Gonadotropiny - starania naturalne
-
Hej,
Jak szybko udało się Wam zajść w ciąże po gonadotropinach? Albo ile cykli z gonadotropinami się staracie? Czy wiecie ile cykli może być tak stymulowanych?
U mnie pół roku (z przerwą) stymulacji Letrozole nie dało ciąży.Imbirowa lubi tę wiadomość
-
Lupo wrote:Hej,
Jak szybko udało się Wam zajść w ciąże po gonadotropinach? Albo ile cykli z gonadotropinami się staracie? Czy wiecie ile cykli może być tak stymulowanych?
U mnie pół roku (z przerwą) stymulacji Letrozole nie dało ciąży.
Branie Aromku, Clo, Menopuru czy innego podobnego stymulującego leku nie da ciąży samo w sobie. Czy rosną Ci pecherzyki ? Jaki masz estradiol LH i progesteron podczas stymulacji? Pękają pecherzyki? Czy pojawia się ciałko żółte?
Ja byłam w ciąży po drugim cyklu z Menopurem ale szybko ja straciłam. W drugiej ciąży również drugi cykl. Ale brałam zastrzyki na pęknięcie, miałam IUI, sprawdzane wyżej wymienione badania prxed monitoringiem. Miałam potwierdzone ciałko żółte zawsze. Przed stymulacja miałam HSG.2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊 -
Mam własne owulacje, pęcherzyki zawsze pękają. Niestety owulacje nie są pełnowartościowe, na co wskazuje wielkość pęcherzyków i poziom estradiolu. Co ciekawe - 7po zawsze mam super progesteron. Letrozole nie pomógł mi podkręcić owulacji. Dlatego mam duże nadzieje co do gonadotropiny.
Mialam HSG i chyba wszystkie możliwe badania poza genetycznymi.
Niestety to, że owulacje są kiepskie mimo brania Letrozole dowiedziałam się dopiero po zmianie lekarza. Wcześniejszy to przeoczył
-
Lupo wrote:Mam własne owulacje, pęcherzyki zawsze pękają. Niestety owulacje nie są pełnowartościowe, na co wskazuje wielkość pęcherzyków i poziom estradiolu. Co ciekawe - 7po zawsze mam super progesteron. Letrozole nie pomógł mi podkręcić owulacji. Dlatego mam duże nadzieje co do gonadotropiny.
Mialam HSG i chyba wszystkie możliwe badania poza genetycznymi.
Niestety to, że owulacje są kiepskie mimo brania Letrozole dowiedziałam się dopiero po zmianie lekarza. Wcześniejszy to przeoczył
Jaki miałaś estradiol i wielkość pęcherzyków?
U mnie podczas owu po gonatropinach estradiol był 250-300 a prog poniżej 0,9. Pecherzyki 25-30 mm.2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
Chciałabym mieć takie wyniki! Ja nigdy nie miałam estradiolu nawet 100 a pecherzyki mi pękają jak mają 16-18 mm, przy czym w ostatnich 3 dniach przed owulacją już nie rosną. Niepełnowartościowe, czyli niedojrzałe komórki, niezdolne do zapłodnienia. Być może to potoczne określenie.
-
Lupo wrote:Chciałabym mieć takie wyniki! Ja nigdy nie miałam estradiolu nawet 100 a pecherzyki mi pękają jak mają 16-18 mm, przy czym w ostatnich 3 dniach przed owulacją już nie rosną. Niepełnowartościowe, czyli niedojrzałe komórki, niezdolne do zapłodnienia. Być może to potoczne określenie.
Ciekawa jestem jak zadziałają na taki przypadek jak Twój. U mnie pecherzyki nie rosną wcale ani nie pękają wiec leczenie totalnie inne.2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
Dzień dobry ,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję.
https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6 -