Immunoglobuliny informacje
-
WIADOMOŚĆ
-
Rajstopka wrote:Dziękuje dziewczyny za ten wątek.
Jak widać po mojej stopce: trudności w stymulacji, i kolejne trudności w implantacji - stan po 4 transferach zdrowych w PGTA blastocyst - i nic.
W ERA przesunięte okno +24h, Kiry AA.
Wiem, że to nie rekordy, ale jestem wykończona psychicznie tymi niepowodzeniami.
Badałam zarodki z powodu wieku (wówczas 38, obecnie 40), bo kariotypy oboje prawidłowe i żadnych chorób w rodzinie bliższej i dalszej.
Czekam na wyniki dwóch kolejnych blastek (2x5AA) i na termin do immunologa i sama z siebie zapytam o te immunoglobuliny (Katowice dr.S) mam nadzieje ze da mi tym szansę, bo już nie widzę światełka w tunelu.
Mam nadzieje, że nie będzie naciskał na dorabianie kolejnych i kolejnych badań, bo każde oddała mnie od „młodości” a widzę ze z każdym miesiącem jest gorzej.
Pokładałam nadzieje w Accofilu podawanym do 4tego transferu ale beta ani drgnęła.
U mnie 4 transfery - beta 0.
Piąty transfer - pierwszy raz na immunoglobulinach i pierwszy raz beta dodatnia. Niestety zakończyło się ciążą pozamaciczną, ale Ivig zdecydowanie dał mi w końcu nadzieję. Doktor S. bez problemu zaleci Ci immunoglobuliny myślę. Mam nadzieję, że szybko dorwiesz termin do niego.Rajstopka, Krakowska lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
KateM wrote:Do dziewczyn już po wlewie, czy normalnie jadlyscie rano, podczas wlewu itp? Bo jak mam tam siedzieć długo to 3 razy z głodu wyjdę z siebie 😃 byłyście w stanie same wracać?
Tak, normalnie szłam, po śniadaniu. Normalnie i sama wracałam, częściowo piechotą.KateM lubi tę wiadomość
Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Kari_bu wrote:Masakra…😔 muszę ostro wziąć się za szukanie.
Ja na Ukrainę boje się jechać, a też nie mam nikogo zaprzyjaźnionego kto mógłby pomóc mi to ogarnąć. Mam rodzine blisko granicy Czech i Niemiec będę tam uderzać.Kari_bu lubi tę wiadomość
error -
WiosnyFanka wrote:U mnie 4 transfery - beta 0.
Piąty transfer - pierwszy raz na immunoglobulinach i pierwszy raz beta dodatnia. Niestety zakończyło się ciążą pozamaciczną, ale Ivig zdecydowanie dał mi w końcu nadzieję. Doktor S. bez problemu zaleci Ci immunoglobuliny myślę. Mam nadzieję, że szybko dorwiesz termin do niego.
Faktycznie to daje nadzieję, a nadzieja to coś czego potrzebuje teraz najbardziej, udało mi się zapisać na koniec kwietnia 🙏, ktoś zwolnił miejsce i wskoczyłam z listy rezerwowej.
A nie wiecie czy sama receptę na immunoglobuliny może wypisać zwykły lekarz czy musi być immunolog?
Bo doktor Immunolog to pewnie napisze jakiś konkretny preparat, a jakby się okazało ze inny jest dostępny (ta sama substancja a inna nazwa albo inne rozmiary i trzeba by kupić kilka mniejszych flaszek) to łatwiej by było zamienić receptę u lekarza nie-immunologa bo terminy szybsze…
1 stym - 1 oocyt (krio)
2 stym - 5 oocytów
1 ivf - 6zapł. -> 5blastek -> PGTA -4 zdrowe blastki
1 trans. +EG - beta 0
2 trans. +EG - 6 dpt - beta 6, stop
biopsja Endo - CD138 i NK - wynik ok
test ERA=145+/-3h
3 trans. (indywidualne okno +EG) -beta 0
bad. immuno: albo MLR 37,5%, cytotoksyczność ok, KiryAA
kariotypy oboje ok
4 trans. (5AA PGTA)
indywidualne okno +EG +Accofilu 5d przed, i Accofil sc. od 2dpt, 5d przed encorton, acard, 0dt neoparin, estro, progest -beta 0
3 stym - zero komórek
4 stym - 3 kom. krio
5 stym- 1 niedojrzała, 2 kom. dojrzałe
2 ivf - 5zarodkow, tylko 2❄️ 2x5AA w PGTA - oba chore 😭😭
6 stym - przerwana 1 pęcherzyk 😭
7 stym - 10pecherzykow, 4 kom.
3 ivf - 3 zarodki 5AA, w PGTA wszystkie chore
😭😭😭😭😭😭😭 -
Rajstopka wrote:Faktycznie to daje nadzieję, a nadzieja to coś czego potrzebuje teraz najbardziej, udało mi się zapisać na koniec kwietnia 🙏, ktoś zwolnił miejsce i wskoczyłam z listy rezerwowej.
A nie wiecie czy sama receptę na immunoglobuliny może wypisać zwykły lekarz czy musi być immunolog?
Bo doktor Immunolog to pewnie napisze jakiś konkretny preparat, a jakby się okazało ze inny jest dostępny (ta sama substancja a inna nazwa albo inne rozmiary i trzeba by kupić kilka mniejszych flaszek) to łatwiej by było zamienić receptę u lekarza nie-immunologa bo terminy szybsze…
Mi przepisała ginekolog ale nazwę preparatu wpisała i ogólna dawkę immunoglobulin. Większej nie sprzedadzą ale taka sama w różnych pojemnościach albo parę mniejszych tak.Rajstopka, Krakowska lubią tę wiadomość
-
Rajstopka wrote:Faktycznie to daje nadzieję, a nadzieja to coś czego potrzebuje teraz najbardziej, udało mi się zapisać na koniec kwietnia 🙏, ktoś zwolnił miejsce i wskoczyłam z listy rezerwowej.
Receptę może wypisać zwykły ginekolog, ale na recepcie musi być dokładne nazwa preparatu i jego dawka.Rajstopka, Krakowska lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
MMA1 wrote:Mi przepisała ginekolog ale nazwę preparatu wpisała i ogólna dawkę immunoglobulin. Większej nie sprzedadzą ale taka sama w różnych pojemnościach albo parę mniejszych tak.
O! to dobrze, chodzi mi o identyczna dawkę, bez spechalisty bym nie eksperymentowała, ale ta sama immunoglobulina pod inną nazwą w tej samej dawce to zawsze łatwiej i szybciej się trafi do ginekologa niż do immunologa żeby zamienić receptę1 stym - 1 oocyt (krio)
2 stym - 5 oocytów
1 trans. +EG - beta 0
test ERA=145+/-3h
kariotypy oboje ok
4 trans. (5AA PGTA)
indywidualne okno +EG +Accofilu 5d przed, i Accofil sc. od 2dpt, 5d przed encorton, acard, 0dt neoparin, estro, progest -beta 0
3 stym - zero komórek
4 stym - 3 kom. krio
😭😭😭😭😭😭😭 -
A są jakieś czeskie strony typy „gdzie po lek”?
Jak szukałyście w której aptece w Czechach jest dany lek?
Jak to rezerwować skoro recepta jest na kod?
Trzeba mieć papierową pewnie a przy rezerwacji wysłać skan?1 stym - 1 oocyt (krio)
2 stym - 5 oocytów
1 trans. +EG - beta 0
test ERA=145+/-3h
kariotypy oboje ok
4 trans. (5AA PGTA)
3 stym - zero komórek
4 stym - 3 kom. krio
😭😭😭😭😭😭😭 -
Rajstopka wrote:A są jakieś czeskie strony typy „gdzie po lek”?
Trzeba mieć papierową pewnie a przy rezerwacji wysłać skan?Rajstopka lubi tę wiadomość
error -
Error wrote:Ja zamawiałam przez telefon w aptece w Ostravie, tylko chcieli imię i nazwisko do zamówienia, a odbiór z papierową receptą i tyle. Płatność w Koronach Czeskich. Ja miałam na recepcie dawkę 20g, ale nie było i nie robią problemu, powiedzieli że dadzą 2 buteleczki po 10g i nie muszę mieć nowej recepty.Starania od 05. 2018 👶
Endometrioza3st -> lap 2021 lap 2023
💉Badania 💉
Amh 3,5–>3,3
Hormony ok Kariotyp ok
Kir BX brak ~>2DL2,2Dl5(gr2), 2DS2, 2DS3,2DS4norm ,3DP1var
Mutacja MTHFR hetero.PAI - 1 hetero
Wysokie Nk i cytokiny
Allo Mlr 6%->po szczepieniach 67.7%
———————————————-
IUI- 06.2021
1 Ivf 09.2021
-pobrano 9 komórek, - z 5komórek zapłodniło się 2 finalnie 1❄️ Kl 4.2.2
3.11.2021 transfer🐣 9 dpt bhcg 29.4 12dpt bhcg 4,2 💔 CB
2 Ivf 05.2022 5zarodkizdegenerowały
3ivf 09.2023 4 zarodkizdegenerowały
01.2023 Ivf KD Reprofit 6❄️
29.03 transfer bhcg 2,8 💔
27.07 transfer z ivig->7dpt-97bhcg-9dpt-350-12dpt-912 jest pęcherzyk
23dpt jest ❤️ -
Rajstopka wrote:A są jakieś czeskie strony typy „gdzie po lek”?
Trzeba mieć papierową pewnie a przy rezerwacji wysłać skan?
Jak szukałam w Czechach leku, zaczęłam od listy aptek na google maps. Następnie szukałam kontaktu meilowego do każdej z nich i posałam meile z zapytaniem o dostępność.
Recepta nie jest na kod - musisz mieć receptę papierową. Przy rezerwacji możesz podesłać im skan, a oryginał dać przy odbiorze.Rajstopka lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
-
WiosnyFanka wrote:Jak szukałam w Czechach leku, zaczęłam od listy aptek na google maps. Następnie szukałam kontaktu meilowego do każdej z nich i posałam meile z zapytaniem o dostępność.
Recepta nie jest na kod - musisz mieć receptę papierową. Przy rezerwacji możesz podesłać im skan, a oryginał dać przy odbiorze.
Dziękuje, dobrze wiedzieć1 stym - 1 oocyt (krio)
2 stym - 5 oocytów
1 trans. +EG - beta 0
test ERA=145+/-3h
kariotypy oboje ok
4 trans. (5AA PGTA)
3 stym - zero komórek
4 stym - 3 kom. krio
😭😭😭😭😭😭😭 -
Pod jaką nazwą jest ten lek w Czechach?Do tej pory łącznie 8 transferów ivf
2021r. - 3 nieudane IUI, laparoskopia
2022r. - 1 procedura: 4 transfery (2 przebadane zarodki, bardzo niskie lub zerowe bety)
W międzyczasie histeroskopia, antybiotyki, scratching
2023r. - 2 procedura: 4 transfery
1 transfer, zarodek przebadany - CP z wycięciem jajowodu
2 transfer, zarodek przebadany, immunoglobuliny - CB
3 transfer z dwoma zarodkami - beta nie drgnęła
Kolejna histeroskopia (mechaniczna), 3 miesiące sztucznej menopauzy
4 transfer 21.12.2023 - immunoglobuliny, tona leków - 6dpt beta 26, 8dpt beta 60, 10dpt beta 166, 12dpt beta 442 18dpt beta 7700 -
Czyli tak jak Słowacja, dziękuję.Do tej pory łącznie 8 transferów ivf
2022r. - 1 procedura: 4 transfery (2 przebadane zarodki, bardzo niskie lub zerowe bety)
4 transfer 21.12.2023 - immunoglobuliny, tona leków - 6dpt beta 26, 8dpt beta 60, 10dpt beta 166, 12dpt beta 442 18dpt beta 7700 -
Dzięki. Zaczęłam dzisiaj rwać włosy z głowy, bo myślałam, że bez problemu kupię w PolsceDo tej pory łącznie 8 transferów ivf
Coccolino wrote:Czy lekarz Ci wskazywał ile ma lecieć kroplówka? Ja nie mam na zaleceniach takiego wskazania
Ogólnie to strasznie długo wychodzi jak się policzy... Też tak miałyście ?37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
03/23 immuno+IPLE❌histero✓
05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+accofil cb?
ALLO 0->33,2
CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5
2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
CD138+diphereline✓
09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
encorton Aurorka👼7tc poronienie indukowane
diphereline✓cs 2🥚! ovitrelle!
11/24➡️FET5AA🌈Okruszka🍀
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..." -
Rajstopka wrote:Dziękuje dziewczyny za ten wątek.
Jak widać po mojej stopce: trudności w stymulacji, i kolejne trudności w implantacji - stan po 4 transferach zdrowych w PGTA blastocyst - i nic.
W ERA przesunięte okno +24h, Kiry AA.
Wiem, że to nie rekordy, ale jestem wykończona psychicznie tymi niepowodzeniami.
Badałam zarodki z powodu wieku (wówczas 38, obecnie 40), bo kariotypy oboje prawidłowe i żadnych chorób w rodzinie bliższej i dalszej.
Czekam na wyniki dwóch kolejnych blastek (2x5AA) i na termin do immunologa i sama z siebie zapytam o te immunoglobuliny (Katowice dr.S) mam nadzieje ze da mi tym szansę, bo już nie widzę światełka w tunelu.
Mam nadzieje, że nie będzie naciskał na dorabianie kolejnych i kolejnych badań, bo każde oddała mnie od „młodości” a widzę ze z każdym miesiącem jest gorzej.
Pokładałam nadzieje w Accofilu podawanym do 4tego transferu ale beta ani drgnęła.
Jeśli możesz łap też wizytę u doceta - on też wypisuje i to coraz więcej. Ja mam zalecenia od doceta i bez problemu prowadzi Nas do transferu w pełnej obstawie. Wystawi receptę papierowa, wyśle do Ciebie. A kontakt z nim na @ jest super 😉 także tylko kwestia tej pierwszej wizyty stacjonarnie, jak masz już komplet badań.Krakowska lubi tę wiadomość
37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
03/23 immuno+IPLE❌histero✓
05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+accofil cb?
ALLO 0->33,2
CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5
2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
CD138+diphereline✓
09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
encorton Aurorka👼7tc poronienie indukowane
diphereline✓cs 2🥚! ovitrelle!
11/24➡️FET5AA🌈Okruszka🍀
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."