X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną czy pcos obu jajnikow mozna stymulowac ? i nie grozi to hiperstymulacja
Odpowiedz

czy pcos obu jajnikow mozna stymulowac ? i nie grozi to hiperstymulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam miec laparoskopie moja lekarka nie chce mi sprobowac stymulacji bo boi sie wlasnie tej hiperstymulacji, co ja mam robic ? Dac sie pokroic czy najpierw sprobowac stym z dongiem inofolikkem i ziolami (*_*)? Pomocy

• Chanela Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam PCO obu jajników i jednak lekarz zdecydował się na stymulację i jak widać udało się osiągnąć cel. Może jeszcze skonsultuj to u innego lekarza? Może ta laparoskopia wcale nie będzie potrzebna. Napisz jeszcze ile czasu się staracie, czy stosujesz jakąś dietę dla PCO, jak wyglądają Twoje cykle, jak z Twoją wagą?

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obustronne pcos , po laparoskopi..Jestem po dwukrotnej stymulacji i jakos nic sie nie dzieje..Spokojnie :)
    Dodam tylko ze po laparoslopii z marca w cyklu majowym bez wspomagaczy ale i niestety bez staran bo malz nier ma :( mialam wlasna owulacje ze stronuy kauteryuzowanego jajnika ..Wiec laparoskopia wcale nie jest taka zla ;) Gdyby nie to , ze mam jednostronna droznosc i malzonka rzadkow domu i musze zmaksymalizowac efekt owulacji po droznej stronie po laparo nie stymulowalabym sie w ogole..Bo jajnik kauteryzowany podjal dzialanie...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zw, 168 waga 53 tak że nadwagi nie mam. długośc cykli po zażywaniu lureiny miałąm tak 26 następny 23 a w tym cyklu lutki nie zażywałan i już jest ponad 40 cyl możesz na wykres luknać inofolic zażywam no i donga kupiłam

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ