X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro - długi protokół na tabletkach antykoncepcyjnych
Odpowiedz

In vitro - długi protokół na tabletkach antykoncepcyjnych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • calistas Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :),
    przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
    Bardzo proszę o Twoją pomoc w tym badaniu.

https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6

• Wronka Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbik wrote:
    Hej Blanka, ja jestem właśnie na świeżo po długim protokole - to prawda, że zastrzyków jest trochę więcej niż przy krótkim, ale w moim przypadku krótki protokół nie przyniósł pożądanych efektów w stymulacji, więc uznaję długi za ten bardziej szczęśliwy :)
    Co do samopoczucia to wszystko było normalnie. Wiadomo trochę stres, niepewność, ale fizycznie zero zmian, nic nie przytyłam. Czasem pokłóciłam się z facetem o jakąś bzdurę... ale to pewnie dlatego, że hormony szalały.
    Nie obawiaj się zastrzyków! :) Te igiełki są bardzo cienkie i krótkie, ja się popłakałam ze strachu robiąc pierwszy zastrzyk, a po kilku dniach już na luzie - to wcale nie boli, nawet nie leci krew (czasem mała kropelka, ale to żaden dramat!) - ewentualnie swędzi :) Ale to jest normalne.
    Co do tabletek antykoncepcyjnych to trochę jestem w szoku, że Ci tak lekarz powiedział. Tabletki anty nie powodują raka - po prostu kobiety przyjmujące tabletki częściej chodzą do lekarza/ginekologa, częściej się badają, i w związku z tym wszelkie choroby wykrywane są wcześniej, dlatego jest jakaś blada zależność, że niby tabletki anty mają jakiś negatywny wpływ na zdrowie. Ja przy endometriozie brałam tabletki antykoncepcyjne non-stop przez 12 lat, dopóki nie zaczęłam się starać o ciążę w styczniu. Poza niepłodniścią jestem okazem zdrowia :)
    Myślę, że decyzja o Invitro jest już dowodem dużej odwagi z Waszej strony. Jeśli macie dobrego lekarza prowadzącego to zaufaj mu, nie planuj żadnych trudnych przedsięwzięć podczas stymulacji, zadbaj o suplementy, spokój i będzie dobrze. Trzymam kciuki i pozdrawiam cieplutko :)

Mam pytanie bo ja teraz na takim zestawie leków jak Ty. Kiedy była punkcja? Czy długo brałaś ten decspeptyd razem z menopurem i czy był na zakończenie stymulacji ovitrelle? Czy trsnsfer w tym samym cyklu i jakie leki po punkcji żeby bhł transfer? Sxukam informacji bo nie wiem co u mnie będzie.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ