X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Czym się różni ICSI/IMSI?
Odpowiedz

Czym się różni ICSI/IMSI?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natalia DRP Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

Wiecie może?

pozdrawiam i dziękuję
    Natalia

• Anny1122 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obie metody polegają na tym, że embriolog wybiera najlepszego plemnika i bezpośrednio wstrzykuje do komórki jajowej; IMSI dodatkowo powiększają tego wybranego plemnika i oglądają czy widać jakieś większe nieprawidłowości. Akurat mój prowadzący lekarz uważał, że wcale więcej ciąż nie miał po IMSI więc robił same ICSI (ja jestem właśnie po udanym takim zabiegu, powód - czynnik męski).

Natalia DRP lubi tę wiadomość

Rocznik 1982.
    Starania od 2016 r.
    Słabe nasienie.

1 i 2 ICSI, 3 transfery w sumie 5 maluchów
    3 ICSI pierwszy transfer w lutym 2019 r. - 14dpt beta 1330; 17dpt 3380; 18 dpt dwa pęcherzyki w macicy na USG. Co dalej? 20dpt 7598
    22 dpt 14983

2nn3kw7iahlcy9lm.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ