X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną HSG na Ujastku w Krakowie (nfz)
Odpowiedz

HSG na Ujastku w Krakowie (nfz)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś dostałam skierowanie na badanie drożności jajowodów z ewentualna laparoskopia jeśli będzie potrzeba. Ze skierowaniem mam się udać do Szpitala na Ujastek w Krakowie.
    Będę wdzięczna za opinie dziewczyn które miały tam zabieg, mam nadzieję że kilka się znajdzie :-)

• sasanka85 Nowa

Wysłany: 29 marca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Niestety nie wiem jak to wygląda ale proszę powiedz skąd masz skierowanie na hsg? Będę je potrzebować w najbliższym czasie a wizytę do specjalisty mam dopiero na lipiec :/

sasanka85
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierowanie mam od swojego ginekologa, przyjmuje prywatnie ale nie miał problemów z wystawieniem skierowania na nfz :-)

• sasanka85 Nowa

Wysłany: 30 marca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogłabyś podać jego nazwisko? Długo już do niego chodzisz? Polecasz? Bo ja chyba enty raz będę zmieniać gina :/

sasanka85
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacek Franczak. Przyjmuje w kilku miejscach w Krakowie. Czy polecam... Prowadził moja pierwsza ciążę bardzo dobrze, jest moim stałym ginekologiem od 5 lat. Gdy zaczęłam mieć problemy z zajściem w druga ciążę również chodziłam do niego, gdy po 8 miesiącach nie było efektu poszłam na konsultacje do innego (dr Szlachcic Macierzyństwo) lecz nie byłam zadowolona (każdy ma inne oczekawania) wiec wróciłam do Franczaka... O skierowaniu na HSG mówił juz wcześniej, ja zdecydowałam się teraz. Dr Franczak mówi ze gdy on przestaje juz sobie radzić z problemem zajścia w ciążę swoje pacjentki wysyła do dr Janeczek albo Janeczko z Kliniki Parents.
    Dr Franczak moim zdaniem jest lekarzem godnym polecenia, ma specyficzny styl bycia który nie każdemu musi odpowiadać.

• sasanka85 Nowa

Wysłany: 30 marca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za info i w takim razie będę się do niego dobijać bo nie mam zamiaru czekać do lipca :/ Ja chodziłam do Żabińskiej, Łabiaka, Eqwautu, Witalisza, a obecnie do prof Krzyśka ... No to widzę że mamy ten sam problem bo ja też nie mogę zajść w drugą ciąże :/ Mam syna 6 - lat, ponad dwa lata temu poroniłam i od tamtej pory nie mogę zaciążyć :/ a niby wszystkie badania są ok - mąż miał nawet seminogram i też ok. Brakuje mi tylko tego hsg a tak to jestem zbada od A do Z i wyniki Ok :/ i już brakuje mi sił i woli walki o rodzeństwo dla synka :(

sasanka85
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać jak będziesz po wizycie- jakie wrażenia. :-)

A ja nadal proszę o informację od dziewczyn które miały hsg na Ujastku robione... :-)

:-)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ