X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawa wrote:
    Dziewczyny,która z was podchodzi do in vitro że słabym nasieniem. U nas bylo na poziomie 5 mln morfologia 2 %. Dziś ma z zrobił badania 3.9 mln plemnikow morfologii nie było z czego zrobić napisali że prawidłowe pojedyncze sztuki ale zero plemników o ruchu A 20 % ruch b
    U nas azoospermia, podczas biopsji jąder pobrali i znaleźli plemniki pojedyncze sztuki o ponaciaganych glowkach. Ale w jakimś roztworze je rozruszali przed zaplodnieniem i uzyskaliśmy 4 zarodki po pierwszej punkcji. Po drugiej punkcji... Czekamy na wizytę u profesora czy zrobią druga biopsje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 19:57

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Onia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Kropelki z baldrianem? Ale ohydne są :-P

Tzn ? smakują jak co ? ;D

c5c9c0e3f3.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    Ja przy problemach z zasypianiem brałam tabletki uspokajające labofarm. Ziołowe, więc nie powinny się gryźć z innymi lekami.

Zasnąć jakoś daję radę, ale w nocy i nad ranem się budze co chwila, a później cały dzien do d....

c5c9c0e3f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy nasienie które się nadawało do inseminacji nie wiem co się stało już pomyślałam że to może od tych upałów;p dzięki pocieszylas mnie;) my od września zaczynamy przygotowania do in vitro. Mieliśmy jedna inseminacje ale się nie udało później lek nie zadzialal cykl bezowulacyjny ten cykl przegapilismy za późno miałam monitoring bo chciałam do mojego lekarza i już było po owulacji. A tu takie nasienie masakra :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie badania warto zrobić z immunologii? Nie mam o tym żadnego pojęcia.. :/

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Tzn ? smakują jak co ? ;D
    Ohydnie. Ok ja przez nieuwagę wzięłam z alkoholem, może są bez i lepsze w smaku. Ale np tabletki też są. Spałam jak zabita :-)

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    też zauważyłam , że mi wypadją włosy :( polecam matrix ampułki do wcierania - kiedyś mi pomogły, no i mają taki plus że nie trzeba ich łykać. Na tą chwilę mam tyle tabsów, że można się nimi swobodnie najeść ;D

Możecie polecić coś na uspokojenie ? nie spałam dzisiaj w nocy, to chyba dlatego że trnsfer w przyszłym tygodniu.... Boje się
    Czerwone wino, mnie uspokaja i w dodatku dobrze działa na krążenie i endometrium :)
    Możesz też spróbować neo persen, do kupienia w aptece bez recepty

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Aife Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawa wrote:
    Dziewczyny,która z was podchodzi do in vitro że słabym nasieniem. U nas bylo na poziomie 5 mln morfologia 2 %. Dziś ma z zrobił badania 3.9 mln plemnikow morfologii nie było z czego zrobić napisali że prawidłowe pojedyncze sztuki ale zero plemników o ruchu A 20 % ruch b
    U nas morfologia 1%...na szczęście dużo plemników...

In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
    ganns65ge86jk8bk.png
    Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui)
  • Namyria Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawa wrote:
    My mieliśmy nasienie które się nadawało do inseminacji nie wiem co się stało już pomyślałam że to może od tych upałów;p dzięki pocieszylas mnie;) my od września zaczynamy przygotowania do in vitro. Mieliśmy jedna inseminacje ale się nie udało później lek nie zadzialal cykl bezowulacyjny ten cykl przegapilismy za późno miałam monitoring bo chciałam do mojego lekarza i już było po owulacji. A tu takie nasienie masakra :(

FertilMan Plus u nas trochę poprawił wyniki męża:)

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawa wrote:

Truskawka nie załamuj się. Proces spermatogenezy nie jest jednostajny. Powtórzcie badanie za dwa tygodnie, a najlepiej zadziałać radykalnie i skontrolować za trzy miesiace-tyle trwa pelny proces produkcji plemników. Co mam na myśli radykalnie? Naprzykład wizyta u androloga i badanie pod kątem żylaków powróżka nasiennego lub uchybień hormonalnych? Fakt, że upały też nie pomagają w tej sytuacji...podobno w aptekach są specjalne żele chłodzące jądra. Wiem cos o tym, bo sami mierzyliśmy sie z podobnym albo i gorszym problemem.
    Trzymam kciuki za poprawe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 20:31

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wszystkie mało A morfologi nie było z czego zrobić:( nie macie pomysłu co spowodowało taki spadek jakości? W marcu mieliśmy 10 mln plemnikow I morfolgie 4 % w czerwcu 6 mln do inseminacji po odwirowaniu 20 mln A dziś 3.9 mln i żadne w szybkim ruchu

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia wrote:
    Testu z kału na HP nie miałam akurat ale jeśli nie ma różnicy to nie ma co przepłacać. Nie rozumiem tylko czemu lekarz rodzinny nie może, jakie wszystko prostsze byłoby. Ja miałam tyle szczęścia, że rodzinny wysłał mnie na gastroskopię i wszystko było jasne. Tylko raz mi się udało trafić na lekarza, któremu trochę zależało

Goopi nfz czyli urzędnik decyduje co POZ może a co nie. Dla mnie np skandalem jest żeby lekarz rodzinny nie mógł wystawić skierowania na usg piersi. Profilaktyka raka! A co dopiero helicobacter. Takich mamy polityków. Kasa a pacjent na końcu.

• andzia83 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawa wrote:
    u nas też słabe nasienie morfologia 2-3% :( mąż bierze androvit plus ale tak naprawdę niewiele to pomaga:( kurde ale się boję jutrzejszej punkcji:(

Andzia83
    xnw4xzkrbvo3l0k1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andzia83 wrote:
    u nas też słabe nasienie morfologia 2-3% :( mąż bierze androvit plus ale tak naprawdę niewiele to pomaga:( kurde ale się boję jutrzejszej punkcji:(

Pierwsza punkcja? Bo jak tak to nie ma się czego bać, trzeba tylko trzymać kciuki za dużo komórek!

andzia83, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mówi, że tak to jest z nasieniem - raz będzie gorsze, raz lepsze.

A w ogóle to dziś zapytałam lekarza o te wszystkie dodatkowe badania i procedury, o których czytam na forum i doktor powiedział, że gdyby one miały sprawdzone działanie to przecież by były w standardach. Można robić wiele badań ale potem to nie zmienia postępowania. Weźmy mój przykład, my idziemy ICSI i nawet jak zrobimy np kariotypy czy fragmentację dna plemnika to tylko się dowiemy, że komórki są gorsze i że szanse mamy mniejsze a i tak procedura będzie wyglądała tak samo. Wiecie co - ja mu wierzę.

A w ogóle to smu bo u nas problemy z nasieniem a ja teoretycznie zdrowa, AMH 2 więc też fajnie, komórki się zapładniają jak złoto i co? I nic z tego nie wynika, zarodki prawdopodobnie obumierają po kilku dniach i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 21:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do in vitro. Ja już od dawna chciałam ale mąż chciał spróbować sam bo lekarze dawali nam szansę. Lekarz który nas prowadzi też mówił że absolutnie żadnego in vitro chociaż ostatnio mnie wkurzył bo powiedział że już trzeba się zastanowić chociaż nic się nie zmieniło. No ale będziemy podchodzić do in vitro bo już dość mam inseminacji. Właściwie tylko jedna miałam. Mam nadzieję że nasienie podrośnie. Mąż miał zapalenie prostaty i bakterie e coli. Jutro idzie zrobić posiew. Mam nadzieję że już bardziej się nie pogorszy nasienie do września. Narazie czekam na okres i do lekarza

• Onia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andzia83 wrote:

Nie ma się czego bać, najważniejsze żeby kmorki były ładne :)
    Kciuki!

andzia83, Paulcia28 lubią tę wiadomość

c5c9c0e3f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fujitsu wrote:
    Mój lekarz mówi, że tak to jest z nasieniem - raz będzie gorsze, raz lepsze.

A w ogóle to dziś zapytałam lekarza o te wszystkie dodatkowe badania i procedury, o których czytam na forum i doktor powiedział, że gdyby one miały sprawdzone działanie to przecież by były w standardach. Można robić wiele badań ale potem to nie zmienia postępowania. Weźmy mój przykład, my idziemy ICSI i nawet jak zrobimy np kariotypy czy fragmentację dna plemnika to tylko się dowiemy, że komórki są gorsze i że szanse mamy mniejsze a i tak procedura będzie wyglądała tak samo. Wiecie co - ja mu wierzę.

A w ogóle to smu bo u nas problemy z nasieniem a ja teoretycznie zdrowa, AMH 2 więc też fajnie, komórki się zapładniają jak złoto i co? I nic z tego nie wynika, zarodki prawdopodobnie obumierają po kilku dniach i tyle.
    Jakbym słyszała swego lekarza. Jak powiedziałam że mąż ma podniesiony progesteron to powiedział po co facetowi robić progesteron. I że czynnika męskiego się nie leczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny podnioslyscie mnie na duchu;* bo już dziś nawet mój mąż ma doła wielkiego jak USA. A ja mu powtarzam że to od upałów i ja się nie przejmuje chociaż się przerazilam okropnie. Dziękuję dziewczynki jestescie kochane;***

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate o ile dobrze kojarzę leczysz się w Gdańsku. Idź do dr Suchanek, polecam z całego serca. Ja do niej poszłam po drugim nieudanym crio i jestem po wielu badaniach. Sama Cię we wszystkim pokieruje i będziesz naprawdę w dobrych rękach :)

roloej285tga0xf7.png
    11.2018-crio 2 blastek: 5 dpt 9,94; 7 dpt 39,84; 10 dpt 222; 13 dpt 1517; 17 dpt 8855, 24 dpt <3
    3 transfery :(
    Brak lewego jajnika i jajowodu, drugi jajowód niedrożny, Hashimoto.
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ