X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Dziwne objawy podczas brania duphastonu
Odpowiedz

Dziwne objawy podczas brania duphastonu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! <3
    Od kilku miesięcy zażywam Duphaston z racji niedomogi lutealnej. Od 2 miesięcy staramy się o maluszka. W tym cyklu już myślałam, że jest szansa na zobaczenie dwóch kresek, ale dzisiejsza beta to wykluczyła.
    Od około 8 dpo zaczęły się u mnie bóle podbrzusza, kłucie i ciągnięcie jajników, wzdęcia itd. Staje się to już nawet uciążliwe, już dzień podbrzusze obolałe. Dodam, że w poprzednich cyklach tego nie zauważyłam. Doszedł do tego wszystkiego spadek apetytu i trądzik.
    Obserwując takie objawy zdecydowałam, że zrobię betę (w 13 dpo), jednak wynik jest mniejszy niż 0,1.
    Skoro to nie objawy ciążowe, to zaczęło mnie to martwić - mimo kilkumiesięcznej kuracji Duphastonem, coś takiego obserwuję pierwszy raz :(
    Czy możliwe, że to po prostu skutek uboczny Duphastonu? Jakie macie doświadczenia?
    Ściskam i pozdrawiam! <3

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ