Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Heparyny - działania niepożądane?
Odpowiedz

Heparyny - działania niepożądane?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Justyna91 Nowa

Wysłany: 9 marca, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam zalecone od transferu stosowanie heparyn drobnocząsteczkowych. Zastanawiam się nad potencjalnymi działaniami niepożądanymi i czy jestem gotowa codziennie robić te zastrzyki 🥲 Czy doświadczałyście jakichś działań niepożądanych po tych zastrzykach z heparyną? Na przykład wypadania włosów?

*Starania od 3 lat
    *Ona: 91', On: 90
    *3 nieudane transfery zarodków 5AA, 5AB, 5BB
    *KIR Bx ale brak większości implantacyjnych
  • Ceci Autorytet

Wysłany: 9 marca, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w drugiej ciąży, podczas której od transferu stosuję heparynę. Nie zauważyłam żadnych działań niepożądanych po zastrzykach. Czasami po złym wkłuciu pojawi się siniak bądź krwiak podskórny.

• Mama_Hani Autorytet

Wysłany: 19 marca, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna91 wrote:
    Cześć, mam zalecone od transferu stosowanie heparyn drobnocząsteczkowych. Zastanawiam się nad potencjalnymi działaniami niepożądanymi i czy jestem gotowa codziennie robić te zastrzyki 🥲 Czy doświadczałyście jakichś działań niepożądanych po tych zastrzykach z heparyną? Na przykład wypadania włosów?

Przy dłuższym stosowaniu heparyna warto brać wapno .Jest lekiem bezpiecznym działania nieporządne mogą być w postaci np niewielkich krwiaków zarównow macicy jak i po podaniu leku ,badania laboratoryjne przedłużone APTT może wystąpić maloplytkowość typowo po heparyna ale dość rzadkie trzeba natychmiast odstawić lek .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 15:06

Hania🧑 6 lat ivf
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
    18.11.2025 pierwsze badanie prenatalne test panorama 💙 Staś
    Zostały ❄️❄️
    2027 powrót po ostatnie zarodki

preg.png

Zawsze jest miejsce na cud 🌺
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ