X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną czy badanie na chlamydie jest zawsze zlecane przez lekarzy???
Odpowiedz

czy badanie na chlamydie jest zawsze zlecane przez lekarzy???

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszej wizycie u giną dostalam wytyczne żeby zrobić badanie nasienia męża i chlamydie.chlamydie nie zdarzylam zrobić ale mój gin machnal ręką i powiedział ze to nie jest takie istotne. Robilyscie wszystkie badania na chlamydie?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwszej wizycie w klinice mialam zestaw chlamydia, mycoplasma i ureaplasma.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • listek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, a ja nie miałam.

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • myssss Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam.

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no czyli jednak te badania na chlamydie ne sa takie oczywiste i są zawsze:)

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam chlamydie, mąż to samo. Do tego hbs, hcv, hiv itd.

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze nie warto patrzec na to czy ktos mial a ktos inny nie. Warto przeczytac sobie co to jest i czym to grozi i zdecydowac :) Faktycznie zwykli ginowie w przychodniach rzadko kieruja na te badania, ale w klinikach najczesciej to juz standard.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog skierował mnie na badanie w kierunku chlamydii, ale już na mycoplasma i ureaplasma nie. Warto jednak się upewnić, że nie ma się tego cholerstwa, bo to może nieźle sprawy skomplikować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację jak kazał to zrobię te badania:)

• vanessa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zlecił obecny lekarz na chlamydie ureaplasme, mucoplasme bakterie grzyby bo wcześnmniejsi nie a było ich kilku ale żaden na to nie wpadł.
    Co najważniejsze okazało sie że mam ureaplasme czego w życiu bym sie nie spodziewała :/ moim zdaniem warto to zrobić.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej zrobic niz zalowac ze sie nie zrobiło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jedno pytanko:)
    Na chlamydie będę mieć badanie z krwi czy mogę iść na to badanie podczas okresu ? Czy to będzie mieć jakiś wpływ na wynik?

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez robilam chlamydie i mąz równiez miał zlecone. Mąż miał z krwi ja poprzez badanie ginekologiczne.
    baby1991 mysle ze jak robisz z krwi to nie ma znaczenia czy masz miesiączkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 10:11

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ