Hashimoto- antyTPO
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogólnie o nasienie pytam.
Ja akurat jod mam zabroniony.02.2015 moj Aniołek
10.2016 mój Aniołek
Niedoczynność tarczycy Hashimoto,
Przebyta chlamydia i ureaplasma
Czynnik meski- 2% prawidłowych plemnikow
Fragmentacja plemnikow ok
12.2016 jajowody drożne
komórki nk- 20 % - intralipid dozylnie
Przygotowanie do laparoskopii termin na 23.04.2018
-
Magot Wiesz tak pytam bo ja zadreczalam sie tym moim Hashi, winilam sie o nieudane cykle i mimo, ze lekarze mówili ze nie widza u mnie problemu (hashimoto nikt z nich nie traktował jako bariera do zapłodnienia) ja dalej myslalam, ze to wlasnie przez to.
Ale odebraliśmy wyniki meza. Duzo poniżej sredniej, wrecz na ten moment fatalnie. No i mamy przyczynę...
Moze trzeba szukac tez po drugiej stronie, ale ciagle licze na to ze szybko zobaczymy 2 kreseczki ❤
Sówka35 lubi tę wiadomość
02.2015 moj Aniołek
10.2016 mój Aniołek
Niedoczynność tarczycy Hashimoto,
Przebyta chlamydia i ureaplasma
Czynnik meski- 2% prawidłowych plemnikow
Fragmentacja plemnikow ok
12.2016 jajowody drożne
komórki nk- 20 % - intralipid dozylnie
Przygotowanie do laparoskopii termin na 23.04.2018
-
nick nieaktualnyNo właśnie, u mnie p/C "zaledwie"255,55 tsh 1,150 ft3 4,22 (30,27%)ft4 14,32 (23,20%).w usg liczne zmiany guzkowe zwłaszcza na prawym płacie. Samopoczucie wyjątkowo dupne. Endo zdiagnozował Hashi.Twierdzi że wyniki nie kwalifikują mnie do leczenia jeszcze ponieważ jednak mam wszystkie objawy niedoczynności zalecił Letrox (ze względu na nietolerancję glutenu i laktozy)w dawce 25 co drugi dzień. Wyniki sa z kwietnia ,kolejne mam zrobic w czerwcu i pojawic sie znow.Nie czuję poprawy w samopoczuciu,włosy lecą i ogólnie czuję się zle.Od 17stu miesięcy staramy się o Dzidziusia.Bez rezultatu.Od strony ginekologicznej jest ok.Czuję że problemem jest tarczycą.lipa wrote:u mnie też ani ginekolog, ani endokrynolog nie przejęli się przeciwciałami, choć mam wynik ponad 500. Tego się podobno nei leczy, jesli TSH, FT3 i FT4 są w normie. ale w ciąży nadal nie jestem...
Magot lubi tę wiadomość
-
Magot wrote:Ja mam niecałe 5,8. Ostatnio robiłam 3 mc temu. Nie badam jej często.
Tsh do zajścia w ciążę powinno być ok 1
Jestem "posiadaczką" hashi, a zarówno endokrynolog jak i ginekolog kazali utrzymywać taki poziom tsh przy staraniach.
Teoretycznie wysokie aTPO nie powinno wpływać na zajście w ciążę (jeśli wszystko ok), ale jednak jest to chora immunologiczna.
Po roku bezowocnych starań sugerowałabym wybrać się do lekarza specjalisty. Napewno zalecą najważniejsze badania i będzie wiadomo już coś więcej.
Ps. mówię z własnego doświadczenia
Magot lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:Tsh do zajścia w ciążę powinno być ok 1

Jestem "posiadaczką" hashi, a zarówno endokrynolog jak i ginekolog kazali utrzymywać taki poziom tsh przy staraniach.
Teoretycznie wysokie aTPO nie powinno wpływać na zajście w ciążę (jeśli wszystko ok), ale jednak jest to chora immunologiczna.
Po roku bezowocnych starań sugerowałabym wybrać się do lekarza specjalisty. Napewno zalecą najważniejsze badania i będzie wiadomo już coś więcej.
Ps. mówię z własnego doświadczenia
Zgadza się jeśli chodzi o TSH. Natomiast cytowany wynik to moja prolaktyna
Teraz moje TSH podskoczyło do 2,3 więc zbijam.
Jem orzechy brazylijskie już od miesiąca. Poczekam jeszcze i pójdę sobie zrobić aTPO- jestem ciekawa czy faktycznie polecą w dół. -