X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną endomentrioza a clostilbegyt
Odpowiedz

endomentrioza a clostilbegyt

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek, ja biorę a mam torbiel endo przecież. Nic się nie zwiększyła po clo. Nie można brac clo jeśli masz torbiel po owulacji z niepękniętego pęcherzyka.

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielinka_97 wrote:
    Morisek, ja biorę a mam torbiel endo przecież. Nic się nie zwiększyła po clo. Nie można brac clo jeśli masz torbiel po owulacji z niepękniętego pęcherzyka.

Dokładnie. Też brałam mając torbiel endo. Zakaz miałam w jednym cyklu, gdy zrobiła się torbiel z niepękniętego pęcherzyka.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potwierdzam też mam stymulacje clo przy torbieli endo

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupełnie zwyczajnie :) nic mi nie było :) nie przytyłam, nie miałam jakiś zawrotów głowy ani nic strasznego :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dziwo bardzo dobrze, natomiast zioła o. Sroki wywróciły mi jajniki na drugą stronę ;-)

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziola dosc czesto uczulaja, bo spora czesc z nich ma w sobie salicylany. Wielu ziol nie moga pic osoby uczulone na aspiryne itp leki.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Dziewczyny ,mam tirbiele endo i lekarz wlasnie przepisal mi clo na stymulacje. na ulotce pisze zeby nie brac przy torbielach jajnina :-\ bral ktoras z was mimo torbieli?

Witajcie.
    Ostatecznie miałaś stymulowany cykl CLO przy torbielach endo?
    Jestem obecnie w takiej samej sytuacji i nie wiem, co robić..

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • nastia87 Debiutantka

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podejrzenie endometriozy, niestety doktorek nic sobie z tego nie robił (był tak nastawiony na rozmnażanie, że nie brał pod uwagę moich próśb o wyleczenie najpierw tego ustrojstwa). Podczas clo + dodatkowo 2 zastrzyki Gonal F zrobiła mi się torbiel czekoladowa, która niestety pękła po Pregnylu rozsiewając przy tym jeszcze bardziej ogniska endometriozy (lekarz oczywiście dumny z siebie, że pozbył się problemu torbieli). Przy kolejnym clo powstała kolejna torbiel endometrialna, na szczęście inny lekarz który wykonywał moje usg od razu wydał skierowanie do szpitala w celu szybkiego usunięcia torbieli. Niestety nie udało się tego wykonać metodą laparoskopii, potrzebne było cięcie brzucha i pozbycie się większości jajnika. Po usunięciu endometriozy brałam raz jeszcze clo, ale połowę tabletki jakoś 2-5 dc, torbiele endo sie już nie pojawiły ale niestety powstał inny problem, który do tej poty mnie nigdy nie dotyczył - przedwczesna luteinizacja jajnika, czyli jajeczko nie pękało i się wchłaniało. Od nowego roku (czyli pół roku od operacji) zamierzam ponowić próby w innej klinice. Tak więc po 4 latach zaczniemy znów wszystko na nowo. Z całego serca trzymam za Was wszystkie kciuki! Uda się, przecież musi :*

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ