In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciasteczko77 wrote:Witaj
serdecznie!!!
ja też jestem nowa (pierwsze icsi w życiu) i też mam niskie amh.
jest też wątek IVF z niskim amh - gdzie jesteśmy my dziewczyny z niskim amh.
dzięki muszę odnaleźć :)ogólnie tak jak Ty martwię się o te moje jajeczka ile ich będzie i czy coś da się na nich zdziałać.Pimka jezeli chodzi o AMH to raczej nie da się tego poprawićmoże inną skalę lub jakiś inny odczynnik zastosowali ja miałam tak samo w jednym laboratorium wyszło wyższe a w innym niższe i lekarz mi właśnie powiedział że tak mogło być
Andzia83
-
nick nieaktualnyandzia83 wrote:dzięki muszę odnaleźć :)ogólnie tak jak Ty martwię się o te moje jajeczka ile ich będzie i czy coś da się na nich zdziałać.Pimka jezeli chodzi o AMH to raczej nie da się tego poprawić
może inną skalę lub jakiś inny odczynnik zastosowali ja miałam tak samo w jednym laboratorium wyszło wyższe a w innym niższe i lekarz mi właśnie powiedział że tak mogło być
Ale skoro powiedziałam a to powiem i b.
Jednak teraz już jestem na 200% pewna, że to pierwsza i ostatnia próba IVF.
Wpadaj śmiało do tamtego wątku.
Krótki - może być też z agonistą (ja mam) lub antagonistą. To jeden cykl - Max chyba 14 dni?
Długi - od 5-8 tyg.
Nie jestem z Łodzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 15:29
-
Karolciaaa26 wrote:Dziewczynki czy mialyscie tako sytuacje dajac se zastrzyk z pena ze wylatywala wam ta woda a potem krew leciala? Boje sie ze zle zrobilam
Przed wyciagnieciem igly chwile odczekaj i pusc faldke skory dopiero wyciagnij igłę. Nic sie nie stalo jesli troche wylecialo. Spokojnie.Zizu87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi podaje mąż, chwile czekamy ale mimo wszystko.
Ciasteczko ja póki co na gonalu, dzisiaj dodatkowo cetrotide. Punkcję początkowo miałam mieć jutro ale w piątek okazało się, że jednak nie. Jutro liczę na dobre wieściCiasteczko77, Bajka_88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySalsefia wrote:Mi podaje mąż, chwile czekamy ale mimo wszystko.
Ciasteczko ja póki co na gonalu, dzisiaj dodatkowo cetrotide. Punkcję początkowo miałam mieć jutro ale w piątek okazało się, że jednak nie. Jutro liczę na dobre wieści
Tylko że z modyfikacja leków.
Gonal 300 skończyłam w Pt+ gonapeptyl i mensinorm dalej (większe dawki).
To my razem mamy w środę ?
-
Bajka_88 wrote:Waleczna dzieki za troskę. Czuję się ok. Troche brzuch pobolewa. Pojadlam u mamy obiadu i teraz Spanie zaczyna mulic. Jutro moje być albo nie być.
A ty jak się czujesz??
Andziu witamy w naszym gronie.Odpoczywam na kanapie. Lenię się strasznie
Bajka_88 lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Witajcie kochane jestem po wizycie na pogotowiu jednak pojechałam sprawdzić co z tymi plamieniami. Pani doktor MiałA tam słaby sprzęt ale widać dwie dzidzie w jednej serduszko bije prawidłowo a w drugiej trochę słabiej ale są dobrej nadziei. Jedna dzidzie zmierzyła ma 1 cm. I mówili że jutro mam normalnie na wizytę przyjechać bo tam mają bardzo dobry sprzęt i wtedy powiedzą więcej. Te plamienie pani doktor powiedziała że nic groźnego.
Paulcia28, Bajka_88, Luna131, inka2707, KasiaLe, Salsefia, Gaja88, tolerancyjna, Ciasteczko77, moniczka2601, inka1985, KasiaŁódź, Niezapominajka5, asienka30, MagNolia55 lubią tę wiadomość
Kinia29 -
e_mil_ka wrote:Przed wyciagnieciem igly chwile odczekaj i pusc faldke skory dopiero wyciagnij igłę. Nic sie nie stalo jesli troche wylecialo. Spokojnie.
e_mil_ka lubi tę wiadomość
Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Niezapominajka5 wrote:U mnie ok:) póki co marzę,by tak jak Wy poczuć jakieś objawy ciąży, gdyby kiedyś się udało:) Cuda w końcu się zdarzają- Ty też jesteś tego przykładem:)
co do Cudu to masz rację, dawano nam 10% że dojdzie do zapłodnienia przy katastrofalnym nasileniu, no i stał się cud, mam nadzieję że ten mały wielki CUD urodzi się w styczniu
nasz przypadek pokazuje że warto walczyć bo cuda się zdarzają
życzę każdej z Was takiego cudu :-*
tolerancyjna, KasiaŁódź, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Kinia29 wrote:Witajcie kochane jestem po wizycie na pogotowiu jednak pojechałam sprawdzić co z tymi plamieniami. Pani doktor MiałA tam słaby sprzęt ale widać dwie dzidzie w jednej serduszko bije prawidłowo a w drugiej trochę słabiej ale są dobrej nadziei. Jedna dzidzie zmierzyła ma 1 cm. I mówili że jutro mam normalnie na wizytę przyjechać bo tam mają bardzo dobry sprzęt i wtedy powiedzą więcej. Te plamienie pani doktor powiedziała że nic groźnego.
Kinia29 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ciasteczko77 wrote:O to jak u mnie - przesunęli mi i 2 dni dłużej.
Tylko że z modyfikacja leków.
Gonal 300 skończyłam w Pt+ gonapeptyl i mensinorm dalej (większe dawki).
To my razem mamy w środę ?
Gin napominał coś o czwartku, w sumie mam nadzieje, że sie nic nie zmieni bo przełożyliśmy wyjazd 3dniowy z czwartku na poniedziałek. W naszej klinice transferują dwudniowe zarodki i chcieliśmy przez te 3 dni w spokoju odpocząć ale nic niestety sie nie da zaplanować na 100%Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyandzia83 wrote:dziewczynki napiszcie mi proszę ile trwają protokoły długi i krótki i jeżeli to nie kłopot to czym one się różnią.A czy może któraś z Was leczy się w Łodzi?
-
nick nieaktualnyKinia29 wrote:Witajcie kochane jestem po wizycie na pogotowiu jednak pojechałam sprawdzić co z tymi plamieniami. Pani doktor MiałA tam słaby sprzęt ale widać dwie dzidzie w jednej serduszko bije prawidłowo a w drugiej trochę słabiej ale są dobrej nadziei. Jedna dzidzie zmierzyła ma 1 cm. I mówili że jutro mam normalnie na wizytę przyjechać bo tam mają bardzo dobry sprzęt i wtedy powiedzą więcej. Te plamienie pani doktor powiedziała że nic groźnego.
Ja też w 5 tyg miałam plamienia, u mnie winowajcą okazał się krwiak. Lekarz uspokoił mnie, że plamienia na początku ciąży nie muszą znaczyć nic złego, często tak się dzieje właśnie przez krwiaki albo przez małą ilość progesteronu.
Kinia29 lubi tę wiadomość
-
Karolciaaa26 wrote:Dziewczynki czy mialyscie tako sytuacje dajac se zastrzyk z pena ze wylatywala wam ta woda a potem krew leciala? Boje sie ze zle zrobilam21 lat / 3 lata starań
2017.12 - Gameta Rzgów /badanie nasienia bardzo słabe.
2018.01 - stwierdzone OAT u męża.
2018.05 - ICSI
2018.06.04 - punkcja
Mamy ❄️4AA ❄️4BB❄️4BB
7.08.2018 FET
12.09.2018 FET? -
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Staram się jakoś trzymać dla dobra ewentualnej ciąży, ale stres jest ogromny. Najgorsza ta niepewność. Dzisiaj Pani dr dała mi nadzieję, jak pokazała serduszko. Mogę leżeć plackiem 9 miesięcy jeśli dzięki temu urodzę zdrowe dziecko. Jutro ma mnie zbadać profesor na jakimś lepszym sprzęcie, więc może znajdzie coś więcej
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
andzia83 wrote:dziewczynki napiszcie mi proszę ile trwają protokoły długi i krótki i jeżeli to nie kłopot to czym one się różnią.A czy może któraś z Was leczy się w Łodzi?21 lat / 3 lata starań
2017.12 - Gameta Rzgów /badanie nasienia bardzo słabe.
2018.01 - stwierdzone OAT u męża.
2018.05 - ICSI
2018.06.04 - punkcja
Mamy ❄️4AA ❄️4BB❄️4BB
7.08.2018 FET
12.09.2018 FET? -
Waleczna wrote:Dziękuję, ja też nie co lepiej się czuje, chociaż ciągle coś tam ki się w brzuchu dzieje, trochę zakuje, przelewa
Odpoczywam na kanapie. Lenię się strasznie
No to leżymy sobie jak te glizdy ma mrozie hihi. Takie delikatne bóle brzucha chyba są ok. Po ostatnim transferze na świeżo tez mnie bolał. A to gniotlo, a to pokuło.
Asias a ty jak nastawienie na jutro ?? Robisz bete ??
Kinia wszystko bedzie dobrze. Jak widac maluchy sobie radzą.
Coś czuje, że jak Farela wyskoczy z pozytywnymi wiadomościami to nam buty posiadają.
asias, Paulcia28, KasiaŁódź lubią tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
andzia83 wrote:dziewczynki napiszcie mi proszę ile trwają protokoły długi i krótki i jeżeli to nie kłopot to czym one się różnią.A czy może któraś z Was leczy się w Łodzi?
Napiszę jak było u mnie:
-Krótki protokół: stymulacja od 2 dc, punkcja 14 dc.
-Długi protokół: gonapeptyl od 21 dnia cyklu poprzedzającego stymulacje, w 17 dniu brania gonapeptylu doszła stymulacja, punkcja po 13 dniach stymulacji, czyli w 22 dc tj. w 29 dniu od rozpoczęcia protokołu.
Czasami przed rozpoczęciem protokołu jest zalecana antykoncepcja- ja akurat nie mialam. Różnica- w długim podawane są leki wprowadzające w farmakologiczną menopauzę przed rozpoczęciem wlasciwej stymulacji i dlatego trwa to dłużej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 19:01