X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną HSG-czy mozna od razu starac sie o ciaze
Odpowiedz

HSG-czy mozna od razu starac sie o ciaze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jestem 3 dni przed HSG - boje się jak nie wiem z tego też względeu, że to moja pierwsza w życiu wizyta w szpitalu. Z lekarzem jeszcze nie rozmawiałam czy ten cykl odpuszczać ze starniami czy może jednak się przyłożyć. Na pewno jednak nie będę się specjalnie zabezpieczać - niezależni od tego co on powie.

• Iownka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, można czy nie można?
    Wczoraj miałam HSG- okazało się, że przez bezobjawową infekcję bakteryjną miałam obydwa niedrożne jajowody :(:(:(
    Jeden udało się ponoć przetkać podczas badania.
    Usłyszalam w szpitalu, że nie mogę w ogóle współżyc w tym cyklu, bo to było badanie rentgenowskie, że ryzyko i w ogóle.
    Czuję się dobrze i wiem, że w tym cyklu byśmy może mieli jakąś szansę na cud :(:(:(
    Nie wiem jak postąpić :(

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz cud może się potem urodzić niepełnosprawny.. Zaryzykujesz?? Miesiąc to nie jest tak długo..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Iownka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaryzykuję. Poczekam do nastepnego cyklu, tylko żeby się ten jajowód znowu nie zarósł.
    7 lipca mam wizytę w klinice niepłodności i będę robić monitoring i może stymulację, żeby trafić w owulację z odpowiedniego jajnika.
    Olka30, dzięki za otrzeźwienie <3

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi lekarz mowil, ze jak nic nie boli to mam sie od razu starac bo mam najwieksze szanse...od razu sie nie udalo, ale w kolejnym cos tam wyszlo jednak ciaza sie nie utrzymala...pozniej znow bezowocne starania...

• VeRa77 Debiutantka

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam od razu po HSG parę dni i szybko potem poroniłam. Na początku 6 tygodnia ciąży było poronienie samoistne.

VeRa77
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ