endomentrioza a clostilbegyt
-
Morisek, ja biorę a mam torbiel endo przecież. Nic się nie zwiększyła po clo. Nie można brac clo jeśli masz torbiel po owulacji z niepękniętego pęcherzyka.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy
, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
zielinka_97 wrote:Morisek, ja biorę a mam torbiel endo przecież. Nic się nie zwiększyła po clo. Nie można brac clo jeśli masz torbiel po owulacji z niepękniętego pęcherzyka.
Dokładnie. Też brałam mając torbiel endo. Zakaz miałam w jednym cyklu, gdy zrobiła się torbiel z niepękniętego pęcherzyka. -
Morisek28 wrote:Dziewczyny ,mam tirbiele endo i lekarz wlasnie przepisal mi clo na stymulacje. na ulotce pisze zeby nie brac przy torbielach jajnina
bral ktoras z was mimo torbieli?
Witajcie.
Ostatecznie miałaś stymulowany cykl CLO przy torbielach endo?
Jestem obecnie w takiej samej sytuacji i nie wiem, co robić.. -
Ja miałam podejrzenie endometriozy, niestety doktorek nic sobie z tego nie robił (był tak nastawiony na rozmnażanie, że nie brał pod uwagę moich próśb o wyleczenie najpierw tego ustrojstwa). Podczas clo + dodatkowo 2 zastrzyki Gonal F zrobiła mi się torbiel czekoladowa, która niestety pękła po Pregnylu rozsiewając przy tym jeszcze bardziej ogniska endometriozy (lekarz oczywiście dumny z siebie, że pozbył się problemu torbieli). Przy kolejnym clo powstała kolejna torbiel endometrialna, na szczęście inny lekarz który wykonywał moje usg od razu wydał skierowanie do szpitala w celu szybkiego usunięcia torbieli. Niestety nie udało się tego wykonać metodą laparoskopii, potrzebne było cięcie brzucha i pozbycie się większości jajnika. Po usunięciu endometriozy brałam raz jeszcze clo, ale połowę tabletki jakoś 2-5 dc, torbiele endo sie już nie pojawiły ale niestety powstał inny problem, który do tej poty mnie nigdy nie dotyczył - przedwczesna luteinizacja jajnika, czyli jajeczko nie pękało i się wchłaniało. Od nowego roku (czyli pół roku od operacji) zamierzam ponowić próby w innej klinice. Tak więc po 4 latach zaczniemy znów wszystko na nowo. Z całego serca trzymam za Was wszystkie kciuki! Uda się, przecież musi :*
-