X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną dostinex a brak skoku temp
Odpowiedz

dostinex a brak skoku temp

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • niebieska_biedronka Nowa

Wysłany: 24 listopada 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, staramy się z Mężem o dzidziusia już dłuższą chwilę, ostatnio robiłam badania hormonalne i wyszła mi prolaktyna powyżej normy. Lekarz przepisał dostinex 1/2 tbl w 2dc i 10dc, wzięłam na razie 1 raz (w tym 10 dniu), jest 17dc i powinnam być już dawno po owulacji, a skoku temperatury ani widu, ani słychu... pozostałe objawy w normie, pęcherzyk było widać na USG, cykle mam bardzo regularne, skoki temperatury książkowe od prawie 3 lat, to chyba pierwsza taka sytuacja.... Czy myślicie, że zamiast pomóc, to ten lek coś rozregulował? Czytałam sporo wątków na forach internetowych ale raczej wszyscy piszą że lek przywrócił owulację, a nie ją zaburzył... Może ktoś ma inne doświadczenia?

• Andzia35 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niebieska_biedronka wrote:
    Cześć dziewczyny, staramy się z Mężem o dzidziusia już dłuższą chwilę, ostatnio robiłam badania hormonalne i wyszła mi prolaktyna powyżej normy. Lekarz przepisał dostinex 1/2 tbl w 2dc i 10dc, wzięłam na razie 1 raz (w tym 10 dniu), jest 17dc i powinnam być już dawno po owulacji, a skoku temperatury ani widu, ani słychu... pozostałe objawy w normie, pęcherzyk było widać na USG, cykle mam bardzo regularne, skoki temperatury książkowe od prawie 3 lat, to chyba pierwsza taka sytuacja.... Czy myślicie, że zamiast pomóc, to ten lek coś rozregulował? Czytałam sporo wątków na forach internetowych ale raczej wszyscy piszą że lek przywrócił owulację, a nie ją zaburzył... Może ktoś ma inne doświadczenia?
    Ja też pierwszy cykl na Diostinexie - pierwsza naturalna owulacja od dawna bez żadnych stymulacji. U mnie również nie było dużych skoków temperatury, tylko owulacja przyszła dość szybko (9/10 dzień). Dawno nie miałam tak wzorcowego cyklu jak po tym leku. Myślę, że nie powinnaś się martwić i wszytsko jest ok.

f2w3rjjg2cdpokqz.png
  • niebieska_biedronka Nowa

Wysłany: 24 listopada 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia35 wrote:
    Ja też pierwszy cykl na Diostinexie - pierwsza naturalna owulacja od dawna bez żadnych stymulacji. U mnie również nie było dużych skoków temperatury, tylko owulacja przyszła dość szybko (9/10 dzień). Dawno nie miałam tak wzorcowego cyklu jak po tym leku. Myślę, że nie powinnaś się martwić i wszytsko jest ok.

Cześć Andzia, dziękuję za odpowiedź :) cieszę się, że w Twoim przypadku lek pomógł. U mnie sytuacja jest odwrotna, do tej pory było regularnie, a po zażyciu leku temperatura zwariowała

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ