Enterococcus
-
Cześć dziewczyny. Miałam wymaz z kanału szyjki macicy i pochwy. W szyjce wyszły liczne enterokoki, pH pochwy 4,1, III stopień czystości. Według antybiogramu lekarz przypisał mi antybiotyk + probiotyki. Później miesiączka, owulacja, ale ciąży wciąż brak. Jestem ciekawa czy któraś z was również miała enterokoki? Coś więcej możecie mi podpowiedzieć? Czy to może być powód braku ciąży?👩🏼 26 l.
04.2021 histeroskopia 🩺
Starania od 07.2021❤️
08.2021 ciąża biochemiczna 💔
Hashimoto - uregulowane ✅
USG, cytologia, cykle, owulacja, morfologia ✅
11.2021 - bakteria Enterococcus w kanale szyjki macicy - wyleczone ✅
28.12.21 cień ⏸
01.01.22 ⏸
03.01.22 beta 131 🥰
05.01.22 beta 333 🥰
cudzie trwaj 🥰
czekamy na płeć 👧👶
11.04.22 Chłopiec 💙🚙
06.09.22 Wiktor 💙💙 -
Może być to powód, zrób ponownie wymazy i jeśli bakterie wyjadą to znowu antybiotyk, proponuje też dorzucić ziółka wspomagająco na oczyszczanie dróg moczowych z bakterii, np. olej z oregano kapsułki, fitonbiotyk, franciszkański eliksir odtruwający, ekstrakt z pestek grejpfruta (trzeba sprawdzić czy można zażywać przy danym antybiotyku), sarsaparilla, herbata z pokrzywy, no i oczywiście żurawina z panawitu...
Generalnie te i inne bakterie to niezłe cholery i to może trwać ich wytępienie...
Dużo probiotyków bierz, różnych równolegle trivagin, urolact, enterol... Bo równowaga w mikroflorze organizmu jest mega ważna żeby te gadziny wytępić...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 16:27
Emily0723 lubi tę wiadomość
-
arzu wrote:Może być to powód, zrób ponownie wymazy i jeśli bakterie wyjadą to znowu antybiotyk, proponuje też dorzucić ziółka wspomagająco na oczyszczanie dróg moczowych z bakterii, np. olej z oregano kapsułki, fitonbiotyk, franciszkański eliksir odtruwający, ekstrakt z pestek grejpfruta (trzeba sprawdzić czy można zażywać przy danym antybiotyku), sarsaparilla, herbata z pokrzywy, no i oczywiście żurawina z panawitu...
Generalnie te i inne bakterie to niezłe cholery i to może trwać ich wytępienie...
Dużo probiotyków bierz, różnych równolegle trivagin, urolact, enterol... Bo równowaga w mikroflorze organizmu jest mega ważna żeby te gadziny wytępić...
Właśnie lekarz mi zalecił powtórzenie wymazów, także zobaczymy, mam nadzieje ze się pozbędę tego dziadostwa Dziękuje ! A z tego co poleciłaś co polecasz najbardziej? Czy wszystko naraz? 😁👩🏼 26 l.
04.2021 histeroskopia 🩺
Starania od 07.2021❤️
28.12.21 cień ⏸
01.01.22 ⏸
03.01.22 beta 131 🥰
05.01.22 beta 333 🥰
cudzie trwaj 🥰
czekamy na płeć 👧👶
11.04.22 Chłopiec 💙🚙
06.09.22 Wiktor 💙💙 -
Landrynkaaaa wrote:Właśnie lekarz mi zalecił powtórzenie wymazów, także zobaczymy, mam nadzieje ze się pozbędę tego dziadostwa Dziękuje ! A z tego co poleciłaś co polecasz najbardziej? Czy wszystko naraz? 😁
ja to brałam razem wspomagająco, no i potem jeszcze profilaktycznie... ale ziółka naprawdę dobra robotę robią.. dużo tego, ale ja się pól roku męczyłam z różnymi bakteriami i dalej nie ma pewności, może warto by partner jeszcze brał antybiotyki... mówił coś lekarz? -
arzu wrote:ja to brałam razem wspomagająco, no i potem jeszcze profilaktycznie... ale ziółka naprawdę dobra robotę robią.. dużo tego, ale ja się pól roku męczyłam z różnymi bakteriami i dalej nie ma pewności, może warto by partner jeszcze brał antybiotyki... mówił coś lekarz?
Dzięki ! Napewno skorzystam z Twoich porad Lekarz o partnerze nic nie mówił. Ogólnie powiedział, że te moje enterokokki mimo, że są liczne to są bardzo czułe na działanie antybiotyku, poza nimi innych bakterii nie wykryto. Zobaczymy co wyjdzie na powtórkowym wymazie👩🏼 26 l.
04.2021 histeroskopia 🩺
Starania od 07.2021❤️
28.12.21 cień ⏸
01.01.22 ⏸
03.01.22 beta 131 🥰
05.01.22 beta 333 🥰
cudzie trwaj 🥰
czekamy na płeć 👧👶