X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog endokrynolog Warszawa
Odpowiedz

Ginekolog endokrynolog Warszawa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cacuszko Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Czy któraś z Was była leczona u lekarza Marcina Wrony? Czy to prywatnie czy na NFZ? Byłam u niego prywatnie i ma mnie skierować do szpitala w celu zrobienia wszystkich badań na NFZ. To super podejście lekarza i ma same pozytywne oceny. Czy któraś z Was miała taki komplet badań? Wie co to są za badania? No i przede wszystkim czy pomogą w zajściu i utrzymaniu ciąży ? :)

20.12.2018 - urodził się Tymuś! 3980g <3
    22.05.2020 - urodził się Nikoś! 4270g <3
    12.2016 - 8tc [*] zabieg
    05.2017 - 9tc [*] zabieg
    02.2018 - cb :(
    po poronieniach problem z owulacją, plamienia od owulacji do@
    MTHFR C677T
    MTHFR A1298C
    V-Leiden ujemny
    Kariotypy ok
    Zespól antyfosfolipidowy ok
  • dydone Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam do Marcina Wrony - fajny lekarz, człowiek. Mnie niestety nie pomógł, ale bardzo się starał zrobić co w jego mocy, nie zdzierał kasy prywatnie i sporo badań porobił mi na nfz, na oddziale na karowej, dzięki niemu miałam tam też na nfz 2 inseminacje. Niestety ani jego leczenie, ani inseminacje nie przyniosły pożądanego efektu w postaci ciąży.
    Jeżeli chodzi o badania na oddziale to masz cały pakiet tarczyczowy , prolaktynę w różnych fazach dnia i cyklu,progesteron amh, testosteron, glukoza i insulina po obciążeniu po1,2, i 3 godz. Badania są robione w 2 fazach cyklu 1 czyli tuż po okresie i w 2 czyli po owulacji jakieś 2 tyg. później. W drugiej fazie robią Ci jeszcze biopsję endometrium, czasem uda się jeszcze zrobić usg piersi, ale przeważnie nic z tego nie wychodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 08:42

Cacuszko lubi tę wiadomość

02.01.2019 r. Maria , Szymon [*] 39 tc , Aniołek [*] 8 tc, Aniołek [*] 5 tc, Aniolek [*] 7tc
    km5sgu1ri0500snx.png
  • dydone Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze kilka innych, dosyć dużo tego jest.

02.01.2019 r. Maria , Szymon [*] 39 tc , Aniołek [*] 8 tc, Aniołek [*] 5 tc, Aniolek [*] 7tc
    km5sgu1ri0500snx.png
  • Cacuszko Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Ci bardzo z info. Póki co test mi wyszedł ze słaba drugą kreską, ale podświadomie czuje, ze to będzie cb,bo plamię, więc nastawiam się na szpital.

Dydone czy mogę zapytać czy u siebie znalazłaś przyczynę braku ciąży? Z jakiego powodu dr Wrona nie mógł pomóc?

20.12.2018 - urodził się Tymuś! 3980g <3
    22.05.2020 - urodził się Nikoś! 4270g <3
    12.2016 - 8tc [*] zabieg
    05.2017 - 9tc [*] zabieg
    02.2018 - cb :(
    po poronieniach problem z owulacją, plamienia od owulacji do@
    MTHFR C677T
    MTHFR A1298C
    V-Leiden ujemny
    Kariotypy ok
    Zespól antyfosfolipidowy ok
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ