X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Duphaston - plamienie w 16 dc
Odpowiedz

Duphaston - plamienie w 16 dc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • question Nowa

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Od razu uprzedzę, ze to moje pierwsze pytanie tutaj i proszę o rady od mądrzejszych od siebie a nie o ocenianie :)
    Mam 25 lat i od zawsze nieregularny okres (poza czasem gdy brałam anty, ale odstawiłam je z 3 lata temu). Moje cykle trwają 30-40 dni.
    W czerwcu/lipcu mój cykl trwał 50 dni. Dostałam duphaston, wzięłam go 25 dc i przestałam brać 33 dc, w 35 dc dostałam okres. Był trochę bardziej skąpy niż zazwyczaj i trwał 4 dni. Wczoraj, w 16 dc dostałam (chyba) znowu okres. Było to delikatne krwawienie koloru brązowego/ciemnoczerwonego. Brzuch boli jak przy okresie. To krwawienie również jest skąpe. Powiedzcie proszę, czy to normalne po duphastonie?
    Nigdy nie zdażyło mi się dostać okresu po około 2 tyg od poprzedniego.
    Oczywiście umówię się do ginekologa, ale w między czasie chętnie posłucham czy Wam również przydarzyło się coś takiego. Z góry dziękuje za odpowiedzi :)

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc przy tak nieregularnych cyklach i tez tak długich, skupiłabym się na diagnozie czy to nie jest PCOS.
    Osobiście go mam, cykle miałam prawie po 50 dni czasem a potem nagle 17.
    Powinnaś najpierw to wyregulować, nie sadze ze to drugie krwawienia miało cokolwiek wspólnego z duphastonem

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ