X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Genesis - Poznań/Zielona Góra
Odpowiedz

Genesis - Poznań/Zielona Góra

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukałam podobnego wątku, ale niestety nie znalazłam.

Czy macie może doświadczenia z Genesis?
    Ja jestem na etapie diagnozowania niepłodności idiopatycznej.
    Mam juz skierowanie do poradni genetycznej, nie wiem którą placówkę wybrać i dlaczego?
    Jak jest z terminami? Jacy lekarze i badania przysługują na NFZ?
    Jakie są wasze doświadczenia?

• Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam temat. Może jednak jest ktoś, kto ma za sobą doświadczenia w tych placówkach? :)

• melba Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my mamy przed sobą wizytę. W Zielonej z 2 mies. szybciej. Tzn jak dzwoniłam koniec września to Poznań miał na koniec marca a Zielona na początek stycznia. Po 9.01 będę mogła powiedzieć coś więcej ;-)

preg.png

XII 2015 początek naprostarań
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, rozumiem, że będziecie przyjęci w trybie normalnym a nie pilnym?
    Czy masz jakiś wpływ na wybór lekarza?
    Będę obserwować ten wątek w takim razie i czekam na relację :)

• melba Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki, miało być po 8.01 a nie 9.01. Tak, byliśmy przyjęci w trybie normalnym. Dostaliśmy skierowanie od rodzinnego do poradni i po telefonie do Genesis podjęliśmy decyzję o Zielonej, chociaż do Poznania mamy jednak bliżej.

Na wizytę wzięliśmy bieżące wyniki, po wywiadzie dotyczącym chorób w rodzinie,rozrysowaniu ‚drzewka’, analizie wyników zostaliśmy skierowani na badania kariotypów, a mąż dodatkowo na CFTR. Na wyniki czeka się jakiś miesiąc. Po wynikach ma przyjść również opis od pani doktor. To chyba tyle z relacji... :-)

preg.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapisywałam się dwa dni temu (byłam osobiście, bo nikt nie raczy tam odebrać telefonu i jak czekaliśmy z 15 min na wyznaczenie terminu, to nie słyszałam żeby jakikolwiek telefon dzwonił... pewnie jest wyłączony :/) i mamy termin na 3 lipca... Porażka na maksa. Teraz zastanawiam się czy nie udać się do Genosa w Łodzi. Mają terminy na koniec lutego/początek marca.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a jakie terminy były do Zielonej góry? Bo rozumiem, że zapisaliście się w Poznianiu?
    melba, gratulacje, że udało Ci się dodzwonić ;)
    Obawiam się, że tez muszę tam podejść, genesis ma chyba takie przeroby, że muszą wyłączać telefon, żeby mniej ludzi przychodziło.

melba lubi tę wiadomość

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jakie terminy mają w Zielonej Górze. Z jednej strony nie ma się co dziwić, że nie odbierają telefonów - jako praktycznie jedyna taka placówka w Poznaniu, mają pewnie bardzo dużo pacjentów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 10:43

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się pochwalę, mam termin na połowę maja do Genesis he he he..
    Oczywiście musiałam się tam pojawić osobiście, bo na telefon nie ma co liczyć.

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to załatwiłaś?? Pojadę tam dzisiaj i zrobię dym. Kuźwa zapisują chyba jak im się podoba...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 13:15

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na Grudzieniec i powiedziałam od razu, że chcę być zarejestrowana do Zielonej Góry, bo tam terminy są krótsze. Okazało się, że rejestracja do Poznania odbywa się w holu głównym, a do rejestracji w ZG w pokoju dalej. Trochę mnie to rozbawiło ;) I rzeczywiście, różnica miedzy tymi miastami to 2 miechy. Do Poznania dopiero na lipiec.

• Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałyście skierowanie do genetyka tylko na siebie, czy na siebie i partnera razem? Podobno potrzeba wtedy dwóch osobnych skierowań?
    Bo ja mam termin i skierowanie tylko na mnie, planowałam jechac początkowo sama, no ale skoro problem jest "nasz" a nie tylko "moj" to dobrze byłoby zabrac faceta ze sobą. Problem w tym, ze on nigdy nie miał żadnych badań genetycznych ani przesłanek, że z jego genami cos jest niehalo.
    Zastanawiam się czy w tej sytuacji on także mógłby liczyć na skierowanie na jakieś badania od genetyka? Jak juz tam dotrzemy.

• melba Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Partner musi mieć też skierowanie do poradni genetycznej. Dalej decyduje genetyk, na podstawie wywiadu i wyników badań.

preg.png

• pszczółka p Nowa

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, kariotypy robiliśmy w Poznaniu w 2015r. Początkowo zarejestrowaliśmy się telefonicznie i uzyskaliśmy odległy termin. Po namyśle postanowiliśmy pojechać na Grudzieniec i się dopytać ile by kosztowało i jak prędko byśmy mogli podejść do badania prywatnie. Jak Pani z rejestracji na nas spojrzała, to stwierdziła, że my na cito możemy robić badania na nfz ze względu na nasz wiek (35+). Wyszło też przy okazji, że mamy źle skierowanie wypisane - oboje byliśmy na jednym skierowaniu. Pani poradziła nam, abyśmy ekspresem pojechali do rodzinnej po dwa osobne skierowania. Na wykonanie badania czekaliśmy 2 tygodnie ;) Niestety był to sezon wakacyjny i przetrzymali nas trochę z wynikami (ponad miesiąc), gdyż pracownicy byli na urlopach i Panie w laboratorium się nie wyrabiały.

Ojkaojka lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ