Gravida - Płock
-
WIADOMOŚĆ
-
MYSZA wrote:A Ty podchodzisz na cyklu sztucznym kochana ?
Pierwszy transfer był na sztucznym. Nie wiem jak dr planuje ten kolejny, czekamy na wyniki histopatologiczne, wtedy dopiero coś powie. 🍀MYSZA lubi tę wiadomość
11.2021 INVIMED
01.-03.2022 3x iui 😓
06.2022 GRAVIDA
07.2022 punkcja 3❄️
08.2022 1 TRANSFER
🍀bHCG 8 dpt 25,7
🍀bHCG 10 dpt 6,2 😓
11.2022 immunolog -> Accofil, Encorton, heparyna
11.2022 histeroskopia, podwyższone CD56
18.01.2023 TRANSFER 5BB 🙏🏻
🍀 6 dpt 61 mIU/ml
🍀 8 dpt 134 mIU/ml
🍀 12 dpt 569 mIU/ml
🍀 15 dpt 1166 mIU/ml
🍀 17 dpt 2467 mIU/ml
🍀 20 dpt 6181 mIU/ml
🍀 26 dpt ❤️
👱♀️28 lat, KIR AA, wysokie NK, mutacje: mthfr, pai, adenomioza, ChLC
👨🏻 31 lat, lekko obniżone parametry nasienia, HLA-C C1C2 -
Binka90 wrote:Śpię na raty, bo wstaje 3-5 razy w nocy do łazienki, jak przetrzymam mocz to brzuch mam twardy. Te stawianie brzucha to jakby mięsień się napiął i zaraz puszcza, nie boli ale powoduje dyskomfort. Twardnienie to brzuch jest cały nabrzmiały, tak u mnie się dzieje. Pomaga też ciepły prysznic, rozluźnia jak się polewa brzuch wodą.
Planuje rodzić w Warszawie, mimo że mam trochę km, ale będę mieć swoją położną i najważniejsze, że znieczulenie będę mieć zagwarantowane jakby co.
Kompletowałam bardzo wcześnie od 16tc powoli, po połówkowym usg to już całkiem na full 🙈. Tylko ja to nie miałam takich obaw, że za wcześnie to robię. Bardziej się bałam, że nie zdążę 🙂. I z jednej strony dobrze, bo jak zaczęłam trzeci trymestr to wszystko prałam i prasowałam, a wtedy zaczęły się przeboje, że całkiem musiałam odpoczywać, teraz to bym nie miała siły na to wszystko.
Skompletujesz i pokupujesz wtedy kiedy będziesz czuła najlepszy moment, nic na siłe. Możesz sobie zrobić listę, linki zapisać do kupienia później upatrzonych rzeczy.
Dużo zdrówka dla Was ❤️🍀 😊
To wychodzi, że mam twardnienie. Ja też chodzę po 4 razy doo łazienki:/ A gdzie mi do Ciebie 🙈😅
Właśnie zauważyłam, że po prysznicu czuje się lzej, ten brzuszek jakby odpuszczał.
Ahaa, to Ty też z okolic. Myślałam, że z Płocka i tam będziesz rodziła;-)
Ja bym BARDZO chciała juz cokolwiek kupić, ale mam w głowie taki mętlik, że zapeszę, że nie powinnam... nie wiem czy tak naprawdę z tym strachem będzie według mnie odpowiedni moment, a jak tak to kiedy... pewnie na sam koniec, a później będę miała do siebie pretensje, że nie zdążę itp:/ nie wiem jak mam do tego podejść. Nie chcę też się żalić, ale nie potrafię się tym wszystkim cieszyć bo się boję już w domu o tym nie wspominam bo ciągle mi mówią, żebym zmieniła nastawienie.
Z drugiej strony różnie może być, tak jak napisałaś. Wydaje sie, ze jest czas, a tutaj wyjdzie, że trzeba będzie leżeć, czy poprostu złe samopoczucie i dupa blada xD
Dla Was również kochana 💙Binka90 lubi tę wiadomość
-
Aleks11 wrote:O kurde... I nic nie pomaga ?
Na zajęciach w szkole rodzenia osteopadka powiedziała, że ona też tak miała( aż do końca ciąży). Jest po prostu gdzieś ucisk na żołądek🙈
Musze jakoś przetrwać do lutego, chociaż powiem szczerze, że jest coraz ciężej 😬
Szybko się męczę. Wczoraj ogarnęłam gościnny i zrobiłam obiad to normalnie ledwo się ruszałam wieczorem, a brzuch tak bardzo mnie ciągnął, że myślałam że się rozpłacze 🤦♀️🥺
W tym tyg kupujemy komodę dla małej to chyba zacznę już wszystko prac i pracować(schowam od razu do komody), bo wątpię żebym miała więcej siły bliżej porodu😥 -
αηgєℓ wrote:Niestety nic 🙈
Na zajęciach w szkole rodzenia osteopadka powiedziała, że ona też tak miała( aż do końca ciąży). Jest po prostu gdzieś ucisk na żołądek🙈
Musze jakoś przetrwać do lutego, chociaż powiem szczerze, że jest coraz ciężej 😬
Szybko się męczę. Wczoraj ogarnęłam gościnny i zrobiłam obiad to normalnie ledwo się ruszałam wieczorem, a brzuch tak bardzo mnie ciągnął, że myślałam że się rozpłacze 🤦♀️🥺
W tym tyg kupujemy komodę dla małej to chyba zacznę już wszystko prac i pracować(schowam od razu do komody), bo wątpię żebym miała więcej siły bliżej porodu😥
O kurde... współczuję tak, podobno właśnie od tego ucisku na żołądek jest zgaga miałam raz atak zgagi, aż mnie podbijało więc wiem jakie to uciążliwe...
To nie forsuj się tak. Może postaraj się robić na raty. Chociaż wiem, że to trudne:/ też jak się dorwe to wszystko na raz, a później boli
Już wszystko masz skompletowane dla Malutkiej ?
-
Aleks11 wrote:O kurde... współczuję tak, podobno właśnie od tego ucisku na żołądek jest zgaga miałam raz atak zgagi, aż mnie podbijało więc wiem jakie to uciążliwe...
To nie forsuj się tak. Może postaraj się robić na raty. Chociaż wiem, że to trudne:/ też jak się dorwe to wszystko na raz, a później boli
Już wszystko masz skompletowane dla Malutkiej ?
W zasadzie to praktycznie wszystko. Zostały nam teraz bardziej rzeczy higieniczne dla Małej, pokoik do malowania, wanienka itp. Takie drobne rzeczy 😊 chcemy skończyć kompletować wyprawkę do 8 miesiąca żeby później odpoczywać i nie mieć z tyłu głowy, że jeszcze coś zostało 😁
A Ty kochana który już tc? 😊 -
αηgєℓ wrote:Ja właśnie jestem zawzięta 🙈 jak się za coś wezmę to muszę to skończyć, ale trzeba w końcu zwolnić 😅
W zasadzie to praktycznie wszystko. Zostały nam teraz bardziej rzeczy higieniczne dla Małej, pokoik do malowania, wanienka itp. Takie drobne rzeczy 😊 chcemy skończyć kompletować wyprawkę do 8 miesiąca żeby później odpoczywać i nie mieć z tyłu głowy, że jeszcze coś zostało 😁
A Ty kochana który już tc? 😊
To tak jak i ja 🙊... a później boli i się denerwuje, że na własne zyczenie:/ zwolnij Kobietko bo kiedy odpoczniesz jak nie teraz xD 💛 ja wszystkim doradzam, a jak mam dzień gdzie muszę więcej poleżeć bo boli to się czuje taka nieużyteczna i mam do siebie samej wyrzuty.
Dzisiaj też popracowałam intensywniej i już czuje i się boję, zeby nie bolało mocniej ...
To już wózek i łóżeczko masz? a kiedy zaczęłaś cokolwiek kupować?
A na kiedy masz termin ?
Ja mam dzisiaj 22+ 5 -
Aleks11 wrote:To tak jak i ja 🙊... a później boli i się denerwuje, że na własne zyczenie:/ zwolnij Kobietko bo kiedy odpoczniesz jak nie teraz xD 💛 ja wszystkim doradzam, a jak mam dzień gdzie muszę więcej poleżeć bo boli to się czuje taka nieużyteczna i mam do siebie samej wyrzuty.
Dzisiaj też popracowałam intensywniej i już czuje i się boję, zeby nie bolało mocniej ...
To już wózek i łóżeczko masz? a kiedy zaczęłaś cokolwiek kupować?
A na kiedy masz termin ?
Ja mam dzisiaj 22+ 5
Ostatnio jak byliśmy z mężem we Wrocławiu to kupiliśmy łóżeczko 2w1, wózek (adamex zico) i fotelik z isofixem 😊
Fajna oferta się nam się trafiła i wzięliśmy 😄
Termin z połówkowych wychodzi na 12 lutego 😁🙈
A zaczęłam kupować dla Małej od 13 tc, po prenatalnych 😁 a teraz po połówkowych jeszcze bardziej szaleje 😂
To zaraz 23tc będziesz mieć 😍😍😍😍😍 ale zleciało 😁
marti7 lubi tę wiadomość
-
αηgєℓ wrote:Haha, to jesteśmy podobne 😅😂 jak będziesz leżeć weź nogi wyżej, np na poduszkę ulgę przynosi 😊
Ostatnio jak byliśmy z mężem we Wrocławiu to kupiliśmy łóżeczko 2w1, wózek (adamex zico) i fotelik z isofixem 😊
A zaczęłam kupować dla Małej od 13 tc, po prenatalnych 😁 a teraz po połówkowych jeszcze bardziej szaleje 😂
I dobrze, że zaczęłaś wszystko wcześniej kupować Nie ma sensu zastanawiać się nad tym, żeby nie zapeszyć kupując za szybko itp. Co ma być to będzie... W przeważającej części nie mamy wpływu na to jak będzie tak naprawdę Rozumiem te dziewczyny, które nie chcą za szybko zacząć, bo ja też się długo wahałam. A teraz sie tylko nastresowałam, czy zdążę wszystko ogarnąć. Niby mam wszystko lub prawie wszystko co potrzebne, ale jeszcze niepoukładane w szafkach, nieuprasowane za bardzo. I lipa, bo teraz nie mam siły się tym zajmować
Także naprawdę polecam wszystkim szczerze zacząć trochę szybciej niż ja Nie mówię, żeby po pierwszej pozytywnej becie lecieć do sklepu i kupować wózek, ale po tych pierwszych prenatalnych, a na pewno po 20 tygodniu to już można na spokojnie. Człowiek się może zastanowić dokładniej co kupić, żeby nie przegiąć w żadną stronę. Wydatki też można rozłożyć na dłuższy okres, a nie tak jak ja na wariata teraz kupowałam większość rzeczy
kreconairuda, αηgєℓ lubią tę wiadomość
-
αηgєℓ wrote:Haha, to jesteśmy podobne 😅😂 jak będziesz leżeć weź nogi wyżej, np na poduszkę ulgę przynosi 😊
Ja dopiero się zaczynam za czym kolwiek rozglądać. Czacha dymi co tutaj wybrać xD muszę pogrzebać, poczytać xD
To super ! Z okazji trzeba korzystać
Ja mam na 9ego marca. A co do porodu ? To w stronę którego się skłaniasz?
Coś czuję, że jak zacznę to się odpalę jak Ty xD hahaha
Oj tak i zacznie się 6 msc 😁🥰 jeszcze w to nie wierzę xD
Dzisiaj już się lepiej czujesz ?:*
αηgєℓ lubi tę wiadomość
-
Aleks11 wrote:Ja dopiero się zaczynam za czym kolwiek rozglądać. Czacha dymi co tutaj wybrać xD muszę pogrzebać, poczytać xD
Dzisiaj już się lepiej czujesz ?:*
Chciałabym rodzić naturalnie, ale jak będzie tego nikt nie wie 🙈
Dzisiaj już jest w miarę, właśnie wstałam się po mału ogarniać bo jadę na krew 😬 miałam jechać w poniedziałek na krzywą, ale mąż nie dostał wolnego +ja nie spałam w nocy i nie chciałam jechać przemęczona. Także dzisiaj krzywa. Glukoza cytrynowa kupiona 🙏
Aleks11 lubi tę wiadomość
-
Binka90 wrote:Kciuki Angel za badanie ✊✊ słodkiego początku dnia ❤️😊🍀
Paula1212 robisz dzisiaj bete? 😊 jak coś to już trzymam kciukasy ✊✊🍀❤️
MagdaBarto chyba dzisiaj będziesz miała telefon od embriologa ile mrozaczków jest ✊✊🍀❤️ -
Angel , Paula1212, MagdaBarto kciuki za dzisiejszy dzień kochane. Zaciskam jak najmocniej ✊✊✊🍀🍀🍀🍀🍀💗💗💗💗
Binka90, Paula1212, αηgєℓ, MagdaBarto lubią tę wiadomość
3IUI 😥
21 sierpnia 2022 punkcja 6❄
24 września2022 1 transfer blastocysty 5AB
Beta 6dpt-7,64🥺
9dpt 6,3😭
24 Pazdziernika2022 2 transfer blastocysty 5BB
5dpt 14.4🍀🙏
7dpt 27.4🍀🙏
9dpt 33.3 🍀🙏🥺
11dpt 95.4🍀🙏
14dpt 480🍀🙏
17dpt 1798.9🍀🙏
21dpt 5737.0🍀🙏
24dpt 💗
30.05.2023 . Witaj na świecie Michasiu 💗 Mama czekała na Ciebie całe życie 💙🐭 -
Paula kciuki za betke 🙂 Angel ✊️
Miłego dnia wam życzę, 🙂 ja dziś z synem na wyrywanie zęba 😐αηgєℓ, Binka90 lubią tę wiadomość
28.06.2022 FET 4BA 🙏 Accofil, encorton, neoparin, embrioglue
👶4dpt ⏸️ beta 11.50mlU
prog. 28.39ng
👶6dpt 45.19mlU prog. 30.61ng
👶7dpt 80.08 mlU
👶8dpt 128.67mlU
👶10dpt 424.01mlU prog. 24.42 ng
👶13dpt 2550mlU prog.31.41ng
👶15dpt 7519mlU prog.43.67ng
👶17dpt 15864mlU GS 1.03cm
👶20dpt GS 1.5cm + pęcherzyk żółtkowy
👶22dpt GS 1.91cm,YS 0.37cm,CRL 0.22cm
Mamy ❤️
👶24dpt CRL 0.33cm FHR 120bpm
👶7w1d CRL 1.21cm FHR 144 bpm
👶8w4d CRL 2.02cm FHR 163 bpm
👶9w0d CRL 2.35cm FHR 173 bpm
👶11w1d CRL 4.76cm FHR 173 bpm
👶 12w0d prenatalne + pappa- ok
👶16+4 158g szczęścia
👶20+0 połówkowe 347g szczęścia FHR150
👶29+0 prenatalne 1280g
👶33+4 2076g
👶37+4 3000g
👶38+4 3230g
CC 39+1 3760g 57cm ❤️
❄️4BB
Syn 11.09.2012 ❤️
Syn 10.03.2023 ❤️ -
Aleks11 wrote:Ja dopiero się zaczynam za czym kolwiek rozglądać. Czacha dymi co tutaj wybrać xD muszę pogrzebać, poczytać xD
Dzisiaj już się lepiej czujesz ?:*Aleks11 lubi tę wiadomość
28.06.2022 FET 4BA 🙏 Accofil, encorton, neoparin, embrioglue
👶4dpt ⏸️ beta 11.50mlU
prog. 28.39ng
👶6dpt 45.19mlU prog. 30.61ng
👶7dpt 80.08 mlU
👶8dpt 128.67mlU
👶10dpt 424.01mlU prog. 24.42 ng
👶13dpt 2550mlU prog.31.41ng
👶15dpt 7519mlU prog.43.67ng
👶17dpt 15864mlU GS 1.03cm
👶20dpt GS 1.5cm + pęcherzyk żółtkowy
👶22dpt GS 1.91cm,YS 0.37cm,CRL 0.22cm
Mamy ❤️
👶24dpt CRL 0.33cm FHR 120bpm
👶7w1d CRL 1.21cm FHR 144 bpm
👶8w4d CRL 2.02cm FHR 163 bpm
👶9w0d CRL 2.35cm FHR 173 bpm
👶11w1d CRL 4.76cm FHR 173 bpm
👶 12w0d prenatalne + pappa- ok
👶16+4 158g szczęścia
👶20+0 połówkowe 347g szczęścia FHR150
👶29+0 prenatalne 1280g
👶33+4 2076g
👶37+4 3000g
👶38+4 3230g
CC 39+1 3760g 57cm ❤️
❄️4BB
Syn 11.09.2012 ❤️
Syn 10.03.2023 ❤️ -
Czekamy dziś na same pozytywne wieści, kciuki Kobietki ❤️❤️✊🏻✊🏻✊🏻
☀️☀️☀️Binka90, αηgєℓ, MYSZA lubią tę wiadomość
11.2021 INVIMED
01.-03.2022 3x iui 😓
06.2022 GRAVIDA
07.2022 punkcja 3❄️
08.2022 1 TRANSFER
🍀bHCG 8 dpt 25,7
🍀bHCG 10 dpt 6,2 😓
11.2022 immunolog -> Accofil, Encorton, heparyna
11.2022 histeroskopia, podwyższone CD56
18.01.2023 TRANSFER 5BB 🙏🏻
🍀 6 dpt 61 mIU/ml
🍀 8 dpt 134 mIU/ml
🍀 12 dpt 569 mIU/ml
🍀 15 dpt 1166 mIU/ml
🍀 17 dpt 2467 mIU/ml
🍀 20 dpt 6181 mIU/ml
🍀 26 dpt ❤️
👱♀️28 lat, KIR AA, wysokie NK, mutacje: mthfr, pai, adenomioza, ChLC
👨🏻 31 lat, lekko obniżone parametry nasienia, HLA-C C1C2 -
Binka90 wrote:Kciuki Angel za badanie ✊✊ słodkiego początku dnia ❤️😊🍀
Paula1212 robisz dzisiaj bete? 😊 jak coś to już trzymam kciukasy ✊✊🍀❤️
MagdaBarto chyba dzisiaj będziesz miała telefon od embriologa ile mrozaczków jest ✊✊🍀❤️