X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Duphaston, ciążą, endometrioza
Odpowiedz

Duphaston, ciążą, endometrioza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem tutaj nowa. Staramy się o dziecko z partnerem, dopiero zaczynamy 4 cykl (wiem, że to dopiero 4 cykl) jednak moja głowa jest wielka jak balon już od myśli..
    Choruje na endometrioze 2/3 stopień, jestem parę lat po zabiegu laparoskopii, parę lat później histeroskopia że względu na polip w macicy.
    Lewy jajnik znajduje sie za macica (związany zrostem, nie wiemy czy jest drozny, ale prawy jest cudownej kondycji) . Po odstawieniu leków lekarz dał nam 3/4 miesiące na zajcie w ciaze. Zrobiłam na własną rękę badania hormonów, wyszło że cykle były bez owulacji że względu na niski poziom estradiolu. Dostałam duphaston, później mam brać lamette. Ale ku naszemu zdziwieniu, na usg widać było, że owulacja nagle się pojawiła (pęknięty pecherzyk), natomiast eno 6mm.. Lekarz zalecił branie duphaston 10 dni jeśli beta będzie negatywna wtedy lametta, jeśli pozytywna kontynuacja duphastonu. Wiem, nakręcam się, po duphastonie czuje sie senna, ciągnięcie dołu brzucha przy dłuższym chodzeniu, bóle krzyża. Nie wytrzymałam.. zrobiłam betę w 24 dc, wyszła ujemna. Ciężko stwierdzić kiedy dokładnie była owulacja, ale mogło być to 10 dni temu jak i 8 dni temu. Myślicie, że jest jeszcze szansa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2021, 16:38

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ