X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Encorton lekiem na wrogi śluz?
Odpowiedz

Encorton lekiem na wrogi śluz?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ZNataliaMa Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Stwierdzono u mnie brak ruchu plemników w śluzie, po teście penetracji plemników. Moja ginekolog przepisała mi na to encorton plus zaleciła brać kolagen. Jest pewna, że uda mi się zajść w ciążę po kuracji tymi lekami. 5 jej pacjentek zaszła w ciążę biorąc encorton.
    Chciałam się Was spytać, jakie Wy macie doświadczenie z "wrogim śluzem"? Dodam, że mam również za wysoką prolaktynę i za niski progesteron. W związku z tym biorę dostinex na zbicie prolaktyny i progesteron besins na podwyższenie prolaktyny.
    Jeszcze z mężem nie zaczęliśmy starań. Ale od 10 lat współzyjemy I naszym jedynym zabezpieczeniem jest stosunek przerywany. Na podstawie tej informacji, moja ginekolog wysłała mnie na badanie śluzu.
    Z góry dziękuję za wszystkie historie opisujące Wasze doświadczenia.
    Pozdrawiam ciepło i trzymajcie się :)

• Noowaaa Nowa

Wysłany: 26 listopada 2024, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dostałam takie same zalecenia jak Ty . Proszę powiedz czy po tej kuracji udało Ci się zajść w ciążę?

• ZNataliaMa Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noowaaa wrote:
    Hej. Dostałam takie same zalecenia jak Ty . Proszę powiedz czy po tej kuracji udało Ci się zajść w ciążę?

Hej, staramy się 5 miesięcy i póki co bez skutku.
    Jak u Ciebie?
    Może byłyśmy u tej samej ginekolog? :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ