X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Histeroskopia + polip + biopsja + drożność jajowodów
Odpowiedz

Histeroskopia + polip + biopsja + drożność jajowodów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dorcik Nowa

Wysłany: 20 sierpnia, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Dostałam niedawno skierowanie na histeroskopię z wycięciem polipa, biopsją endometrium i badaniem drożności jajowodów. Czy któraś z Was miała kiedyś takie kombo? Trochę nie pomyślałam i nie wypytałam lekarki o szczegóły, a teraz zastanawiam się, czy to wszystko może odbyć się pod znieczuleniem i w tym samym czasie. Szczerze mówiąc, trochę boję się, że bez znieczulenia ból mógłby być nie do zniesienia... Będę wdzięczna, jeśli któraś z Was zechce podzielić się swoimi doświadczeniami. :)

• EwelaKrk86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcik wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Dostałam niedawno skierowanie na histeroskopię z wycięciem polipa, biopsją endometrium i badaniem drożności jajowodów. Czy któraś z Was miała kiedyś takie kombo? Trochę nie pomyślałam i nie wypytałam lekarki o szczegóły, a teraz zastanawiam się, czy to wszystko może odbyć się pod znieczuleniem i w tym samym czasie. Szczerze mówiąc, trochę boję się, że bez znieczulenia ból mógłby być nie do zniesienia... Będę wdzięczna, jeśli któraś z Was zechce podzielić się swoimi doświadczeniami. :)
    Hej.
    Ja 3 lata temu mialam laparoskopie i histeroskopie w jednym. Droznosc, usuwanie polipa,wyłuszczenie torbieli, uwolnienie "proba" zrostow przy endometriozie, i pobranie wycinka do badan histo.
    Oczywiscie w narkozie. I bylo ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia, 09:18

Dorcik lubi tę wiadomość

Endometrioza 3 st.
    Niedrożny jajowód.
    Hashimoto- Euthyrox 100
    I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
    ( Gonal-f 300 ; Mensinorm 75 ;
    Kariotypy- ✅
    10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
    11.2024 - start II stymulacja
    (Rekovelle 18j + mensinorm 150j)

Suple: q10-600mg
    Omega, kompleks wit, pregna care start, magnez, vit c, wit d, elektrolity
  • Cari09 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcik wrote:
    Cześć dziewczyny!
    W narkozie :) I jest to możliwe. Jeśli lekarz Ci nie zalecił i nie badalas to sprawdź proszę AMH przed laparoskopia. Każda ingerencja powoduje mniejszy lub większy spadek AMH.

Dorcik lubi tę wiadomość

• Dorcik Nowa

Wysłany: 21 sierpnia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny! Trochę się uspokoiłam :)

Cari09 wrote:
    W narkozie :) I jest to możliwe. Jeśli lekarz Ci nie zalecił i nie badalas to sprawdź proszę AMH przed laparoskopia. Każda ingerencja powoduje mniejszy lub większy spadek AMH.

Ostatni raz sprawdzałam AMH już jakiś czas temu, ale wtedy było na tyle wysokie, że wskazywało już na PCOS. Niemniej, zbadam jeszcze raz, bezpośrednio przed planowanym zabiegiem - może coś się zmieniło.

Cari09 lubi tę wiadomość

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcik wrote:
    Cześć dziewczyny!

Znajoma z pracy robiła takie kombo w klinice Barska u dr Zaczyka. Było robione w krótkiej narkozie, 2-3h po wybudzeniu została wypuszczona do domu. Nie była to laparoskopia - najpierw zrobiono jej drożność Sono HSG, a potem minimalnie inwazyjna histerskopia z pobraniem wycinka i wycięciem polipa. Lekarz unikał laparoskopi ze względu na jej niskie AMH i Adenomioze.

Mówiła, że dzień później czuła się lekko obolała i plamiła, oprócz tego wszystko ok. Była bardzo zadowolona że udało się w sumie wszystko zrobić za jednym zamachem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 09:34

Cari09, Dorcik lubią tę wiadomość

Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
    👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
    ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia

I procedura IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
    Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
    FET w listopadzie?
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ