X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gonadotropiny - starania naturalne
Odpowiedz

Gonadotropiny - starania naturalne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lupo Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2022, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Jak szybko udało się Wam zajść w ciąże po gonadotropinach? Albo ile cykli z gonadotropinami się staracie? Czy wiecie ile cykli może być tak stymulowanych?

U mnie pół roku (z przerwą) stymulacji Letrozole nie dało ciąży.

Imbirowa lubi tę wiadomość

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzy miesiące mozna się stymulowac, potem przerwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2022, 08:32

• Imbirowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupo wrote:
    Hej,

Jak szybko udało się Wam zajść w ciąże po gonadotropinach? Albo ile cykli z gonadotropinami się staracie? Czy wiecie ile cykli może być tak stymulowanych?

U mnie pół roku (z przerwą) stymulacji Letrozole nie dało ciąży.
    Nie wiem co masz na myśli, ze nie dało ciąży ?
    Branie Aromku, Clo, Menopuru czy innego podobnego stymulującego leku nie da ciąży samo w sobie. Czy rosną Ci pecherzyki ? Jaki masz estradiol LH i progesteron podczas stymulacji? Pękają pecherzyki? Czy pojawia się ciałko żółte?
    Ja byłam w ciąży po drugim cyklu z Menopurem ale szybko ja straciłam. W drugiej ciąży również drugi cykl. Ale brałam zastrzyki na pęknięcie, miałam IUI, sprawdzane wyżej wymienione badania prxed monitoringiem. Miałam potwierdzone ciałko żółte zawsze. Przed stymulacja miałam HSG.

2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2025 - IVF
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 4
    📍 Hashimoto, niedoczynność
    📍 PAI- 1 homo

👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3 %
  • Lupo Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam własne owulacje, pęcherzyki zawsze pękają. Niestety owulacje nie są pełnowartościowe, na co wskazuje wielkość pęcherzyków i poziom estradiolu. Co ciekawe - 7po zawsze mam super progesteron. Letrozole nie pomógł mi podkręcić owulacji. Dlatego mam duże nadzieje co do gonadotropiny.
    Mialam HSG i chyba wszystkie możliwe badania poza genetycznymi.
    Niestety to, że owulacje są kiepskie mimo brania Letrozole dowiedziałam się dopiero po zmianie lekarza. Wcześniejszy to przeoczył :(

• Imbirowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupo wrote:
    Mam własne owulacje, pęcherzyki zawsze pękają. Niestety owulacje nie są pełnowartościowe, na co wskazuje wielkość pęcherzyków i poziom estradiolu. Co ciekawe - 7po zawsze mam super progesteron. Letrozole nie pomógł mi podkręcić owulacji. Dlatego mam duże nadzieje co do gonadotropiny.
    Mialam HSG i chyba wszystkie możliwe badania poza genetycznymi.
    Niestety to, że owulacje są kiepskie mimo brania Letrozole dowiedziałam się dopiero po zmianie lekarza. Wcześniejszy to przeoczył :(
    Co to znaczy owulacje nie są pełnowartościowe ? Pierwszy raz się spotkałam z takim stwierdzeniem.
    Jaki miałaś estradiol i wielkość pęcherzyków?
    U mnie podczas owu po gonatropinach estradiol był 250-300 a prog poniżej 0,9. Pecherzyki 25-30 mm.

2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2025 - IVF
    👩🏻
    📍 PAI- 1 homo

👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3 %
  • Lupo Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym mieć takie wyniki! Ja nigdy nie miałam estradiolu nawet 100 :) a pecherzyki mi pękają jak mają 16-18 mm, przy czym w ostatnich 3 dniach przed owulacją już nie rosną. Niepełnowartościowe, czyli niedojrzałe komórki, niezdolne do zapłodnienia. Być może to potoczne określenie.

• Imbirowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupo wrote:
    Chciałabym mieć takie wyniki! Ja nigdy nie miałam estradiolu nawet 100 :) a pecherzyki mi pękają jak mają 16-18 mm, przy czym w ostatnich 3 dniach przed owulacją już nie rosną. Niepełnowartościowe, czyli niedojrzałe komórki, niezdolne do zapłodnienia. Być może to potoczne określenie.
    Rozumiem. Kiedy zaczynasz z gonatropinami?
    Ciekawa jestem jak zadziałają na taki przypadek jak Twój. U mnie pecherzyki nie rosną wcale ani nie pękają wiec leczenie totalnie inne.

2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2025 - IVF
    👩🏻
    📍 PAI- 1 homo

👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3 %
  • calistas Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :),
    przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
    Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję.

https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ