In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
truskawa wrote:Dziewczyny,która z was podchodzi do in vitro że słabym nasieniem. U nas bylo na poziomie 5 mln morfologia 2 %. Dziś ma z zrobił badania 3.9 mln plemnikow morfologii nie było z czego zrobić napisali że prawidłowe pojedyncze sztuki ale zero plemników o ruchu A 20 % ruch b
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 19:57
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyMy mieliśmy nasienie które się nadawało do inseminacji nie wiem co się stało już pomyślałam że to może od tych upałów;p dzięki pocieszylas mnie;) my od września zaczynamy przygotowania do in vitro. Mieliśmy jedna inseminacje ale się nie udało później lek nie zadzialal cykl bezowulacyjny ten cykl przegapilismy za późno miałam monitoring bo chciałam do mojego lekarza i już było po owulacji. A tu takie nasienie masakra
-
nick nieaktualny
-
Onia wrote:Tzn ? smakują jak co ?Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Onia wrote:też zauważyłam , że mi wypadją włosy polecam matrix ampułki do wcierania - kiedyś mi pomogły, no i mają taki plus że nie trzeba ich łykać. Na tą chwilę mam tyle tabsów, że można się nimi swobodnie najeść
Możecie polecić coś na uspokojenie ? nie spałam dzisiaj w nocy, to chyba dlatego że trnsfer w przyszłym tygodniu.... Boje się
Możesz też spróbować neo persen, do kupienia w aptece bez recepty
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
truskawa wrote:Dziewczyny,która z was podchodzi do in vitro że słabym nasieniem. U nas bylo na poziomie 5 mln morfologia 2 %. Dziś ma z zrobił badania 3.9 mln plemnikow morfologii nie było z czego zrobić napisali że prawidłowe pojedyncze sztuki ale zero plemników o ruchu A 20 % ruch bIn vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
truskawa wrote:My mieliśmy nasienie które się nadawało do inseminacji nie wiem co się stało już pomyślałam że to może od tych upałów;p dzięki pocieszylas mnie;) my od września zaczynamy przygotowania do in vitro. Mieliśmy jedna inseminacje ale się nie udało później lek nie zadzialal cykl bezowulacyjny ten cykl przegapilismy za późno miałam monitoring bo chciałam do mojego lekarza i już było po owulacji. A tu takie nasienie masakra
FertilMan Plus u nas trochę poprawił wyniki męża:)
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
truskawa wrote:My mieliśmy nasienie które się nadawało do inseminacji nie wiem co się stało już pomyślałam że to może od tych upałów;p dzięki pocieszylas mnie;) my od września zaczynamy przygotowania do in vitro. Mieliśmy jedna inseminacje ale się nie udało później lek nie zadzialal cykl bezowulacyjny ten cykl przegapilismy za późno miałam monitoring bo chciałam do mojego lekarza i już było po owulacji. A tu takie nasienie masakra
Truskawka nie załamuj się. Proces spermatogenezy nie jest jednostajny. Powtórzcie badanie za dwa tygodnie, a najlepiej zadziałać radykalnie i skontrolować za trzy miesiace-tyle trwa pelny proces produkcji plemników. Co mam na myśli radykalnie? Naprzykład wizyta u androloga i badanie pod kątem żylaków powróżka nasiennego lub uchybień hormonalnych? Fakt, że upały też nie pomagają w tej sytuacji...podobno w aptekach są specjalne żele chłodzące jądra. Wiem cos o tym, bo sami mierzyliśmy sie z podobnym albo i gorszym problemem.
Trzymam kciuki za popraweWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 20:31
-
nick nieaktualnyA u nas wszystkie mało A morfologi nie było z czego zrobić nie macie pomysłu co spowodowało taki spadek jakości? W marcu mieliśmy 10 mln plemnikow I morfolgie 4 % w czerwcu 6 mln do inseminacji po odwirowaniu 20 mln A dziś 3.9 mln i żadne w szybkim ruchu
-
nick nieaktualnySalsefia wrote:Testu z kału na HP nie miałam akurat ale jeśli nie ma różnicy to nie ma co przepłacać. Nie rozumiem tylko czemu lekarz rodzinny nie może, jakie wszystko prostsze byłoby. Ja miałam tyle szczęścia, że rodzinny wysłał mnie na gastroskopię i wszystko było jasne. Tylko raz mi się udało trafić na lekarza, któremu trochę zależało
Goopi nfz czyli urzędnik decyduje co POZ może a co nie. Dla mnie np skandalem jest żeby lekarz rodzinny nie mógł wystawić skierowania na usg piersi. Profilaktyka raka! A co dopiero helicobacter. Takich mamy polityków. Kasa a pacjent na końcu. -
truskawa wrote:Dziewczyny,która z was podchodzi do in vitro że słabym nasieniem. U nas bylo na poziomie 5 mln morfologia 2 %. Dziś ma z zrobił badania 3.9 mln plemnikow morfologii nie było z czego zrobić napisali że prawidłowe pojedyncze sztuki ale zero plemników o ruchu A 20 % ruch bAndzia83
-
nick nieaktualnyandzia83 wrote:u nas też słabe nasienie morfologia 2-3% mąż bierze androvit plus ale tak naprawdę niewiele to pomaga:( kurde ale się boję jutrzejszej punkcji:(
Pierwsza punkcja? Bo jak tak to nie ma się czego bać, trzeba tylko trzymać kciuki za dużo komórek!andzia83, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój lekarz mówi, że tak to jest z nasieniem - raz będzie gorsze, raz lepsze.
A w ogóle to dziś zapytałam lekarza o te wszystkie dodatkowe badania i procedury, o których czytam na forum i doktor powiedział, że gdyby one miały sprawdzone działanie to przecież by były w standardach. Można robić wiele badań ale potem to nie zmienia postępowania. Weźmy mój przykład, my idziemy ICSI i nawet jak zrobimy np kariotypy czy fragmentację dna plemnika to tylko się dowiemy, że komórki są gorsze i że szanse mamy mniejsze a i tak procedura będzie wyglądała tak samo. Wiecie co - ja mu wierzę.
A w ogóle to smu bo u nas problemy z nasieniem a ja teoretycznie zdrowa, AMH 2 więc też fajnie, komórki się zapładniają jak złoto i co? I nic z tego nie wynika, zarodki prawdopodobnie obumierają po kilku dniach i tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 21:03
-
nick nieaktualnyDo in vitro. Ja już od dawna chciałam ale mąż chciał spróbować sam bo lekarze dawali nam szansę. Lekarz który nas prowadzi też mówił że absolutnie żadnego in vitro chociaż ostatnio mnie wkurzył bo powiedział że już trzeba się zastanowić chociaż nic się nie zmieniło. No ale będziemy podchodzić do in vitro bo już dość mam inseminacji. Właściwie tylko jedna miałam. Mam nadzieję że nasienie podrośnie. Mąż miał zapalenie prostaty i bakterie e coli. Jutro idzie zrobić posiew. Mam nadzieję że już bardziej się nie pogorszy nasienie do września. Narazie czekam na okres i do lekarza
-
andzia83 wrote:u nas też słabe nasienie morfologia 2-3% mąż bierze androvit plus ale tak naprawdę niewiele to pomaga:( kurde ale się boję jutrzejszej punkcji:(
Nie ma się czego bać, najważniejsze żeby kmorki były ładne
Kciuki!andzia83, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfujitsu wrote:Mój lekarz mówi, że tak to jest z nasieniem - raz będzie gorsze, raz lepsze.
A w ogóle to dziś zapytałam lekarza o te wszystkie dodatkowe badania i procedury, o których czytam na forum i doktor powiedział, że gdyby one miały sprawdzone działanie to przecież by były w standardach. Można robić wiele badań ale potem to nie zmienia postępowania. Weźmy mój przykład, my idziemy ICSI i nawet jak zrobimy np kariotypy czy fragmentację dna plemnika to tylko się dowiemy, że komórki są gorsze i że szanse mamy mniejsze a i tak procedura będzie wyglądała tak samo. Wiecie co - ja mu wierzę.
A w ogóle to smu bo u nas problemy z nasieniem a ja teoretycznie zdrowa, AMH 2 więc też fajnie, komórki się zapładniają jak złoto i co? I nic z tego nie wynika, zarodki prawdopodobnie obumierają po kilku dniach i tyle. -
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny podnioslyscie mnie na duchu;* bo już dziś nawet mój mąż ma doła wielkiego jak USA. A ja mu powtarzam że to od upałów i ja się nie przejmuje chociaż się przerazilam okropnie. Dziękuję dziewczynki jestescie kochane;***
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Kate o ile dobrze kojarzę leczysz się w Gdańsku. Idź do dr Suchanek, polecam z całego serca. Ja do niej poszłam po drugim nieudanym crio i jestem po wielu badaniach. Sama Cię we wszystkim pokieruje i będziesz naprawdę w dobrych rękach