Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Heparyny - działania niepożądane?
Odpowiedz

Heparyny - działania niepożądane?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Justyna91 Nowa

Wysłany: 9 marca, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam zalecone od transferu stosowanie heparyn drobnocząsteczkowych. Zastanawiam się nad potencjalnymi działaniami niepożądanymi i czy jestem gotowa codziennie robić te zastrzyki 🥲 Czy doświadczałyście jakichś działań niepożądanych po tych zastrzykach z heparyną? Na przykład wypadania włosów?

*Starania od 3 lat
    *Ona: 91', On: 90
    *3 nieudane transfery zarodków 5AA, 5AB, 5BB
    *KIR Bx ale brak większości implantacyjnych
  • Ceci Autorytet

Wysłany: 9 marca, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w drugiej ciąży, podczas której od transferu stosuję heparynę. Nie zauważyłam żadnych działań niepożądanych po zastrzykach. Czasami po złym wkłuciu pojawi się siniak bądź krwiak podskórny.

• Mama_Hani Autorytet

Wysłany: 19 marca, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna91 wrote:
    Cześć, mam zalecone od transferu stosowanie heparyn drobnocząsteczkowych. Zastanawiam się nad potencjalnymi działaniami niepożądanymi i czy jestem gotowa codziennie robić te zastrzyki 🥲 Czy doświadczałyście jakichś działań niepożądanych po tych zastrzykach z heparyną? Na przykład wypadania włosów?

Przy dłuższym stosowaniu heparyna warto brać wapno .Jest lekiem bezpiecznym działania nieporządne mogą być w postaci np niewielkich krwiaków zarównow macicy jak i po podaniu leku ,badania laboratoryjne przedłużone APTT może wystąpić maloplytkowość typowo po heparyna ale dość rzadkie trzeba natychmiast odstawić lek .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 15:06

Hania🧑 6 lat ivf
    Ivf 2025 ❄️❄️❄️
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
    18.11.2025 pierwsze badanie prenatalne test panorama 💙 Staś
    Zostały ❄️❄️
    Maj 2026 CC Staś
    2027 powrót po ostatnie zarodki⏳️

Zawsze jest miejsce na cud 🌺
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ