X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Czy ktoś znataki przypadek?
Odpowiedz

Czy ktoś znataki przypadek?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sylwia1808 Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, moja historia zaczela się w marcu 2013 gdy postanowiliśmy z mężem postarać sie o dzidzie, w maju okazalo sie ze ma pco i zaczelam brac clo w lipcu i duphaston od 16 do 25 dnia jedna tabletke ale cykle misie i tak wydluzyly do 33-36 dni. Zmienilam lekarza ktory kazalbrac dupka dwa razy dzienni od 16 do 25 dnia i clo od 5 do 9 i oczywiscie jezdzilam namonitorin od wrzesnia. Cykle mi sie wyregulowaly super do 28 dni, bale w listopadzie na usg okazalo sie ze mam torbiel wielkosc 3 na 4,5 cm. Dr powiedziala ze spokojnie i ze sie wchlonie zebym 5 dnia nastepngo cyklu n usg przyjechala. Po usg 5 dnia okazlo sie ze torbiel urosla do wielkosci 5 na 6 cm. Lekarka powiedziala ze w moe stanie sie cudzi i sie wchlonie bralamdupka 2 razy od 16 do 25 dnia, w tym cyklu jednak jak na złość dzisiaj mam 33 dzien i brak @ od 22 dnia boli mnie sutki w tymmiesiącuodpuscilam sobie miezenie tempki bo stwierdzilam ze to bez sensu. Zmierzylam z ciekawosci trzy dnitmu bylo 36,95 nastepnego dnia juz nizej 36,72 i pozniej 36,66. Dodam tylko ze jak nie kialam ovulacji to moja temp byla zawsze niska czyli wachala sie od 36,00 do 36,45. I teraz nie wiem czy to wszystko prżez torbiel nie jest.

sylwia1808

Wysłany: 26 grudnia 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn te objawy wyższa temp, ból sutków ktory mial miejsce dwa miesiace temu a w tym nie ma.... Do dr zadzwonie uutro zobacze wtedy czybedzie mi kazala przyjechac czy czekac az sie @ pojawi. Test zrobie jutro ale czytalam ze wychodza pozytywne przy torbieli nawet beta wychodzi podwyższona. Czy ktoś wie o co chodzi w tym wszystkim?

sylwia1808
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia rzadko kiedy wychodzi beta bardzo podwyzszona, moim zdaniem przestymulowano ci jajniki clo, za wysoka dawka. zmien gina.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do dwoch dni powinnas miec @ bo tempka spada.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png

Wysłany: 26 grudnia 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki gin juz zmienilam jest spoko. Mam nadzieje ze tak bezie clo nie biore od 2 miesiecy zeby nie rosło

weronika86 lubi tę wiadomość

sylwia1808
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pewna na 100% za duzo clo, bedzie dobrze, jaki dawki ci dawal? monitorowal ci cykl?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png

Wysłany: 28 grudnia 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna tabletka ale przez3 miesiace bralam od 2 nie biorę. A jednak torbiel może dawac podwyższoną bete co napisali nawet na ulotce testu ciążowego który dzisiaj rano wyszedł mi pozytywny i teraz do poniedziałku musze czekać żeby zrobić badanie z krwi tyle miesięcy czekalam na taki wynik testu a ten może by ć nie prawdziwy:((( po za tym temp nie spadla tylko poszla w górę ale to tez jeden z objawow torbieli....

sylwia1808
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ