Gravida - Płock
-
WIADOMOŚĆ
-
Hawryluk to śmieszny luźny facet
ma swoje teksty ale jak każdy.
Współpracuje, znają się osobiście z Pasnikiem i Paśnik biega z Hawrylukiem jak jest w PłockuCalineczka90 lubi tę wiadomość
Start 13.05.22 r. od 2dc 💊estrofem i sildenafil.
Transfer 30.05.2022 ❄️ 5dniowa blastka 4BB z eglue
6dpt 12,99
7dpt 33,5
9dpt 80
10dpt 130,4
12dpt 328,3
14dpt 815 prog 49
18dpt 2635,4
25dpt jest ♥️
380 g szczęścia 👧
26+3 tc 1100 g 👸,
28+3 tc 1338 g👸
31 tc 1750 g 🥰
38 tc 4 prenatalne 3600 g 🧚♀️❤️
09.02 córcia 3310 g, 56 cm, 10/10 😍
Start stymulacji 24.03.2022: Mensinorm, Bemfola, Orgalutran oraz Gonapeptyl.
Punkcja 05.04.2022, pobrano 20 oocytów, dodatkowo Zymot Multi (850 µL). 3 ❄️ z 6 zapłodnionych komórek.
3 iui ☹️
Sono HSG-ok, biopsja endometrium- ok.
💊 Glucophage 500 XR, fertistim, wit D3 Ibuvit 4000, wit B12 metylo, sanprobi superfomuła.
Dieta z niskim IG od 02.2022
Immunosupresja: encorton i equoral od 12.04.2022.
Ana3 silnie dodatnie, kir bx, wysokie tnf. -
Calineczka90 wrote:Czy jest tu jakaś dziewczyna, która w Gravidzie była leczona lekiem accofil w trakcie procedury in vitro?
I jeszcze jedno pytanie... Czy orientujecie się z jakim immunologiem współpracuje klinika?
Hej. Ja będę miała acoffil pierwszy raz z zaleceniem prof. Wilczyńskiego. ( za porada jednej z nas 😍).
Jestem u dr. C. wiem, że nie jest pozytywnie nastawiony do zalecen immunologow lub badań tego typu. Jednak ja na wizycie porozmawiałam z nim szczerze, że chce się umówić do prof.i spróbować z nowymi zaleceniami, może wtedy się uda ( za mną 2 poronienia zatrzymane, mam kir AA i nie mam żadnych implantacyjnych, na szczęście haplotyp ja i mąż c1) .
Miałam się umówić na wizytę do gravidy po wizycie u prof. Powiedziałam dr. C o zaleceniach ( a dokładnie o acoffilu, o encortonie nie mówiłam bo sam mi tłumaczył, że on już go nie zaleca i również za porada postanowiłam, że nie będę o nim mowila) .
Acoffil mam zalecony w zastrzykach 7 i 4 dni przed transferem , a później już dokładnie nie pamiętam.
Dr.C jak usłyszał o acoffilu to zaproponował mi , że jedynie może zrobić wlew, ale ja powiedziałam, że mam zalecenia i receptę na zastrzyki.
Szczerze ? Bardzo się bałam bo widziałam jakie ma nastawienie do tego wszystkiego, ale siie miło zaskoczyłam. Powiedział, abyśmy sprooobowali , a może to pomoże. Zobaczyny...Calineczka90 lubi tę wiadomość
-
A mnie te plecy na dole tak czasami pobolewają jakieś promieniowanie czy coś . I mam tak ze np wieczorem ciężko mi noge podnieść mam ciężki brzuch i uwieraWalka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
2020-1IUI 😑
2020.06 punkcją -4blastki
2020.08 transfer 5AA beta zero
2020.11 transfer 5 AA beta zero
2021 immunolog
2021 histeroskopia - stany zapalne
2021.09 transfer 4AA beta zero
2022.02 transfer 4 CB na atosiban
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻
22 dpt 27147,8🙏🏻
26 dpt mamy serduszko ❤️ -
Aleks11 wrote:Hej. Ja będę miała acoffil pierwszy raz z zaleceniem prof. Wilczyńskiego. ( za porada jednej z nas 😍).
Jestem u dr. C. wiem, że nie jest pozytywnie nastawiony do zalecen immunologow lub badań tego typu. Jednak ja na wizycie porozmawiałam z nim szczerze, że chce się umówić do prof.i spróbować z nowymi zaleceniami, może wtedy się uda ( za mną 2 poronienia zatrzymane, mam kir AA i nie mam żadnych implantacyjnych, na szczęście haplotyp ja i mąż c1) .
Miałam się umówić na wizytę do gravidy po wizycie u prof. Powiedziałam dr. C o zaleceniach ( a dokładnie o acoffilu, o encortonie nie mówiłam bo sam mi tłumaczył, że on już go nie zaleca i również za porada postanowiłam, że nie będę o nim mowila) .
Acoffil mam zalecony w zastrzykach 7 i 4 dni przed transferem , a później już dokładnie nie pamiętam.
Dr.C jak usłyszał o acoffilu to zaproponował mi , że jedynie może zrobić wlew, ale ja powiedziałam, że mam zalecenia i receptę na zastrzyki.
Szczerze ? Bardzo się bałam bo widziałam jakie ma nastawienie do tego wszystkiego, ale siie miło zaskoczyłam. Powiedział, abyśmy sprooobowali , a może to pomoże. Zobaczyny...
Też mam genotyp AA, dużo brakujących kirów odpowiedzialnych za implantację, wysokie komórki NK oraz pai i mthfr w układzie homo. Również jestem po 2 poronieniach na bardzo wczesnym etapie.
Podchodzisz do in vitro??
Aleks11 lubi tę wiadomość
-
Lalka30 wrote:Dziewczynki mamy 4 zapłodnione zarodki ❤❤Start 13.05.22 r. od 2dc 💊estrofem i sildenafil.
Transfer 30.05.2022 ❄️ 5dniowa blastka 4BB z eglue
6dpt 12,99
7dpt 33,5
9dpt 80
10dpt 130,4
12dpt 328,3
14dpt 815 prog 49
18dpt 2635,4
25dpt jest ♥️
380 g szczęścia 👧
26+3 tc 1100 g 👸,
28+3 tc 1338 g👸
31 tc 1750 g 🥰
38 tc 4 prenatalne 3600 g 🧚♀️❤️
09.02 córcia 3310 g, 56 cm, 10/10 😍
Start stymulacji 24.03.2022: Mensinorm, Bemfola, Orgalutran oraz Gonapeptyl.
Punkcja 05.04.2022, pobrano 20 oocytów, dodatkowo Zymot Multi (850 µL). 3 ❄️ z 6 zapłodnionych komórek.
3 iui ☹️
Sono HSG-ok, biopsja endometrium- ok.
💊 Glucophage 500 XR, fertistim, wit D3 Ibuvit 4000, wit B12 metylo, sanprobi superfomuła.
Dieta z niskim IG od 02.2022
Immunosupresja: encorton i equoral od 12.04.2022.
Ana3 silnie dodatnie, kir bx, wysokie tnf. -
Dziewczyny a jak jest w Gravidzie z dofinansowaniem do leków po transferze? Ja pochodzę z Kujaw, więc odpada nam dofinansowanie do procedury a jak jest z lekami? Jaki w ogóle jest mniej więcej koszt procedury łącznie z lekami, wizytami, badaniami itp.???
-
Calineczka90 wrote:Też mam genotyp AA, dużo brakujących kirów odpowiedzialnych za implantację, wysokie komórki NK oraz pai i mthfr w układzie homo. Również jestem po 2 poronieniach na bardzo wczesnym etapie.
Podchodzisz do in vitro??
Też mam nk 18, PAI homo, mthfr hetero. Pierwsze poronienie , ciaza naturalna, później się nie udawało i ivf, Też poronienie. Pierwsze w 9 tyg, drugie w 7 tyg.
A Ty podchodzisz do transferu czy dopiero wizyty ? -
Aleks11 wrote:Też mam nk 18, PAI homo, mthfr hetero. Pierwsze poronienie , ciaza naturalna, później się nie udawało i ivf, Też poronienie. Pierwsze w 9 tyg, drugie w 7 tyg.
A Ty podchodzisz do transferu czy dopiero wizyty ?
U mnie pierwsza ciąża naturalna, ale poroniona samoistnie w 5 tygodniu. Druga ciąża po stymulacji owulacji, ale stwierdzono puste jajo i zakończona w 7 tygodniu przy użyciu leków poronnych w szpitalu. Dalej kolejna stymulacja nieudana a w ostatnim cyklu inseminacja również nieudana. Także przymierzamy się do in vitro, ale chcę od razu pójść w accofil, bo to nasze ostatnie oszczędności i więcej prób nie będzie. -
Calineczka90 wrote:U mnie pierwsza ciąża naturalna, ale poroniona samoistnie w 5 tygodniu. Druga ciąża po stymulacji owulacji, ale stwierdzono puste jajo i zakończona w 7 tygodniu przy użyciu leków poronnych w szpitalu. Dalej kolejna stymulacja nieudana a w ostatnim cyklu inseminacja również nieudana. Także przymierzamy się do in vitro, ale chcę od razu pójść w accofil, bo to nasze ostatnie oszczędności i więcej prób nie będzie.
A jaka jest przyczyną niepowodzeń o ile mogę zapytać. Bo u nas oczywiście niepłodność idiopatyczna:/ czyli niby wszystko ok, a jednak nie ...
I czemu akurat Gravida ? Bo chyba nie łapiecie się na dofinansowanie z tego co pisałaś? -
Aleks11 wrote:A jaka jest przyczyną niepowodzeń o ile mogę zapytać. Bo u nas oczywiście niepłodność idiopatyczna:/ czyli niby wszystko ok, a jednak nie ...
I czemu akurat Gravida ? Bo chyba nie łapiecie się na dofinansowanie z tego co pisałaś?
Nie wiadomo co dokładnie jest przyczyną niepowodzeń. Nie zawsze miałam cykl owulacyjny, ale dobrze reaguję na leki i każda próba była na 3 pęcherzykach i ładnym endometrium. Jajowody drożne a nasienie partnera też całkiem, całkiem.
Mam dość blisko do Płocka. Oboje mamy wymagającą pracę i podróż do kliniki gdzieś dalej jest nierealna. I tak dużo opuszczam godzin w pracy 😥
A jeśli chodzi o dofinansowanie do leków po transferze to też trzeba spełnić warunek zamieszkania w Płocku lub Włocławku?? -
Calineczka90 wrote:Nie wiadomo co dokładnie jest przyczyną niepowodzeń. Nie zawsze miałam cykl owulacyjny, ale dobrze reaguję na leki i każda próba była na 3 pęcherzykach i ładnym endometrium. Jajowody drożne a nasienie partnera też całkiem, całkiem.
Mam dość blisko do Płocka. Oboje mamy wymagającą pracę i podróż do kliniki gdzieś dalej jest nierealna. I tak dużo opuszczam godzin w pracy 😥
A jeśli chodzi o dofinansowanie do leków po transferze to też trzeba spełnić warunek zamieszkania w Płocku lub Włocławku??
Też jesteś u dr. C ?
Ja mam ogółem daleko do Płocka i zdecydowałam się tylko dlatego, że lapalismy się na dofinansowanie do ivf. Wcześniej utopiliśmy gruby hajs w inseminacje...
Wiem, że trzeba mieszkać w woj Mazowieckiem jeżeli chodzi o ten program z , którego my korzystamy... A jeżeli chodzi o dofinansowanie leków to może ktoś inny się wypowie bo ja się nie orientuje. -
Aleks11 wrote:Też jesteś u dr. C ?
Ja mam ogółem daleko do Płocka i zdecydowałam się tylko dlatego, że lapalismy się na dofinansowanie do ivf. Wcześniej utopiliśmy gruby hajs w inseminacje...
Wiem, że trzeba mieszkać w woj Mazowieckiem jeżeli chodzi o ten program z , którego my korzystamy... A jeżeli chodzi o dofinansowanie leków to może ktoś inny się wypowie bo ja się nie orientuje.
Ja jestem u dr Hawryluka. My mieliśmy naprawdę dobre warunki pod inseminację i mimo wszystko się nie udało. Nie chcemy dalej tracić kasy na iui.
Mamy przeznaczone na in vitro ok 20 tyś zł. Mam nadzieję, że tyle wystarczy bo więcej nie mamy i mieć nie będziemy. -
Aleks11 wrote:Hej. Ja będę miała acoffil pierwszy raz z zaleceniem prof. Wilczyńskiego. ( za porada jednej z nas 😍).
Szczerze ? Bardzo się bałam bo widziałam jakie ma nastawienie do tego wszystkiego, ale siie miło zaskoczyłam. Powiedział, abyśmy sprooobowali , a może to pomoże. Zobaczyny...
Ja tez podchodzilam z zaleceniami Wilka, recepty mialam od niego wiec doktorowi C w ogole o tym nie mowilamon nie wierzy w immunologie, wiec wzielam sprawy w swoje ręce.
Jesli chodzi o leki po transferze to refundowana jest tylko luteina, chyba ze sie cos zmienilo ostatnio 🤔 i u niekotrych lekarzy neoparin, ale nie w gravidzieCalineczka90 lubi tę wiadomość
XII 2019 iui 😥
II 2020 iui 😥
IV 2020 iui 😥
VIII 2020 ivf start
IX 2020 pick up
X 2020 ❄️4AB 😥
XII 2020 ❄️4AB 😥
Badania immuno
IV 2021 ❄️3AB
7dpt beta 15.59; 9dpt 29.86; 11dpt 60.38; 14dpt 172.90; 16dpt 462.40; 18dpt 1086; 21dpt 2282; 24dpt 4462; 27dpt mamy💓
XII 2021 wymarzony, wyczekany synek 💙 -
Lil.ja wrote:Ja tez podchodzilam z zaleceniami Wilka, recepty mialam od niego wiec doktorowi C w ogole o tym nie mowilam
on nie wierzy w immunologie, wiec wzielam sprawy w swoje ręce.
Jesli chodzi o leki po transferze to refundowana jest tylko luteina, chyba ze sie cos zmienilo ostatnio 🤔 i u niekotrych lekarzy neoparin, ale nie w gravidzie
A jaki jest mniej więcej koszt leków po transferze? Ile u Ciebie wyszło łącznie z accofilem?
Czy z ww. lekiem udało się?? -
Calineczka90 wrote:A jaki jest mniej więcej koszt leków po transferze? Ile u Ciebie wyszło łącznie z accofilem?
Czy z ww. lekiem udało się??
Tak, to byl moj 3 transfer, 1 z zaleceniami immunologasynek ma juz pol roku 🥰
A jesli chodzi o koszta to juz nie pamietam dokladnie ale u mnie wyszlo duuzo, na pewno wiecej niz 500zl tygodniowo, mialam niski progesteron i dostawałam konskie dawki lekow(luteina mnie uczulala 😐)Calineczka90, Aleks11 lubią tę wiadomość
XII 2019 iui 😥
II 2020 iui 😥
IV 2020 iui 😥
VIII 2020 ivf start
IX 2020 pick up
X 2020 ❄️4AB 😥
XII 2020 ❄️4AB 😥
Badania immuno
IV 2021 ❄️3AB
7dpt beta 15.59; 9dpt 29.86; 11dpt 60.38; 14dpt 172.90; 16dpt 462.40; 18dpt 1086; 21dpt 2282; 24dpt 4462; 27dpt mamy💓
XII 2021 wymarzony, wyczekany synek 💙 -
Calineczka90 wrote:Dziewczyny a jak jest w Gravidzie z dofinansowaniem do leków po transferze? Ja pochodzę z Kujaw, więc odpada nam dofinansowanie do procedury a jak jest z lekami? Jaki w ogóle jest mniej więcej koszt procedury łącznie z lekami, wizytami, badaniami itp.???
Wydaje mi się że jeżeli chodzi o dofinansowanie leków to w jakimkolwiek miejscu w Polsce, które ma umowę z NFZ, a większość ma, do 3 procedur przepiszą Ci leki na zniżkę.Calineczka90 lubi tę wiadomość