X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Duphaston a badania hormonalne
Odpowiedz

Duphaston a badania hormonalne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kashanka Debiutantka

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mam pytanie. Byłam po raz pierwszy na wizycie w poradni niepłodności w Poznaniu i lekarz przepisał mi duphaston przez 10 dni na pęknięcie cysty która znajduje się na jajniku. Zlecił również zrobienie podstawowych badań hormonalnych. Czy te badania mogę zrobić na początku następnego cyklu po cyklu w którym brałam duphaston? Czy przeczekać aż wszystko się unormuje i za 2 cykle dopiero wybrać się do laboratorium? Wizyta trwała aż 5 min i nie zdążyłam się spytać...

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej na wchloniecie a nie pekniecie. Mozesz w nastepnym cyklu, tylko niektore badania robi sie na poczatku cyklu, inne po owu a jeszcze inne niezaleznie od dc.
    Placac za wizyte i majac pytania, nie wychodz bez odpowiedzi. Najlepiej spisz pytania na kartce zeby nie zapomniec.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • kashanka Debiutantka

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedź :) badania mam zrobić wszystkie między 2-5 dniem cyklu

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ