Histeroskopia + polip + biopsja + drożność jajowodów
-
Cześć dziewczyny!
Dostałam niedawno skierowanie na histeroskopię z wycięciem polipa, biopsją endometrium i badaniem drożności jajowodów. Czy któraś z Was miała kiedyś takie kombo? Trochę nie pomyślałam i nie wypytałam lekarki o szczegóły, a teraz zastanawiam się, czy to wszystko może odbyć się pod znieczuleniem i w tym samym czasie. Szczerze mówiąc, trochę boję się, że bez znieczulenia ból mógłby być nie do zniesienia... Będę wdzięczna, jeśli któraś z Was zechce podzielić się swoimi doświadczeniami. -
Dorcik wrote:Cześć dziewczyny!
Dostałam niedawno skierowanie na histeroskopię z wycięciem polipa, biopsją endometrium i badaniem drożności jajowodów. Czy któraś z Was miała kiedyś takie kombo? Trochę nie pomyślałam i nie wypytałam lekarki o szczegóły, a teraz zastanawiam się, czy to wszystko może odbyć się pod znieczuleniem i w tym samym czasie. Szczerze mówiąc, trochę boję się, że bez znieczulenia ból mógłby być nie do zniesienia... Będę wdzięczna, jeśli któraś z Was zechce podzielić się swoimi doświadczeniami.
Ja 3 lata temu mialam laparoskopie i histeroskopie w jednym. Droznosc, usuwanie polipa,wyłuszczenie torbieli, uwolnienie "proba" zrostow przy endometriozie, i pobranie wycinka do badan histo.
Oczywiscie w narkozie. I bylo ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia, 09:18
Dorcik lubi tę wiadomość
Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
( Gonal-f 300 ; Mensinorm 75 ;
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
(Rekovelle 18j + mensinorm 150j)
Suple: q10-600mg
Omega, kompleks wit, pregna care start, magnez, vit c, wit d, elektrolity -
Dostałam niedawno skierowanie na histeroskopię z wycięciem polipa, biopsją endometrium i badaniem drożności jajowodów. Czy któraś z Was miała kiedyś takie kombo? Trochę nie pomyślałam i nie wypytałam lekarki o szczegóły, a teraz zastanawiam się, czy to wszystko może odbyć się pod znieczuleniem i w tym samym czasie. Szczerze mówiąc, trochę boję się, że bez znieczulenia ból mógłby być nie do zniesienia... Będę wdzięczna, jeśli któraś z Was zechce podzielić się swoimi doświadczeniami.Dorcik lubi tę wiadomość
-
Dzięki, dziewczyny! Trochę się uspokoiłam
Cari09 wrote:W narkozie I jest to możliwe. Jeśli lekarz Ci nie zalecił i nie badalas to sprawdź proszę AMH przed laparoskopia. Każda ingerencja powoduje mniejszy lub większy spadek AMH.
Ostatni raz sprawdzałam AMH już jakiś czas temu, ale wtedy było na tyle wysokie, że wskazywało już na PCOS. Niemniej, zbadam jeszcze raz, bezpośrednio przed planowanym zabiegiem - może coś się zmieniło.Cari09 lubi tę wiadomość
-
Dostałam niedawno skierowanie na histeroskopię z wycięciem polipa, biopsją endometrium i badaniem drożności jajowodów. Czy któraś z Was miała kiedyś takie kombo? Trochę nie pomyślałam i nie wypytałam lekarki o szczegóły, a teraz zastanawiam się, czy to wszystko może odbyć się pod znieczuleniem i w tym samym czasie. Szczerze mówiąc, trochę boję się, że bez znieczulenia ból mógłby być nie do zniesienia... Będę wdzięczna, jeśli któraś z Was zechce podzielić się swoimi doświadczeniami.
Znajoma z pracy robiła takie kombo w klinice Barska u dr Zaczyka. Było robione w krótkiej narkozie, 2-3h po wybudzeniu została wypuszczona do domu. Nie była to laparoskopia - najpierw zrobiono jej drożność Sono HSG, a potem minimalnie inwazyjna histerskopia z pobraniem wycinka i wycięciem polipa. Lekarz unikał laparoskopi ze względu na jej niskie AMH i Adenomioze.
Mówiła, że dzień później czuła się lekko obolała i plamiła, oprócz tego wszystko ok. Była bardzo zadowolona że udało się w sumie wszystko zrobić za jednym zamachem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 09:34
Cari09, Dorcik lubią tę wiadomość
Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
FET w listopadzie? -