Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Duphaston - plamienie w 16 dc
Odpowiedz

Duphaston - plamienie w 16 dc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • question Nowa

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Od razu uprzedzę, ze to moje pierwsze pytanie tutaj i proszę o rady od mądrzejszych od siebie a nie o ocenianie :)
    Mam 25 lat i od zawsze nieregularny okres (poza czasem gdy brałam anty, ale odstawiłam je z 3 lata temu). Moje cykle trwają 30-40 dni.
    W czerwcu/lipcu mój cykl trwał 50 dni. Dostałam duphaston, wzięłam go 25 dc i przestałam brać 33 dc, w 35 dc dostałam okres. Był trochę bardziej skąpy niż zazwyczaj i trwał 4 dni. Wczoraj, w 16 dc dostałam (chyba) znowu okres. Było to delikatne krwawienie koloru brązowego/ciemnoczerwonego. Brzuch boli jak przy okresie. To krwawienie również jest skąpe. Powiedzcie proszę, czy to normalne po duphastonie?
    Nigdy nie zdażyło mi się dostać okresu po około 2 tyg od poprzedniego.
    Oczywiście umówię się do ginekologa, ale w między czasie chętnie posłucham czy Wam również przydarzyło się coś takiego. Z góry dziękuje za odpowiedzi :)

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc przy tak nieregularnych cyklach i tez tak długich, skupiłabym się na diagnozie czy to nie jest PCOS.
    Osobiście go mam, cykle miałam prawie po 50 dni czasem a potem nagle 17.
    Powinnaś najpierw to wyregulować, nie sadze ze to drugie krwawienia miało cokolwiek wspólnego z duphastonem

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ