X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Falvit Mama, Femibion Natal 1
Odpowiedz

Falvit Mama, Femibion Natal 1

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę już Wit. B, Wit. D, magnez, potas i zastanawiam się nad zmianą na jedną tabletkę, bo z tymi to jest tyle połykania ;P :) Na który z tych dwóch mogę zamienić? Który polecacie bardziej? A może macie pozytywne doświadczenia jeszcze z jakimiś innymi preparatami?

M&M
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w klinice polecili Femibion Natal 1. Dostałan nawet napisane na liście zaleceń, że życzą sobie, żebym brała ten :)

kita lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak długo go już bierzesz?

M&M
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore witaminer prenatal:-)

hipisiątko lubi tę wiadomość

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pregnacare conception

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mi w klinice polecili Femibion Natal 1. Dostałan nawet napisane na liście zaleceń, że życzą sobie, żebym brała ten :)

Mi też to polecono z uzasadnieniem - u większości społeczeństwa kwas foliowy źle się wchłania stąd jego niedobory, w tym zestawie jest metafolina, która powoduje wchłanianie kwasu foliowego :)

Anatolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Biorę już Wit. B, Wit. D, magnez, potas i zastanawiam się nad zmianą na jedną tabletkę, bo z tymi to jest tyle połykania ;P :) Na który z tych dwóch mogę zamienić? Który polecacie bardziej? A może macie pozytywne doświadczenia jeszcze z jakimiś innymi preparatami?
    Przy hashimoto musimy unikac jodu, jod dopiero jest wskazany jak sie zajdzie w ciaze a tak to moze poglebiac chorobe niestety tez chciałam sobie kupic jakis zestawik dla ciezarnych ale skonsultowałam sie z endo i kategorycznie zabronił chyba ze chce aby hashi sie pogłebiało.

kita lubi tę wiadomość

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie w każdym jest jod. moze w tych jest, ale widzialam też bez jodu

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kita wrote:
    Mi też to polecono z uzasadnieniem - u większości społeczeństwa kwas foliowy źle się wchłania stąd jego niedobory, w tym zestawie jest metafolina, która powoduje wchłanianie kwasu foliowego :)

Jod w nich jest ! ale ja nie mam problemów z tarczycą.

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, chyba jestem skazana na tyle tabletek w takim razie. Chociaż znalazłam jakiś Elevit pronatal bez jodu za 50 zł, więc i tak nie dużo jak sama D3 kosztuje 30 zł.

M&M
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka, wit.D od endo na recepte kosztuje kilka zl - kropelki, ktore porzadnie sie wchlaniaja. Tabsy z apteki z wit D maja bardzo kiepska wchlanialnosc. Mozesz spytac gina tez o nie - ja dostalam Vigantol 20 000j wit D.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz 9.01 idę do gina to poproszę na receptę te kropelki. Ale czy ten mój mężuś będzie chciał je... A ja biorę w tabletkach 2000j.

M&M
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One nie maja smaku. Moj pije ze mna po 6 kropelek :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabletki mu wciskam, b, D i kwas foliowy. Ciekawe czy gin będzie chciała mi przepisać, ale ona i tak da mi na 100% odpłatność, więc w sumie to nic nie zmieni, ale chodzi o przyswajalność ;)

M&M
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 100% sa za niecale 6zl.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super. Muszę koniecznie poprosić:)

M&M
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ