Forum Starając się z pomocą medyczną IN-VITRO - CZERWIEC 2019
Odpowiedz

IN-VITRO - CZERWIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • OLa Ekspertka
    Postów: 243 257

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wygląda na torbiel czynnościowa, a miałaś już miesiączkę po duphastonie.? Moja gin mówiła że torbiel zazwyczaj wchłania się w trakcie miesiączki

    wmquu7p.png

    Starania od maj 2016
    Sierpień 2017 M badanie nasienia-azoospermia, mutacja AZF typ C
    Ja podejrzenie endometriozy
    Styczeń 2018 biopsja m-tese
    Czerwiec 2018 start 1 ICSI
    ET beta <0,1
    Lipiec 2018 histeroskopia ok
    Wrzesień 2018 FET beta <0,5
    Pazdzernik 2018 FET beta 11dpt 527 13 dpt 830 16 dpt 1770 23 dpt 8030 w usg pęcherzyk 35dpt pusty pęcherzyk, poronienie
    Kwiecien 2019 start II procedury długi protokół
    Maj 2019 punkcja, 20 oocytow, 15 dojrzałych, 4 zarodki 9 komórek zamrozonych
    2.09 transfer
    11.09 beta 146.6 🥰
    13.09 beta 379.9 🥰
    16.09 beta 1339.1 😍
    31 dpt mamy ❤️
  • Czarna Przyjaciółka
    Postów: 108 256

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik!
    12 dzień po transferze- Beta 140!
    😲😲😲😀😀😀😉

    OLa, Kaaama892, Wisienka39*, kahanka, arcala, Foto_Anna, Alice83, Catlady, spineczka, kasiek2620, mikia2019, zulka, Matyśka, viki_31, kate2friend, inka222, Olalasz, Ange, kaniczynka, aprill, iriiska, kalade, evkill, Nadzieja, Makt, Patryka89, elfi, moonik, aganieszkam, Karr, Iva_82, Sara88, Domika333, LadyS, aksb, byle_do_jutra, CYTRYNKA_2016, diversik89, Olga_89, ELI ;) lubią tę wiadomość

    33 lata
    Niepłodność pierwotna
    Hsg
    Histeroskopia
    Laparoskopia
    Wszystko ok
    2x iui 😕
    27.02.2019 IUI 😥😥😥
    Idę dalej!
    22 maj 2019 transfer 5 dniowej blaski 4.2.2
    Czekaja na nas jeszcze 2 ❄️❄️
  • Rybitwa Autorytet
    Postów: 1106 1771

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makt, Kochana, nie bede oryginalna i zycze Ci, aby niedługo maly szkrab zamieszkal pod Twoim serduchem.

    Gratulacje dziewczyny, dzisiaj same cudowne wiadomości!!!

    Mialam robic bete jutro, ale jutro moja siostra idzie na drugie USG, juz 3 miesiąc..chcialam sie moc cieszyć razem z nia, a boje sie ze jak wyjdzie znow negatywna beta to zniszcze to :(
    Jezu nie wiem.co to jest, wczoraj wrocilismy z Poznania, usiedlismy z małżem obok siebie..no wiemy ze zaraz testowanie..wiemy ze 8 lat okropnych przygód za nami i uzmyslowilismy sobie, ze my juz doslownie czekamy na zle wieści..to jest okropne, ale ani ja ani on nie mozemy sobie wyobrazić, ze mogloby to sie skończyć inaczej ,dobrze..w koncu..
    naprawdę nigdy sie tak nie balam jak teraz.. jesteśmy tuz przed przeprowadzka.. Nie wiem co bedzie jak sie znow nie uda, tak naprawdę to teraz juz boje sie o psychike nas obojga.. bo jak sobie wtedy wytłumaczę, ze trace najlepsze zarodki, ze beta nawet nie drgnie.. dziewczyny powiedzcie,ze ten los sie odmieni.. jak sie nie uda zostana mi dwa zarodki,1 dobry jeden slaby, problem w tym ze po ostatniej punkcji gdzie ledwo uszlam z życiem, nie chce znow ryzykowac..balabym sie 3 procedury. Dlatego ciagle mam poczucie, ze to juz ostatnia szansa dla nas :( Prosze trzymajcie kciuki, choc teraz juz i tak pewnie wszystko przesądzone. Nie wiem jak wytrzymam do tej bety. I nie wiem juz sama czy mi nie odbije i czy nie polece mimo wszystko jutro. ale pierdziele co.. chyba musiałam sie wygadac ;/

    kahanka, Makt, Sara88 lubią tę wiadomość

    Starania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
    SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
    01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu) :(
    II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI :(
    --> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
    2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
    * ET 7.11.2018 ; 15.11 test :(
    --> II ICSI - start 02.2019
    22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
    *FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04 :(
    *FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06 :(
    14.06. histeroskopia - OK
    27.06 - biopsja endom. - polipowate
    *FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07 :(
    * FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09 :(
    --> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
    31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
    *FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
    "Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?"
  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2336 2272

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta <1,20 :(

  • Rybitwa Autorytet
    Postów: 1106 1771

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna wrote:
    Mam wynik!
    12 dzień po transferze- Beta 140!
    😲😲😲😀😀😀😉

    no!!!! i to jest wiadomość!!!!!!!!!!!!!!

    Starania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
    SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
    01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu) :(
    II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI :(
    --> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
    2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
    * ET 7.11.2018 ; 15.11 test :(
    --> II ICSI - start 02.2019
    22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
    *FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04 :(
    *FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06 :(
    14.06. histeroskopia - OK
    27.06 - biopsja endom. - polipowate
    *FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07 :(
    * FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09 :(
    --> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
    31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
    *FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
    "Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?"
  • Rybitwa Autorytet
    Postów: 1106 1771

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Beta <1,20 :(
    Meggie :( :( :( wiem co teraz czujesz :( macie zarodki jeszcze przypomnij mi? proszę trzymaj sie, in vitro jest bardzo ciezka droga :(

    Starania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
    SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
    01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu) :(
    II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI :(
    --> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
    2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
    * ET 7.11.2018 ; 15.11 test :(
    --> II ICSI - start 02.2019
    22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
    *FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04 :(
    *FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06 :(
    14.06. histeroskopia - OK
    27.06 - biopsja endom. - polipowate
    *FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07 :(
    * FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09 :(
    --> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
    31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
    *FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
    "Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?"
  • Wisienka39* Autorytet
    Postów: 366 695

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o dopisanie 😊

    -WISIENKA39-Angelius Katowice -39l-I krótki -I FET (S) -4AA -06.06. testujemy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 12:04

    Makt, piegusek lubią tę wiadomość

    7 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, PCOS, lewy jajowód niedrożny, problemy immunologiczne: MTHFR_677C-T układ homozygotyczny, PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    ANA 1:160 plamiste, ASA-ujemne,NK 16%,
    IFN - 880 (2046,6-4738)
    TNF Alfa- 5270 (1208,3-4156,1)
    IL 5 - 6 (20-59)
    IL 2 - 559 (20-62,5)
    TNF/IL4 - 250,9 (19,7-149,5)
    IFN/IL10 - 0,4 (1,2-3)
    CD3+/CD4+ - 54 (30-51)
    CD3+/CD8+ - 18 (19-39)
    CD4/CD8 - 3 (0,8-2,5)
    AMH 6,63 (2017r)
    Wskazania do accofilu.
    Pierwsza procedura dwa zarodki podawane pojedynczo -beta ujemna.
    Kolejna procedura. Mamy 3 mrozaczki.
    Poronienie 5tc*
  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2336 2272

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa wrote:
    Meggie :( :( :( wiem co teraz czujesz :( macie zarodki jeszcze przypomnij mi? proszę trzymaj sie, in vitro jest bardzo ciezka droga :(
    Nie mamy nic :( mieliśmy tylko jeden jedyny

  • kahanka Autorytet
    Postów: 1605 1246

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna wrote:
    Mam wynik!
    12 dzień po transferze- Beta 140!
    😲😲😲😀😀😀😉
    Czarna, gratulacje :) Dopisz się proszę wg schematu z 1 strony, żebym Cię mogła dodać.

    36 lat, 5 lat starań, 4 x IUI :(
    Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
    Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
    MTHFR c677T hetero - metylofilolian
    PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
    Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
    IVF długi protokół (Macierzyństwo):
    23.03 punkcja: 7 zarodków
    28.03 ET: 2x 5.1.1 CB :(
    31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2 :(
    02.07 FET (N): 2x bl2 :(
    23.09 FET (S): ostatni 3.3.2 :(
    14.11 histero - przewlekłe zapalenie
    endometrium: antybiotykoterapia
    II IVF (Artvimed) - długi protokół:
  • Alice83 Autorytet
    Postów: 252 112

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Beta <1,20 :(
    Bardzo mi przykro

    7ncstox.png


    11.06.2019 - 2 FET - 4.1.1 - 8 dpt -85,7 ; 10 dpt- 230 ; 24 dpt ❤

    25.05.2019 [*] 4t1d cb
    21.02.2019 - 1 FET- 5.2.2 - 8 dpt -89,6 ; 11 dpt-239 ; 23 dpt- 13855 ; 28.03.2019 7t 1d [*]
    22.10.2018 - ET :(
    X 2018 - II in vitro ICSI ❄️ ; IX 2018 - I in vitro ICSI ;
    2016 - 2017 - 5 x IUI :( :( :( :( :(
    05.03.2014 - (*) 6t3d cp :(
    MTHFR - układ homozygotyczny ; PAI-1 - układ heterozygotyczny
  • arcala Autorytet
    Postów: 417 496

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Beta <1,20 :(

    Ja bym jeszcze powtórzyła betę za kilka dni. Z tego co pisałaś to dopiero 5 dpt

    xnw443r87qw16n8g.png

    On: wszystko ok
    Ona: AMH - 3,08; TSH - 3.053 -> Euthyrox N25; PCO
    03.2019-start I procedury in vitro (źle przeprowadzona stymulacja dała 1 pecherzyk, który pękł przed punkcją)
    04.2019-torbiel
    05.2019-torbiel zniknęła; start II procedury in vitro; 23.05. punkcja (pobrano 15 oocytów; zapłodniono 6; 4 zarodki); 25.05. transfer 2-dniowego czterokomórkowca; 05.06. beta <0.2 w 13dpt 😪
    27.11.2019- transfer 🌻🌻 2dn
    9 dpt-beta 25.7 mlU/ml prog 38.9 ng/ml
    11 dpt-beta 56.4 mlU/ml prog 41.8 ng/ml
    14 dpt-beta 143 mlU/ml prog 36.5 ng/ml
    16 dpt-beta 279 mlU/ml prog 37.3 ng/ml
    21 dpt-beta 2215 mlU/ml prog 40.6 ng/ml
    22 dpt - mamy zarodek!!!
    36 dpt - mamy ❤
    został ❄
  • kahanka Autorytet
    Postów: 1605 1246

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Beta <1,20 :(
    Meggie, bardzo mi przykro :(
    EDIT: Teraz widzę, że to dopiero 5dpt. Może za wcześnie? Ja się jednak wstrzymam z wpisywaniem Ciebie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 12:12

    36 lat, 5 lat starań, 4 x IUI :(
    Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
    Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
    MTHFR c677T hetero - metylofilolian
    PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
    Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
    IVF długi protokół (Macierzyństwo):
    23.03 punkcja: 7 zarodków
    28.03 ET: 2x 5.1.1 CB :(
    31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2 :(
    02.07 FET (N): 2x bl2 :(
    23.09 FET (S): ostatni 3.3.2 :(
    14.11 histero - przewlekłe zapalenie
    endometrium: antybiotykoterapia
    II IVF (Artvimed) - długi protokół:
  • Rybitwa Autorytet
    Postów: 1106 1771

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Nie mamy nic :( mieliśmy tylko jeden jedyny
    Kochana, uda Wam sie na pewno, jestes mloda, masz dobre AMH, sprobujcie raz jeszcze..zarodek był sredni, moze następnym razem bedzie lepiej?ja przy 1 procedurze tez mialam tylko 1 zarodek a potem az 4 !

    Starania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
    SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
    01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu) :(
    II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI :(
    --> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
    2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
    * ET 7.11.2018 ; 15.11 test :(
    --> II ICSI - start 02.2019
    22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
    *FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04 :(
    *FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06 :(
    14.06. histeroskopia - OK
    27.06 - biopsja endom. - polipowate
    *FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07 :(
    * FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09 :(
    --> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
    31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
    *FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
    "Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?"
  • Hanka_33 Przyjaciółka
    Postów: 91 86

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Beta <1,20 :(

    Meggie a 5 dpt to trochę wcześnie na ostateczne poddanie się. Chociaż wiem, że to kubeł zimnej wody i myśli są różne, ale powtórz tę bętę 7dpt.

    Rybitwa lubi tę wiadomość

  • OLa Ekspertka
    Postów: 243 257

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanka_33 wrote:
    Meggie a 5 dpt to trochę wcześnie na ostateczne poddanie się. Chociaż wiem, że to kubeł zimnej wody i myśli są różne, ale powtórz tę bętę 7dpt.

    Też myślę że 5dpt to wcześnie i jeszcze wszystko może się zdarzyć.

    Rybitwa lubi tę wiadomość

    wmquu7p.png

    Starania od maj 2016
    Sierpień 2017 M badanie nasienia-azoospermia, mutacja AZF typ C
    Ja podejrzenie endometriozy
    Styczeń 2018 biopsja m-tese
    Czerwiec 2018 start 1 ICSI
    ET beta <0,1
    Lipiec 2018 histeroskopia ok
    Wrzesień 2018 FET beta <0,5
    Pazdzernik 2018 FET beta 11dpt 527 13 dpt 830 16 dpt 1770 23 dpt 8030 w usg pęcherzyk 35dpt pusty pęcherzyk, poronienie
    Kwiecien 2019 start II procedury długi protokół
    Maj 2019 punkcja, 20 oocytow, 15 dojrzałych, 4 zarodki 9 komórek zamrozonych
    2.09 transfer
    11.09 beta 146.6 🥰
    13.09 beta 379.9 🥰
    16.09 beta 1339.1 😍
    31 dpt mamy ❤️
  • kahanka Autorytet
    Postów: 1605 1246

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahanka wrote:
    Ania, tak mi przykro :( Może jednak powtórz za 2 dni dla pewności?
    Ania, a Ty powtarzałaś dziś bętę?

    36 lat, 5 lat starań, 4 x IUI :(
    Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
    Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
    MTHFR c677T hetero - metylofilolian
    PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
    Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
    IVF długi protokół (Macierzyństwo):
    23.03 punkcja: 7 zarodków
    28.03 ET: 2x 5.1.1 CB :(
    31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2 :(
    02.07 FET (N): 2x bl2 :(
    23.09 FET (S): ostatni 3.3.2 :(
    14.11 histero - przewlekłe zapalenie
    endometrium: antybiotykoterapia
    II IVF (Artvimed) - długi protokół:
  • Catlady Autorytet
    Postów: 3300 4542

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 - bardzo mi przykro ☹️ To jest takie niesprawiedliwe ☹️ Tak jak Rybitwa pisze, to trudna walka, życzę Ci żebyś szybko się podniosła i aby nie zabrakło sił do dalszych zmagań. Trzymam za Ciebie mocno kciuki 😘

    Rybitwa, ja mam krótszą drogę za sobą ale poniekąd rozumiem co czujesz - za nami 1 nieudany transfer, za moment będzie drugi, i po tej jednej porażce jakoś nie mogę sobie w głowie poprzestawiać, że może tym razem mogłoby się udać 😏
    Trzymam kciuki za usg siostry, i za Twoją betę ❤️✊🏻
    PS. Jak się przeprowadzisz do Poznania to będziemy prawie że sąsiadkami 😉

    atdc2n0amlg0m4m8.png
    🙋🏻‍♀️:
    • MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny
    • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️:
    • Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
    Kwiecień 2019 - przygotowanie do procedury IVF (ICSI)
    07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml; progesteron 33,28ng/ml
    9dpt - bhcg 46,03mlU/ml; progesteron 45,37ng/ml
    11dpt - bhcg 120,9mlU/ml; progesteron 49,25ng/ml
    15dpt - bhcg 1052mlU/ml; progesteron 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️
    30.05.2020 - Tadziu jest już z nami 🥰

    Został 1 ❄️ (3.2.1)
    Pełni nadziei ❤️
  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2336 2272

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zrobię znowu będę za 2 dni, ale jest mi tak przykro 😢 wiem, ze zazwyczaj te 5dpt już jakaś beta jest...

  • mikia2019 Ekspertka
    Postów: 240 177

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Beta <1,20 :(

    Bardzo mi przykro. Ściskam mocno

    01.2015 ciąża naturalna [*]
    2016 i 2017 słabe nasienie (1% ruchliwych plemników), info o in vitro
    12.2018 zmiana kliniki, cudowna poprawa nasienia
    01.2019 HSG (obydwa jajowody drożne)
    02.2019 IUI :(
    03.2019 2 IUI :(
    04.2019 3 IUI :(
    05.2019 start długi protokół IVF, 5 zarodków 4AA
    08.2019 transfer zarodka (1 zarodek się nie rozmroził), zostały 3 zarodki
    27.08.2019 bHCG 87, mój mały cudzie trwaj :)
  • Dzyzia Autorytet
    Postów: 1147 1297

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Tak, zrobię znowu będę za 2 dni, ale jest mi tak przykro 😢 wiem, ze zazwyczaj te 5dpt już jakaś beta jest...
    Nie, zazwyczaj nie ma. Zazwyczaj to jakaś beta jest w 6 a jeszcze lepiej 7 dpt. 5 dpt to jeszcze implantacja się mogła nie zakończyć, więc i bhcg nie jest produkowane. To, że CZASAMI w 5dpt już jakaś beta jest to nie znaczy, że zazwyczaj ;) Jeszcze za wcześnie, żeby powiedzieć, że na pewno porażka. Trzymam kciuki!

    arcala, Meggie1, elfi, kahanka, Domika333 lubią tę wiadomość

    GD2qp1.png
    AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego