X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Duphaston POMOCY
Odpowiedz

Duphaston POMOCY

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Jestem tu nowa i bardzo przypadkowo znalazłam tą stronę szukając pomocy. Nie staram się o dziecko,wręcz przeciwnie jeszcze jestem za młoda ale widzę,że jest tu grono doswiadczonych Pań,które moga udzielić mi pomocy. Proszę wybaczyć za mój brak doświadczenia,może głupie pytania ale jestem we wszystkim zagubiona. Przedstawie moją sytuacę.
    Juz 3 miesiąc biore duphaston na wywołanie miesiączki z powodu jej zaniknięcia. Mój cykl przez te trzy miesiące super się wyregulował i trwa dokładnie 28 dni,równo trzeciego dnia po odstawieniu dostaje miesiączki, dwa dni obfite póżniej mniej ale zawsze trwa od 5 do 6 dni.
    1 stycznia współżyłam bez finału,7 stycznia odstawiłam lek i 10 stycznia dostalam miesiączki. trochę się uspokoiłam ale nadal się obawiałam. Kolejny miesiąc z duphastonem. Znowu 3 odstawiłam a 6 pojawił się okres. Czy to może świadczyć o braku ciąży? Nie mogę sie zebrac na zrobienia testu .. Proszę o jakieś spokojne i logiczne wytlumaczenie.
    Mam często bóle juz od 8 dnia cyklu ale czytałam tutaj,że wiele osób po duphastonie ma owulacje tak wcześnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mialas okres to raczej w ciazy nie jestes. Nikt nie jest duchem swietym i na 100% oprocz badania krwi tego nie wie. Mozna i miec okresy i byc w ciazy w poczatkowym stadium, zrob test to sie upewnisz, moze warto pomyslec o zabezpieczeniu jaka prezerwatywa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak , miałam dwie miesiączki po tej sytuacji , Identyczne miesiączki, długość ich trwania,ta sama terminowość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ