dostinex a brak skoku temp
-
Cześć dziewczyny, staramy się z Mężem o dzidziusia już dłuższą chwilę, ostatnio robiłam badania hormonalne i wyszła mi prolaktyna powyżej normy. Lekarz przepisał dostinex 1/2 tbl w 2dc i 10dc, wzięłam na razie 1 raz (w tym 10 dniu), jest 17dc i powinnam być już dawno po owulacji, a skoku temperatury ani widu, ani słychu... pozostałe objawy w normie, pęcherzyk było widać na USG, cykle mam bardzo regularne, skoki temperatury książkowe od prawie 3 lat, to chyba pierwsza taka sytuacja.... Czy myślicie, że zamiast pomóc, to ten lek coś rozregulował? Czytałam sporo wątków na forach internetowych ale raczej wszyscy piszą że lek przywrócił owulację, a nie ją zaburzył... Może ktoś ma inne doświadczenia?
-
niebieska_biedronka wrote:Cześć dziewczyny, staramy się z Mężem o dzidziusia już dłuższą chwilę, ostatnio robiłam badania hormonalne i wyszła mi prolaktyna powyżej normy. Lekarz przepisał dostinex 1/2 tbl w 2dc i 10dc, wzięłam na razie 1 raz (w tym 10 dniu), jest 17dc i powinnam być już dawno po owulacji, a skoku temperatury ani widu, ani słychu... pozostałe objawy w normie, pęcherzyk było widać na USG, cykle mam bardzo regularne, skoki temperatury książkowe od prawie 3 lat, to chyba pierwsza taka sytuacja.... Czy myślicie, że zamiast pomóc, to ten lek coś rozregulował? Czytałam sporo wątków na forach internetowych ale raczej wszyscy piszą że lek przywrócił owulację, a nie ją zaburzył... Może ktoś ma inne doświadczenia?
-
Andzia35 wrote:Ja też pierwszy cykl na Diostinexie - pierwsza naturalna owulacja od dawna bez żadnych stymulacji. U mnie również nie było dużych skoków temperatury, tylko owulacja przyszła dość szybko (9/10 dzień). Dawno nie miałam tak wzorcowego cyklu jak po tym leku. Myślę, że nie powinnaś się martwić i wszytsko jest ok.
Cześć Andzia, dziękuję za odpowiedź cieszę się, że w Twoim przypadku lek pomógł. U mnie sytuacja jest odwrotna, do tej pory było regularnie, a po zażyciu leku temperatura zwariowała -