X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gravida - Płock
Odpowiedz

Gravida - Płock

Oceń ten wątek:
  • Calineczka90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaa wrote:
    No coś Ty Hawryluk toc to spokojny człowiek 😁🤣

To może ja jestem jakaś przewrażliwiona. Będę niedługo z nim się widzieć na wizycie i chcę podjąć ten temat

preg.png
  • kreconairuda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hawryluk to śmieszny luźny facet :) ma swoje teksty ale jak każdy.
    Współpracuje, znają się osobiście z Pasnikiem i Paśnik biega z Hawrylukiem jak jest w Płocku :D

Calineczka90 lubi tę wiadomość

Start 13.05.22 r. od 2dc 💊estrofem i sildenafil.
    Transfer 30.05.2022 ❄️ 5dniowa blastka 4BB z eglue
    6dpt 12,99
    7dpt 33,5
    9dpt 80
    10dpt 130,4
    12dpt 328,3
    14dpt 815 prog 49
    18dpt 2635,4
    25dpt jest ♥️
    380 g szczęścia 👧
    26+3 tc 1100 g 👸,
    28+3 tc 1338 g👸
    31 tc 1750 g 🥰
    38 tc 4 prenatalne 3600 g 🧚‍♀️❤️
    09.02 córcia 3310 g, 56 cm, 10/10 😍

Start stymulacji 24.03.2022: Mensinorm, Bemfola, Orgalutran oraz Gonapeptyl.
    Punkcja 05.04.2022, pobrano 20 oocytów, dodatkowo Zymot Multi (850 µL). 3 ❄️ z 6 zapłodnionych komórek.

3 iui ☹️
    Sono HSG-ok, biopsja endometrium- ok.
    💊 Glucophage 500 XR, fertistim, wit D3 Ibuvit 4000, wit B12 metylo, sanprobi superfomuła.
    Dieta z niskim IG od 02.2022
    Immunosupresja: encorton i equoral od 12.04.2022.
    Ana3 silnie dodatnie, kir bx, wysokie tnf.
  • Lalka30 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wizytę mam już 30 czerwca umowiona to myślę że dr będzie już w klinice ❤🙏

kreconairuda, MYSZA, Paulina12345, Binka90, αηgєℓ lubią tę wiadomość

• Aleks11 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka90 wrote:
    Czy jest tu jakaś dziewczyna, która w Gravidzie była leczona lekiem accofil w trakcie procedury in vitro?
    I jeszcze jedno pytanie... Czy orientujecie się z jakim immunologiem współpracuje klinika?

Hej. Ja będę miała acoffil pierwszy raz z zaleceniem prof. Wilczyńskiego. ( za porada jednej z nas 😍).

Jestem u dr. C. wiem, że nie jest pozytywnie nastawiony do zalecen immunologow lub badań tego typu. Jednak ja na wizycie porozmawiałam z nim szczerze, że chce się umówić do prof.i spróbować z nowymi zaleceniami, może wtedy się uda ( za mną 2 poronienia zatrzymane, mam kir AA i nie mam żadnych implantacyjnych, na szczęście haplotyp ja i mąż c1) .
    Miałam się umówić na wizytę do gravidy po wizycie u prof. Powiedziałam dr. C o zaleceniach ( a dokładnie o acoffilu, o encortonie nie mówiłam bo sam mi tłumaczył, że on już go nie zaleca i również za porada postanowiłam, że nie będę o nim mowila) .

Acoffil mam zalecony w zastrzykach 7 i 4 dni przed transferem , a później już dokładnie nie pamiętam.

Dr.C jak usłyszał o acoffilu to zaproponował mi , że jedynie może zrobić wlew, ale ja powiedziałam, że mam zalecenia i receptę na zastrzyki.
    Szczerze ? Bardzo się bałam bo widziałam jakie ma nastawienie do tego wszystkiego, ale siie miło zaskoczyłam. Powiedział, abyśmy sprooobowali , a może to pomoże. Zobaczyny...

• Olkaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie te plecy na dole tak czasami pobolewają jakieś promieniowanie czy coś . I mam tak ze np wieczorem ciężko mi noge podnieść mam ciężki brzuch i uwiera

Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
    Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
    2020-1IUI 😑
    2020.06 punkcją -4blastki
    2020.08 transfer 5AA beta zero
    2020.11 transfer 5 AA beta zero
    2021 immunolog
    2021 histeroskopia - stany zapalne
    2021.09 transfer 4AA beta zero
    2022.02 transfer 4 CB na atosiban
    12dpt 1222,26🙏🏻
    15 dpt 3502,36🙏🏻
    19 dpt 12928,9🙏🏻
    22 dpt 27147,8🙏🏻
    26 dpt mamy serduszko ❤️
  • Calineczka90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks11 wrote:
    Hej. Ja będę miała acoffil pierwszy raz z zaleceniem prof. Wilczyńskiego. ( za porada jednej z nas 😍).

Jestem u dr. C. wiem, że nie jest pozytywnie nastawiony do zalecen immunologow lub badań tego typu. Jednak ja na wizycie porozmawiałam z nim szczerze, że chce się umówić do prof.i spróbować z nowymi zaleceniami, może wtedy się uda ( za mną 2 poronienia zatrzymane, mam kir AA i nie mam żadnych implantacyjnych, na szczęście haplotyp ja i mąż c1) .
    Miałam się umówić na wizytę do gravidy po wizycie u prof. Powiedziałam dr. C o zaleceniach ( a dokładnie o acoffilu, o encortonie nie mówiłam bo sam mi tłumaczył, że on już go nie zaleca i również za porada postanowiłam, że nie będę o nim mowila) .

Acoffil mam zalecony w zastrzykach 7 i 4 dni przed transferem , a później już dokładnie nie pamiętam.

Dr.C jak usłyszał o acoffilu to zaproponował mi , że jedynie może zrobić wlew, ale ja powiedziałam, że mam zalecenia i receptę na zastrzyki.
    Szczerze ? Bardzo się bałam bo widziałam jakie ma nastawienie do tego wszystkiego, ale siie miło zaskoczyłam. Powiedział, abyśmy sprooobowali , a może to pomoże. Zobaczyny...

Też mam genotyp AA, dużo brakujących kirów odpowiedzialnych za implantację, wysokie komórki NK oraz pai i mthfr w układzie homo. Również jestem po 2 poronieniach na bardzo wczesnym etapie.
    Podchodzisz do in vitro??

Aleks11 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Lalka30 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalka30 wrote:
    A ja wizytę mam już 30 czerwca umowiona to myślę że dr będzie już w klinice ❤🙏
    Dziewczynki mamy 4 zapłodnione zarodki ❤❤

kreconairuda, Binka90, Takaja12, MYSZA, Kate_B, justyna1719 lubią tę wiadomość

• kreconairuda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalka30 wrote:
    Dziewczynki mamy 4 zapłodnione zarodki ❤❤
    Extra kochana ❣️ Czekamy na transfer teraz ❤️❤️🧡💙

Start 13.05.22 r. od 2dc 💊estrofem i sildenafil.
    Transfer 30.05.2022 ❄️ 5dniowa blastka 4BB z eglue
    6dpt 12,99
    7dpt 33,5
    9dpt 80
    10dpt 130,4
    12dpt 328,3
    14dpt 815 prog 49
    18dpt 2635,4
    25dpt jest ♥️
    380 g szczęścia 👧
    26+3 tc 1100 g 👸,
    28+3 tc 1338 g👸
    31 tc 1750 g 🥰
    38 tc 4 prenatalne 3600 g 🧚‍♀️❤️
    09.02 córcia 3310 g, 56 cm, 10/10 😍

Start stymulacji 24.03.2022: Mensinorm, Bemfola, Orgalutran oraz Gonapeptyl.
    Punkcja 05.04.2022, pobrano 20 oocytów, dodatkowo Zymot Multi (850 µL). 3 ❄️ z 6 zapłodnionych komórek.

3 iui ☹️
    Sono HSG-ok, biopsja endometrium- ok.
    💊 Glucophage 500 XR, fertistim, wit D3 Ibuvit 4000, wit B12 metylo, sanprobi superfomuła.
    Dieta z niskim IG od 02.2022
    Immunosupresja: encorton i equoral od 12.04.2022.
    Ana3 silnie dodatnie, kir bx, wysokie tnf.
  • Lalka30 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Binka90 wrote:
    Tak się bałaś😉, a taka niespodzianka 🥰🍀❄️❤️ Teraz tylko kciuki za udany transfer ✊✊
    I znowu stresik ale to dopiero pewnie jakoś za miesiąc ❤❤

Binka90 lubi tę wiadomość

• Calineczka90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak jest w Gravidzie z dofinansowaniem do leków po transferze? Ja pochodzę z Kujaw, więc odpada nam dofinansowanie do procedury a jak jest z lekami? Jaki w ogóle jest mniej więcej koszt procedury łącznie z lekami, wizytami, badaniami itp.???

preg.png
  • Aleks11 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka90 wrote:
    Też mam genotyp AA, dużo brakujących kirów odpowiedzialnych za implantację, wysokie komórki NK oraz pai i mthfr w układzie homo. Również jestem po 2 poronieniach na bardzo wczesnym etapie.
    Podchodzisz do in vitro??

Też mam nk 18, PAI homo, mthfr hetero. Pierwsze poronienie , ciaza naturalna, później się nie udawało i ivf, Też poronienie. Pierwsze w 9 tyg, drugie w 7 tyg.

A Ty podchodzisz do transferu czy dopiero wizyty ?

• Calineczka90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks11 wrote:
    Też mam nk 18, PAI homo, mthfr hetero. Pierwsze poronienie , ciaza naturalna, później się nie udawało i ivf, Też poronienie. Pierwsze w 9 tyg, drugie w 7 tyg.

A Ty podchodzisz do transferu czy dopiero wizyty ?

U mnie pierwsza ciąża naturalna, ale poroniona samoistnie w 5 tygodniu. Druga ciąża po stymulacji owulacji, ale stwierdzono puste jajo i zakończona w 7 tygodniu przy użyciu leków poronnych w szpitalu. Dalej kolejna stymulacja nieudana a w ostatnim cyklu inseminacja również nieudana. Także przymierzamy się do in vitro, ale chcę od razu pójść w accofil, bo to nasze ostatnie oszczędności i więcej prób nie będzie.

preg.png
  • Aleks11 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka90 wrote:
    U mnie pierwsza ciąża naturalna, ale poroniona samoistnie w 5 tygodniu. Druga ciąża po stymulacji owulacji, ale stwierdzono puste jajo i zakończona w 7 tygodniu przy użyciu leków poronnych w szpitalu. Dalej kolejna stymulacja nieudana a w ostatnim cyklu inseminacja również nieudana. Także przymierzamy się do in vitro, ale chcę od razu pójść w accofil, bo to nasze ostatnie oszczędności i więcej prób nie będzie.

A jaka jest przyczyną niepowodzeń o ile mogę zapytać. Bo u nas oczywiście niepłodność idiopatyczna:/ czyli niby wszystko ok, a jednak nie ...

I czemu akurat Gravida ? Bo chyba nie łapiecie się na dofinansowanie z tego co pisałaś?

• Calineczka90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks11 wrote:
    A jaka jest przyczyną niepowodzeń o ile mogę zapytać. Bo u nas oczywiście niepłodność idiopatyczna:/ czyli niby wszystko ok, a jednak nie ...

I czemu akurat Gravida ? Bo chyba nie łapiecie się na dofinansowanie z tego co pisałaś?

Nie wiadomo co dokładnie jest przyczyną niepowodzeń. Nie zawsze miałam cykl owulacyjny, ale dobrze reaguję na leki i każda próba była na 3 pęcherzykach i ładnym endometrium. Jajowody drożne a nasienie partnera też całkiem, całkiem.
    Mam dość blisko do Płocka. Oboje mamy wymagającą pracę i podróż do kliniki gdzieś dalej jest nierealna. I tak dużo opuszczam godzin w pracy 😥
    A jeśli chodzi o dofinansowanie do leków po transferze to też trzeba spełnić warunek zamieszkania w Płocku lub Włocławku??

preg.png
  • Aleks11 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka90 wrote:
    Nie wiadomo co dokładnie jest przyczyną niepowodzeń. Nie zawsze miałam cykl owulacyjny, ale dobrze reaguję na leki i każda próba była na 3 pęcherzykach i ładnym endometrium. Jajowody drożne a nasienie partnera też całkiem, całkiem.
    Mam dość blisko do Płocka. Oboje mamy wymagającą pracę i podróż do kliniki gdzieś dalej jest nierealna. I tak dużo opuszczam godzin w pracy 😥
    A jeśli chodzi o dofinansowanie do leków po transferze to też trzeba spełnić warunek zamieszkania w Płocku lub Włocławku??

Też jesteś u dr. C ?

Ja mam ogółem daleko do Płocka i zdecydowałam się tylko dlatego, że lapalismy się na dofinansowanie do ivf. Wcześniej utopiliśmy gruby hajs w inseminacje...
    Wiem, że trzeba mieszkać w woj Mazowieckiem jeżeli chodzi o ten program z , którego my korzystamy... A jeżeli chodzi o dofinansowanie leków to może ktoś inny się wypowie bo ja się nie orientuje.

• Calineczka90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks11 wrote:
    Też jesteś u dr. C ?

Ja mam ogółem daleko do Płocka i zdecydowałam się tylko dlatego, że lapalismy się na dofinansowanie do ivf. Wcześniej utopiliśmy gruby hajs w inseminacje...
    Wiem, że trzeba mieszkać w woj Mazowieckiem jeżeli chodzi o ten program z , którego my korzystamy... A jeżeli chodzi o dofinansowanie leków to może ktoś inny się wypowie bo ja się nie orientuje.

Ja jestem u dr Hawryluka. My mieliśmy naprawdę dobre warunki pod inseminację i mimo wszystko się nie udało. Nie chcemy dalej tracić kasy na iui.
    Mamy przeznaczone na in vitro ok 20 tyś zł. Mam nadzieję, że tyle wystarczy bo więcej nie mamy i mieć nie będziemy.

preg.png
  • Lil.ja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks11 wrote:

Ja tez podchodzilam z zaleceniami Wilka, recepty mialam od niego wiec doktorowi C w ogole o tym nie mowilam :) on nie wierzy w immunologie, wiec wzielam sprawy w swoje ręce.

Jesli chodzi o leki po transferze to refundowana jest tylko luteina, chyba ze sie cos zmienilo ostatnio 🤔 i u niekotrych lekarzy neoparin, ale nie w gravidzie

XII 2019 iui 😥
    II 2020 iui 😥
    IV 2020 iui 😥
    VIII 2020 ivf start
    IX 2020 pick up
    X 2020 ❄️4AB 😥
    XII 2020 ❄️4AB 😥
    Badania immuno
    IV 2021 ❄️3AB
    7dpt beta 15.59; 9dpt 29.86; 11dpt 60.38; 14dpt 172.90; 16dpt 462.40; 18dpt 1086; 21dpt 2282; 24dpt 4462; 27dpt mamy💓
    XII 2021 wymarzony, wyczekany synek 💙
  • Calineczka90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil.ja wrote:
    Ja tez podchodzilam z zaleceniami Wilka, recepty mialam od niego wiec doktorowi C w ogole o tym nie mowilam :) on nie wierzy w immunologie, wiec wzielam sprawy w swoje ręce.

Jesli chodzi o leki po transferze to refundowana jest tylko luteina, chyba ze sie cos zmienilo ostatnio 🤔 i u niekotrych lekarzy neoparin, ale nie w gravidzie

A jaki jest mniej więcej koszt leków po transferze? Ile u Ciebie wyszło łącznie z accofilem?
    Czy z ww. lekiem udało się??

preg.png
  • Lil.ja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka90 wrote:
    A jaki jest mniej więcej koszt leków po transferze? Ile u Ciebie wyszło łącznie z accofilem?
    Czy z ww. lekiem udało się??

Tak, to byl moj 3 transfer, 1 z zaleceniami immunologa :) synek ma juz pol roku 🥰

A jesli chodzi o koszta to juz nie pamietam dokladnie ale u mnie wyszlo duuzo, na pewno wiecej niz 500zl tygodniowo, mialam niski progesteron i dostawałam konskie dawki lekow(luteina mnie uczulala 😐)

Calineczka90, Aleks11 lubią tę wiadomość

XII 2019 iui 😥
    II 2020 iui 😥
    IV 2020 iui 😥
    VIII 2020 ivf start
    IX 2020 pick up
    X 2020 ❄️4AB 😥
    XII 2020 ❄️4AB 😥
    Badania immuno
    IV 2021 ❄️3AB
    7dpt beta 15.59; 9dpt 29.86; 11dpt 60.38; 14dpt 172.90; 16dpt 462.40; 18dpt 1086; 21dpt 2282; 24dpt 4462; 27dpt mamy💓
    XII 2021 wymarzony, wyczekany synek 💙
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka90 wrote:
    Dziewczyny a jak jest w Gravidzie z dofinansowaniem do leków po transferze? Ja pochodzę z Kujaw, więc odpada nam dofinansowanie do procedury a jak jest z lekami? Jaki w ogóle jest mniej więcej koszt procedury łącznie z lekami, wizytami, badaniami itp.???

Wydaje mi się że jeżeli chodzi o dofinansowanie leków to w jakimkolwiek miejscu w Polsce, które ma umowę z NFZ, a większość ma, do 3 procedur przepiszą Ci leki na zniżkę.

‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ