Hashimoto- antyTPO
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogólnie o nasienie pytam.
Ja akurat jod mam zabroniony.02.2015 moj Aniołek
10.2016 mój Aniołek
Niedoczynność tarczycy Hashimoto,
Przebyta chlamydia i ureaplasma
Czynnik meski- 2% prawidłowych plemnikow
Fragmentacja plemnikow ok
12.2016 jajowody drożne
komórki nk- 20 % - intralipid dozylnie
Przygotowanie do laparoskopii termin na 23.04.2018
-
Magot Wiesz tak pytam bo ja zadreczalam sie tym moim Hashi, winilam sie o nieudane cykle i mimo, ze lekarze mówili ze nie widza u mnie problemu (hashimoto nikt z nich nie traktował jako bariera do zapłodnienia) ja dalej myslalam, ze to wlasnie przez to.
Ale odebraliśmy wyniki meza. Duzo poniżej sredniej, wrecz na ten moment fatalnie. No i mamy przyczynę...
Moze trzeba szukac tez po drugiej stronie, ale ciagle licze na to ze szybko zobaczymy 2 kreseczki ❤Sówka35 lubi tę wiadomość
02.2015 moj Aniołek
10.2016 mój Aniołek
Niedoczynność tarczycy Hashimoto,
Przebyta chlamydia i ureaplasma
Czynnik meski- 2% prawidłowych plemnikow
Fragmentacja plemnikow ok
12.2016 jajowody drożne
komórki nk- 20 % - intralipid dozylnie
Przygotowanie do laparoskopii termin na 23.04.2018
-
nick nieaktualnylipa wrote:u mnie też ani ginekolog, ani endokrynolog nie przejęli się przeciwciałami, choć mam wynik ponad 500. Tego się podobno nei leczy, jesli TSH, FT3 i FT4 są w normie. ale w ciąży nadal nie jestem...
Magot lubi tę wiadomość
-
Magot wrote:Ja mam niecałe 5,8. Ostatnio robiłam 3 mc temu. Nie badam jej często.
Tsh do zajścia w ciążę powinno być ok 1
Jestem "posiadaczką" hashi, a zarówno endokrynolog jak i ginekolog kazali utrzymywać taki poziom tsh przy staraniach.
Teoretycznie wysokie aTPO nie powinno wpływać na zajście w ciążę (jeśli wszystko ok), ale jednak jest to chora immunologiczna.
Po roku bezowocnych starań sugerowałabym wybrać się do lekarza specjalisty. Napewno zalecą najważniejsze badania i będzie wiadomo już coś więcej.
Ps. mówię z własnego doświadczeniaMagot lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:Tsh do zajścia w ciążę powinno być ok 1
Jestem "posiadaczką" hashi, a zarówno endokrynolog jak i ginekolog kazali utrzymywać taki poziom tsh przy staraniach.
Teoretycznie wysokie aTPO nie powinno wpływać na zajście w ciążę (jeśli wszystko ok), ale jednak jest to chora immunologiczna.
Po roku bezowocnych starań sugerowałabym wybrać się do lekarza specjalisty. Napewno zalecą najważniejsze badania i będzie wiadomo już coś więcej.
Ps. mówię z własnego doświadczenia
Zgadza się jeśli chodzi o TSH. Natomiast cytowany wynik to moja prolaktyna
Teraz moje TSH podskoczyło do 2,3 więc zbijam.
Jem orzechy brazylijskie już od miesiąca. Poczekam jeszcze i pójdę sobie zrobić aTPO- jestem ciekawa czy faktycznie polecą w dół. -