X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną dostinex a brak skoku temp
Odpowiedz

dostinex a brak skoku temp

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • niebieska_biedronka Nowa

Wysłany: 24 listopada 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, staramy się z Mężem o dzidziusia już dłuższą chwilę, ostatnio robiłam badania hormonalne i wyszła mi prolaktyna powyżej normy. Lekarz przepisał dostinex 1/2 tbl w 2dc i 10dc, wzięłam na razie 1 raz (w tym 10 dniu), jest 17dc i powinnam być już dawno po owulacji, a skoku temperatury ani widu, ani słychu... pozostałe objawy w normie, pęcherzyk było widać na USG, cykle mam bardzo regularne, skoki temperatury książkowe od prawie 3 lat, to chyba pierwsza taka sytuacja.... Czy myślicie, że zamiast pomóc, to ten lek coś rozregulował? Czytałam sporo wątków na forach internetowych ale raczej wszyscy piszą że lek przywrócił owulację, a nie ją zaburzył... Może ktoś ma inne doświadczenia?

• Andzia35 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niebieska_biedronka wrote:
    Cześć dziewczyny, staramy się z Mężem o dzidziusia już dłuższą chwilę, ostatnio robiłam badania hormonalne i wyszła mi prolaktyna powyżej normy. Lekarz przepisał dostinex 1/2 tbl w 2dc i 10dc, wzięłam na razie 1 raz (w tym 10 dniu), jest 17dc i powinnam być już dawno po owulacji, a skoku temperatury ani widu, ani słychu... pozostałe objawy w normie, pęcherzyk było widać na USG, cykle mam bardzo regularne, skoki temperatury książkowe od prawie 3 lat, to chyba pierwsza taka sytuacja.... Czy myślicie, że zamiast pomóc, to ten lek coś rozregulował? Czytałam sporo wątków na forach internetowych ale raczej wszyscy piszą że lek przywrócił owulację, a nie ją zaburzył... Może ktoś ma inne doświadczenia?
    Ja też pierwszy cykl na Diostinexie - pierwsza naturalna owulacja od dawna bez żadnych stymulacji. U mnie również nie było dużych skoków temperatury, tylko owulacja przyszła dość szybko (9/10 dzień). Dawno nie miałam tak wzorcowego cyklu jak po tym leku. Myślę, że nie powinnaś się martwić i wszytsko jest ok.

f2w3rjjg2cdpokqz.png
  • niebieska_biedronka Nowa

Wysłany: 24 listopada 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia35 wrote:
    Ja też pierwszy cykl na Diostinexie - pierwsza naturalna owulacja od dawna bez żadnych stymulacji. U mnie również nie było dużych skoków temperatury, tylko owulacja przyszła dość szybko (9/10 dzień). Dawno nie miałam tak wzorcowego cyklu jak po tym leku. Myślę, że nie powinnaś się martwić i wszytsko jest ok.

Cześć Andzia, dziękuję za odpowiedź :) cieszę się, że w Twoim przypadku lek pomógł. U mnie sytuacja jest odwrotna, do tej pory było regularnie, a po zażyciu leku temperatura zwariowała

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ