X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Duphaston a badania hormonalne
Odpowiedz

Duphaston a badania hormonalne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kashanka Debiutantka

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mam pytanie. Byłam po raz pierwszy na wizycie w poradni niepłodności w Poznaniu i lekarz przepisał mi duphaston przez 10 dni na pęknięcie cysty która znajduje się na jajniku. Zlecił również zrobienie podstawowych badań hormonalnych. Czy te badania mogę zrobić na początku następnego cyklu po cyklu w którym brałam duphaston? Czy przeczekać aż wszystko się unormuje i za 2 cykle dopiero wybrać się do laboratorium? Wizyta trwała aż 5 min i nie zdążyłam się spytać...

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej na wchloniecie a nie pekniecie. Mozesz w nastepnym cyklu, tylko niektore badania robi sie na poczatku cyklu, inne po owu a jeszcze inne niezaleznie od dc.
    Placac za wizyte i majac pytania, nie wychodz bez odpowiedzi. Najlepiej spisz pytania na kartce zeby nie zapomniec.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • kashanka Debiutantka

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedź :) badania mam zrobić wszystkie między 2-5 dniem cyklu

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ