WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Dziwne objawy podczas brania duphastonu
Odpowiedz

Dziwne objawy podczas brania duphastonu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! <3
    Od kilku miesięcy zażywam Duphaston z racji niedomogi lutealnej. Od 2 miesięcy staramy się o maluszka. W tym cyklu już myślałam, że jest szansa na zobaczenie dwóch kresek, ale dzisiejsza beta to wykluczyła.
    Od około 8 dpo zaczęły się u mnie bóle podbrzusza, kłucie i ciągnięcie jajników, wzdęcia itd. Staje się to już nawet uciążliwe, już dzień podbrzusze obolałe. Dodam, że w poprzednich cyklach tego nie zauważyłam. Doszedł do tego wszystkiego spadek apetytu i trądzik.
    Obserwując takie objawy zdecydowałam, że zrobię betę (w 13 dpo), jednak wynik jest mniejszy niż 0,1.
    Skoro to nie objawy ciążowe, to zaczęło mnie to martwić - mimo kilkumiesięcznej kuracji Duphastonem, coś takiego obserwuję pierwszy raz :(
    Czy możliwe, że to po prostu skutek uboczny Duphastonu? Jakie macie doświadczenia?
    Ściskam i pozdrawiam! <3

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ