Witajcie,
Od 5ciu lat jestem mężatką. Z mężem nigdy się nie zabezpieczaliśmy i nie przykładaliśmy dużej uwagi do planowania ciąży - mieliśmy zasadę "będzie to będzie, nic na siłę". Jednak jakiś czas temu stwierdziliśmy, że już odpowiednia pora na planowanie dzieci, a od 5ciu lat dalej nic.
Od początku jak zaczęłam miesiączkować to zawsze miałam problem z regularnością moich okresów. Potrafiłam przez 3 miesiące mieć regularnie miesiączki, a później przez pół roku nic. Miesiączka zawsze u mnie pojawiała się nagle i nigdy nie wiedziałam kiedy dokładnie nadejdzie (dlatego zawsze miałam przy sobie paczkę podpasek) . Byłam z tym problemem już u paru ginekologów, jednak oprócz przepisanej luteiny nic nie byłam w stanie od nich uzyskać - o skierowaniu na badania nie wspomnę.
Nie mam już sił na pisanie kolejnych skarg na lekarzy, którzy potrafili mi powiedzieć "jest tyle dzieci do adopcji, więc nie widzę problemu skoro macie państwo problem z postaraniem się o własne" albo "badania? proszę mnie nie uczyć mojego własnego zawodu".
Dlatego chciałabym prosić o polecenie jakiegoś ginekologa, który specjalizowałby się właśnie w problemach z zajściem w ciążę, który w miarę możliwości skierowałby mnie i męża na jakieś konkretne badania, a nie odprawił jedynie z receptą na luteinę.
Pozdrawiam Was cieplutko