SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Heparyny - działania niepożądane?
Odpowiedz

Heparyny - działania niepożądane?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Justyna91 Nowa

Wysłany: 9 marca, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam zalecone od transferu stosowanie heparyn drobnocząsteczkowych. Zastanawiam się nad potencjalnymi działaniami niepożądanymi i czy jestem gotowa codziennie robić te zastrzyki 🥲 Czy doświadczałyście jakichś działań niepożądanych po tych zastrzykach z heparyną? Na przykład wypadania włosów?

*Starania od 3 lat
    *Ona: 91', On: 90
    *3 nieudane transfery zarodków 5AA, 5AB, 5BB
    *KIR Bx ale brak większości implantacyjnych
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 12:19

• Mama_Hani Autorytet

Wysłany: 19 marca, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna91 wrote:
    Cześć, mam zalecone od transferu stosowanie heparyn drobnocząsteczkowych. Zastanawiam się nad potencjalnymi działaniami niepożądanymi i czy jestem gotowa codziennie robić te zastrzyki 🥲 Czy doświadczałyście jakichś działań niepożądanych po tych zastrzykach z heparyną? Na przykład wypadania włosów?

Przy dłuższym stosowaniu heparyna warto brać wapno .Jest lekiem bezpiecznym działania nieporządne mogą być w postaci np niewielkich krwiaków zarównow macicy jak i po podaniu leku ,badania laboratoryjne przedłużone APTT może wystąpić maloplytkowość typowo po heparyna ale dość rzadkie trzeba natychmiast odstawić lek .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 15:06

Ja 38 l On 38 l
    Hania🧑 6 lat ivf
    Ivf 2025 ❄️❄️❄️
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
    18.11.2025 pierwsze badanie prenatalne test panorama 💙 Staś
    Zostały ❄️❄️
    Maj 2026 CC Staś
    Styczeń 2027 powrót do diagnostyki ⏳️

Zawsze jest miejsce na cud 🌺
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ