X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog endokrynolog Warszawa
Odpowiedz

Ginekolog endokrynolog Warszawa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cacuszko Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Czy któraś z Was była leczona u lekarza Marcina Wrony? Czy to prywatnie czy na NFZ? Byłam u niego prywatnie i ma mnie skierować do szpitala w celu zrobienia wszystkich badań na NFZ. To super podejście lekarza i ma same pozytywne oceny. Czy któraś z Was miała taki komplet badań? Wie co to są za badania? No i przede wszystkim czy pomogą w zajściu i utrzymaniu ciąży ? :)

20.12.2018 - urodził się Tymuś! 3980g <3
    22.05.2020 - urodził się Nikoś! 4270g <3
    12.2016 - 8tc [*] zabieg
    05.2017 - 9tc [*] zabieg
    02.2018 - cb :(
    po poronieniach problem z owulacją, plamienia od owulacji do@
    MTHFR C677T
    MTHFR A1298C
    V-Leiden ujemny
    Kariotypy ok
    Zespól antyfosfolipidowy ok
  • dydone Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam do Marcina Wrony - fajny lekarz, człowiek. Mnie niestety nie pomógł, ale bardzo się starał zrobić co w jego mocy, nie zdzierał kasy prywatnie i sporo badań porobił mi na nfz, na oddziale na karowej, dzięki niemu miałam tam też na nfz 2 inseminacje. Niestety ani jego leczenie, ani inseminacje nie przyniosły pożądanego efektu w postaci ciąży.
    Jeżeli chodzi o badania na oddziale to masz cały pakiet tarczyczowy , prolaktynę w różnych fazach dnia i cyklu,progesteron amh, testosteron, glukoza i insulina po obciążeniu po1,2, i 3 godz. Badania są robione w 2 fazach cyklu 1 czyli tuż po okresie i w 2 czyli po owulacji jakieś 2 tyg. później. W drugiej fazie robią Ci jeszcze biopsję endometrium, czasem uda się jeszcze zrobić usg piersi, ale przeważnie nic z tego nie wychodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 08:42

Cacuszko lubi tę wiadomość

02.01.2019 r. Maria , Szymon [*] 39 tc , Aniołek [*] 8 tc, Aniołek [*] 5 tc, Aniolek [*] 7tc
    km5sgu1ri0500snx.png
  • dydone Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze kilka innych, dosyć dużo tego jest.

02.01.2019 r. Maria , Szymon [*] 39 tc , Aniołek [*] 8 tc, Aniołek [*] 5 tc, Aniolek [*] 7tc
    km5sgu1ri0500snx.png
  • Cacuszko Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Ci bardzo z info. Póki co test mi wyszedł ze słaba drugą kreską, ale podświadomie czuje, ze to będzie cb,bo plamię, więc nastawiam się na szpital.

Dydone czy mogę zapytać czy u siebie znalazłaś przyczynę braku ciąży? Z jakiego powodu dr Wrona nie mógł pomóc?

20.12.2018 - urodził się Tymuś! 3980g <3
    22.05.2020 - urodził się Nikoś! 4270g <3
    12.2016 - 8tc [*] zabieg
    05.2017 - 9tc [*] zabieg
    02.2018 - cb :(
    po poronieniach problem z owulacją, plamienia od owulacji do@
    MTHFR C677T
    MTHFR A1298C
    V-Leiden ujemny
    Kariotypy ok
    Zespól antyfosfolipidowy ok
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ