X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Guz przysadki mózgowej,leczenie - ciąża
Odpowiedz

Guz przysadki mózgowej,leczenie - ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Mam nadzieje, ze nie powtarzam wątku, ale zdecydowanie chciałam sie dowiedzieć co i jak.
    Czy ktokolwiek z was miał/ma gruczolaka przysadki mózgowej? Jak go leczylyscie ile czasu wam to zajęło i czy udało zajsc sie w ciąże?
    My staramy sie o dzidziusia juz 14 miesiecy, niestety nieskutecznie mimo leczenia samym duphastonem a potem stymulacja clo+estrofem+duphaston.
    Dopiero teraz moj lekarz dał skierowanie do poradni endokrynologii ginekologicznej i nie wiem na co mam sie nastawić?
    Proszę kobietki, napiszcie cos o tym, moze jest któraś która ma ten sam problem i jest w trakcie staranek :)

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam guza, który w zasadzie sam się wyleczył bo pękł i teraz mam torbiel. Hiperprolaktynemia niestety została ale nie przeszkadza jakoś specjalnie w staraniach. Co do leczenia, jeśli to prolactinoma to dostaniesz leki, które zmniejszą guza lub spowodują jego wchłonięcie się.

dzastaa lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ