X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Femara - co i jak ?
Odpowiedz

Femara - co i jak ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kroplagoryczy Nowa

Wysłany: 26 października 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tutaj może dziewczyny, które biorą lub brały Femarę?
    Może któraś mogłaby przybliżyć mi jak się to dawkuje, przez ile dni itd. Oraz jakie są mniej więcej koszty takiej kuracji?
    Będę wdzięczna :)

• HANA Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje Femare biore ja 2x1 przez 2-6dc dni koszt 90 zlotych. U mnie nie powoduje wzrostu pecherzyków ale lepiej odpowiadaja jajniki po niej na małe dawki gonadotropin ktore biore od 8dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 15:47

• eweline Koleżanka

Wysłany: 30 października 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stosowałam femarę 1 cykl i urósł 1 pęcherzyk który pękł miałam też lepsze endometrium po tym leku. cena za opakowanie 30 tabletek 273 zł brałam przez 5 dni od 5 do 9 dc

eweline
  • eweline Koleżanka

Wysłany: 30 października 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stosowałam femarę 1 cykl i urósł 1 pęcherzyk który pękł miałam też lepsze endometrium po tym leku. cena za opakowanie 30 tabletek 273 zł brałam przez 5 dni od 5 do 9 dc 1 raz dziennie 1 tabletkę

eweline
  • HANA Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym cyklu po femarze w 8dc miałam L 10mm,10mm P 12mm endo słabe 5mm. Po gonadotropinach w 12dc L 21mm P 21mm endo 8mm

• Gosia 26 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Letrozol w maju. Raz dziennie 2 tabletki, od 2 do 6 dnia cyklu. Owulacja była w dokładnie 14 dniu cyklu z lewego jajnika, choć bolał mnie prawy :) Efektem tej stymulacji jest Kubuś, który urodzi się w lutym :) Po dwóch latach starań, tonie leków, nie mogłam uwierzyć że to "cudo" zadziałało w 1 cyklu. :) Ja brałam Lamette bo jest tańsza niż Femara. Za opakowanie 30 tabletek płaciłam 80 zł. Polecam spróbować.

Gosia
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ