WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ICSI 2021 🐣
Odpowiedz

ICSI 2021 🐣

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kręcona Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, zapraszam wszystkich którzy przymierzają się do ICSI w najbliższym czasie , do dzielenie się informacjami i doświadczeniami 😊
    Jestem na etapie szukania takiego wsparcia -> zachęcam do dzielenia się pomocą 😊
    O sobie :
    ✓ starania od 2018 r
    ✓ w lutym 2020 r potwierdzona azoospermia u mojego męża ( przyczyna - mutacja genu Cftr niedrożne nasieniowody )
    ✓ grudzień 2020 r biopsja mTese w Novum Warszawa
    Mamy plemniki 💪💪💪
    ✓ obecnie : mamy do wyboru skorzystanie z dalszej diagnostyki i leczenie operacyjne udrażnianie nasieniowodów / ICSI coraz bardziej skłaniamy się właśnie ku ICSI
    Czekam też na wynik swojego badania genetyczego mutacji genu CFTR mam go dostać pod koniec lutego / marzec
    Gdyby nie ten czas oczekiwania pewnie ruszylibyśmy wcześniej z całą procedura 😊

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kręcona wrote:
    Cześć, zapraszam wszystkich którzy przymierzają się do ICSI w najbliższym czasie , do dzielenie się informacjami i doświadczeniami 😊
    Jestem na etapie szukania takiego wsparcia -> zachęcam do dzielenia się pomocą 😊
    O sobie :
    ✓ starania od 2018 r
    ✓ w lutym 2020 r potwierdzona azoospermia u mojego męża ( przyczyna - mutacja genu Cftr niedrożne nasieniowody )
    ✓ grudzień 2020 r biopsja mTese w Novum Warszawa
    Mamy plemniki 💪💪💪
    ✓ obecnie : mamy do wyboru skorzystanie z dalszej diagnostyki i leczenie operacyjne udrażnianie nasieniowodów / ICSI coraz bardziej skłaniamy się właśnie ku ICSI
    Czekam też na wynik swojego badania genetyczego mutacji genu CFTR mam go dostać pod koniec lutego / marzec
    Gdyby nie ten czas oczekiwania pewnie ruszylibyśmy wcześniej z całą procedura 😊
    Czesc kochana najlepiej dołącz do wątku in vitro 2021 lub invitro po raz pierwszy w 2021. Wydaje mi się, ze zdecydowana większość korzysta jednak z icsi, bo parametry nasienia nawet jak niby w normach to nie są takie jak lata temu:) samo icsi to często baza. Jak jest słabe nasienie to warto pomyśleć jeszcze o dodatkowych metodach jeśli ilość plemników na to pozwala typu imsi, czy picsi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 17:36

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ