
Podczas stymulacji złapałam covid. Jajniki zupełnie przestały reagować na leki w końskich dawkach i przy najlepszych lekach. Musieliśmy wszystko przerwać. Odczekalam 2 miesiące żeby dać odpocząć organizmowi. Dziewczyny wypowiadać się tez ze jak od razu zaczęły po chorobie to niestety nie reagowały na leki. U mnie po odczekaniu 2cykli wszystko wróciło do normy i zaczęłam z powodzeniem stymulacje nie wiem jaki wpływ maila choroba na amh bo nie robiłam badań
Magda25 lubi tę wiadomość
-
Co do amh to nie sprawdzałam. Złapałam covid w lutym pomimo szczepień. Całe szczęście obyło się łagodnie. Podeszłam do 2 procedury w kwietniu i to była klapa. Z 14 pobranych jajeczek mam 1 zarodek. Moje komórki popadały. Myślę, że to za spawa covid.
Dodam, że przy pierwszej procedurze mieliśmy 3 zarodki. Nie wspomagałam się suplami wtedy ani dieta.
Do drugiej procedury przygotowywałam się kawałek czasu, dieta przeciwzapalna z niskim ig, suple i na końcu covid. -
Syl-wia888 wrote:Co do amh to nie sprawdzałam. Złapałam covid w lutym pomimo szczepień. Całe szczęście obyło się łagodnie. Podeszłam do 2 procedury w kwietniu i to była klapa. Z 14 pobranych jajeczek mam 1 zarodek. Moje komórki popadały. Myślę, że to za spawa covid.
Dodam, że przy pierwszej procedurze mieliśmy 3 zarodki. Nie wspomagałam się suplami wtedy ani dieta.
Do drugiej procedury przygotowywałam się kawałek czasu, dieta przeciwzapalna z niskim ig, suple i na końcu covid.
To dokladnie tak jak u mnie: 3 miesiaxe suplemenracji dhea, coenzymem q10 i dieta bez cukru i tu nagle covid:( to taka przewrotnosc i zlosliwosc losu:( -
Magda25 wrote:To dokladnie tak jak u mnie: 3 miesiaxe suplemenracji dhea, coenzymem q10 i dieta bez cukru i tu nagle covid:( to taka przewrotnosc i zlosliwosc losu:(
Ja to byłam w ciężkim szoku.
Przy pierwszej procedurze nie wiedziałam, że mam hiperinsulinemie i zajadalam łakocie, bo uwielbiam.
Tez wspomnę, że przy 2 procedurze mialam zwiększona dawkę mensinorm ze 150j na 225j.
Teraz czekam na miesiączkę i jadę do kliniki, zobaczymy co to będzie. -
Syl-wia888 wrote:No widzisz jak to jest. Człowiek tyle czasu się przygotowywał i masz.
Ja to byłam w ciężkim szoku.
Przy pierwszej procedurze nie wiedziałam, że mam hiperinsulinemie i zajadalam łakocie, bo uwielbiam.
Tez wspomnę, że przy 2 procedurze mialam zwiększona dawkę mensinorm ze 150j na 225j.
Teraz czekam na miesiączkę i jadę do kliniki, zobaczymy co to będzie.
Będziesz podchodzić do transferu czy nowej stymulacji? -
Ja po szczepionce nie reagowałam na stymulację i jak zbadałam AMH to mi spadło z 1.1 do 0.1 po 3 miesiacach odzyskałam trochę i miałam. 0.39.
Dziewczyny to ze jesteście po szczepieniu nie znaczy ze jesteście niewidzialne i covid Was nie złapie, szczepionka ma chronić przed ciężkim przejściem covida a nie przed tym ze go w ogóle nie złapiecie. Znam ludzi którzy przechodzą już 4 raz i ostatnio łapali covida po 2-3 miesiącach od przejścia także niestety trzeba uważać -
Magda25 wrote:Będziesz podchodzić do transferu czy nowej stymulacji?
Wiecie co, a jeszcze taka ciekawostka. W trakcie przechodzenia covid mialam plamienia od 17dc aż do 27dc i dopiero po tych dniach dostałam solidnej miesiączki.
Mówiłam swojemu lekarzowi o tym ale po covid kazał mi tylko jeden cykl odczekać przed stymulacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2022, 19:11
-