duphaston, czy to mozliwe?
-
nick nieaktualnyWitam, dziewczyny proszę pomożcie mi.Mam baardzo dlugie cykle owulacja wystepuje(wnioskuje z temp, i boli jajnikow) w okolo 50 dniu cyklu,gin na wyregulowanie kazala mi brac duphaston przez 10 dni po 1 tabletce jutro mam wziac ostatnia,a tu wczoraj ni z gruszki ni z pietruszki, sluz rozciagliwy,szyjka miekka na maxa sie otwarla,i ciagly mnie jajniki jak przy owulce, jutro mam ostatna tabletkei niewiem czy tomozliwe ze to owulacja bo ponoc duph. ja hamuje czy mam spokojnie odstawic..dziekuje za odp
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja tez slyszalam, ze 2 tabletki ponoc nie blokuja owu, ale 3 juz moga... czasem organizm daje nam oznaki zblizajacej sie owulki, jest sluz rozciagliwy i wszystko tak jak powinno byc, a jednak owulki nie ma... ja bym brala tak jak lekarz zalecil, ewentualnie zadzwonila do gin sie skonsultowac... pamietam, ze w moim ostatnim cyklu dlugim, dzien czy dwa przed @ tez mialam rozciagliwy sluz i juz myslalam ze owulka, a tu przyszla @... a skoro jutro ma byc ostatnia tabletka, moze faktycznie to byc owulka lub jak u mnie przed @ taki rozciagliwy sluz... na dwoje babka wrozyla... tylko pamietasz kochana - my mamy dlugie cykle, wiec moim zdaniem prawdopodobienstwo owulki jest nieduze, jak nie bralas zadnych lekow stymulujacych, no ale organizm jest nieprzewidywalny, szansa jest zawsze
-
Witam dziewczyny, pisze tu pierwszy rAZ,chciałabym zapytac dziewczyn które braly duphaston od 16 do 25 dc...bo staramy sie z mężem juz 3 miesiąc o dzidziusia i jak narazie nic i lekarz mi wlasnie kazal brac duphaston ; i wlasnie zastanawiam sie czy wszyscy po nim maja takie dziwne objawy :
2 DNI PO OWULACJI DOSTALAM STRASZNEJ ZGAGI CO W ZYCIU ZGAGI NIE MIALAM, (NAWET W PIERSZEJ CIAZY A MALY MA JUZ 2LATA)
3 DNI PO OWULACJI BOLALO MNIE OKROPNIE PODBRZUSZE PRZEZ JAKIES 6 DNI
POZNIEJ POSZALM NA BETE ALE WYSZLA NEGATYWNA TAKZE NIE JESTEM W CIAZY CHOC OBJAWY MAM JAK CIAZOWE , I JESZCZE MNIE PIERSI POBOLEWALY I SA NABRZMIALE CO NIGDY NIE MIALAM TAKICH OBJAWOW PRZED OKRESEM.
CO DZIWNE OD SRODY MAM OKRES I PIERSI MNIE JESZCZE BARDZIEJ BOLA NIZ PRZED I MAM PODWYZSZONA TEMPERATURE PRZEZ CALY OKRES 36,9 W CIAZY NA PEWNO NIE JESTEM
A CO JESZCZE OKRES MAM ZAWSZE CO 30 DNI A TU NOWOSC DOSTALAM CO 28 I TRWAL TRZY DNI I PO OKRESIE CO ZAWSZE MAM 6!!!!
POMOCY CZY KTOS MIAL TAKIE OBJAWY CZY TO PRZEZ DUPKA?????
Paulina287 -
nick nieaktualnyBiorę luteinę już drugi cykl i też miałam trochę zamieszania w pierwszym:
1. apetyt wzrósł tak, że po prostu nie da się tego opisać,
2. pojawiły się mdłości,
3. okres pojawił się po 27 dniach (zwykle 30-32 dni) dosłownie zalewało mnie 3 dni i potem praktycznie koniec,
4. piersi zwiększyły się - aż mąż zauważył i pytał jak to możliwe że w wieku 30 lat urósł mi biust:)
5. to nie była ciąża- cykl był bez starań.
W drugim cyklu apetyt w normie, ale mam zachcianki kulinarne - ciągle bym jadła na ostro, a wcześniej nigdy i mdłości, okres po 28 dniach (trwa już 7, ale to już końcówka chyba) o normalnym nasileniu, piersi nadal duże, ciąży brak.
Celem brania luteiny jest wyeliminowanie plamień - i udało się
Myślę, że u Ciebie to też może być skutek progesteronu. Teraz zaczął mi się 3 cykl i zamierzam kontynuować luteinę. Nie wiem czemu konkretnie masz przypisany ten lek. Musisz rozważyć plusy i minusy. Ja biorę bo jest potrzeba - niski progesteron.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 18:04
-