Heparyny - działania niepożądane?
-
Cześć, mam zalecone od transferu stosowanie heparyn drobnocząsteczkowych. Zastanawiam się nad potencjalnymi działaniami niepożądanymi i czy jestem gotowa codziennie robić te zastrzyki 🥲 Czy doświadczałyście jakichś działań niepożądanych po tych zastrzykach z heparyną? Na przykład wypadania włosów?*Starania od 3 lat
*Ona: 91', On: 90
*3 nieudane transfery zarodków 5AA, 5AB, 5BB
*KIR Bx ale brak większości implantacyjnych -
Jestem w drugiej ciąży, podczas której od transferu stosuję heparynę. Nie zauważyłam żadnych działań niepożądanych po zastrzykach. Czasami po złym wkłuciu pojawi się siniak bądź krwiak podskórny.
-
Justyna91 wrote:Cześć, mam zalecone od transferu stosowanie heparyn drobnocząsteczkowych. Zastanawiam się nad potencjalnymi działaniami niepożądanymi i czy jestem gotowa codziennie robić te zastrzyki 🥲 Czy doświadczałyście jakichś działań niepożądanych po tych zastrzykach z heparyną? Na przykład wypadania włosów?
Przy dłuższym stosowaniu heparyna warto brać wapno .Jest lekiem bezpiecznym działania nieporządne mogą być w postaci np niewielkich krwiaków zarównow macicy jak i po podaniu leku ,badania laboratoryjne przedłużone APTT może wystąpić maloplytkowość typowo po heparyna ale dość rzadkie trzeba natychmiast odstawić lek .Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 15:06
-

, druga córka