X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • Faworek Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Kozamonia
    Ale fajowo! W ogóle to szybciutko zobaczyliście serducho! Wielkie gratulacje dla przyszłych Rodziców:D

@ Smutna
    Uwierz w kropka! Kto jak nie Ty ma w niego uwierzyć?

@ Betweeen
    ja co jakiś czas czuję się "jak na okres" - o ile to można zaliczyć do objawów ciąży. Poza tym nic - bez zachcianek i nudności (do tego potrzebna wyyyysoka beta)

@Karen
    Całym sercem jestem z Tobą i wierzę, naprawdę szczerze wierzę, że Ci się uda. Może to będzie mały leniuszek, który potrzebował więcej czasu, żeby się "wgryźć" w endometrium...?

A tak w ogóle to w ramach odprężenia polecam kino i film: Miłość aż po ślub - bardzo dobrze się na nim bawiliśmy ;)

KarenMillen lubi tę wiadomość

**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
    IVF:
    nr 1: 2018r - poronienie 9t
    nr 2: 2018r- 2 mrozaki --> córeczka <3

przerwa

nr 3: 2020r: 1 mrozak - nieudane
    nr 4: zapłodnione 5 odmrożonych komórek - czekamy na efekty i transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen
    dzięki za Twoją opinie, zauważyłam że dużo osób go chwali;)

Yoselyn82
    przydatna informacja dla żółtodzioba(mnie) hehe ;) dzięki, a to jakiś egzamin przeprowadzają? hehe, a tak poważnie co to ta kwalifikacja do procedury?;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faworek to ja mam to samo...więc znaczy, że to tak ma być ;)

Faworek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...a tak poza tym zainteresował mnie Program Zostań Rodzicem w InviMed. Wiecie coś więcej na jego temat, któraś z was korzystała z takich programów w tej klinice?
    Albo w Gyncentrum z 2+1?

kozamonia lubi tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiKi23 wrote:
    ...a tak poza tym zainteresował mnie Program Zostań Rodzicem w InviMed. Wiecie coś więcej na jego temat, któraś z was korzystała z takich programów w tej klinice?
    Albo w Gyncentrum z 2+1?
    My korzystaliśmy z Zostań Rodzicem.
    Jeżeli chcesz to jak będę w domu mogę zrobić ci zdjęcie regulaminu tego programu, masz tam wszystko opisane dokładnie co wchodzi w jego skład, bo na stronie internetowej są trochę nieaktualne informacje.

Co do kliniki to wybraliśmy ją z polecenia, bo koleżanka mojej mamy podchodziła u nich do ivf i się udało :)
    Jesteśmy zadowoleni, chociaż mogłoby dłużej pracować, bo przy planowaniu wizyt jest to trochę uciążliwe. W razie pytań polecam się :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:06

innamorata88 lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Kimka to nie jest prawda ze mrozone komorki nie nadaja sie. Ja na 6 rozmrozonych komorek mialam 6 zarodkow. Wiec mozesz powiedziec swojemu lekarzowi aby takich bzdur nie opowiadal :/
    Mój tez mowil ze szkoda kasy na mrożenie komorek bo mroza sie gorzej niż nasienie czy zarodki. Ze lepiej zrobic kolejną stymulacje jak cos

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Bella tak winiki miałam po 12 dniach, co dalej nic nie wiem, ciągle czekam aż @ się rozkręci ale coś jej kiepsko. Myślę że początkiem przyszłego tygodnia pojadę na wizytę. Co do szczepień to nie mam pojęcia.... Ten temat to dla mnie czarna magia, któraś z dziewczyn na immunologii pisała że szczepienia można robić jak ANA są ujemne, ja mam słabo dodatnie więc tym bardziej nie wiem co dalej.
    Ja mam miano 1:320 i szczepienia moge miec, wiec Ty zapewne tez i domyslam sie z takim mlr doc bedzie zalecal.

Kimka, jak moj lekarz podchodzi...bardzo optymistycznie, podobno w mojej klinice efekty zaplodnienia mrozonych i swiezych komorek sa bardzo podobne (ok 1% na niekorzysc mrozonych), czyli mniej wiecej oczekujemy 8zarodkow do badania, jak bedzie zobaczymy.
    Edit: nasz dr od momentu kiedy zaczelismy rozmawiac o IVF mowil, ze najprawdopodobniej bede miala duzo komorek i warto byloby je zamrozic. Teraz tylko podtrzymuje decyzje o zapladnianiu mrozonek a nie kolejnej stymulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:50

problemik lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Ja mam miano 1:320 i szczepienia moge miec, wiec Ty zapewne tez i domyslam sie z takim mlr doc bedzie zalecal.

Kimka, jak moj lekarz podchodzi...bardzo optymistycznie, podobno w mojej klinice efekty zaplodnienia mrozonych i swiezych komorek sa bardzo podobne (ok 1% na niekorzysc mrozonych), czyli mniej wiecej oczekujemy 8zarodkow do badania, jak bedzie zobaczymy.

od jakiego miana nie powinno sie szczepic?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Kimka to nie jest prawda ze mrozone komorki nie nadaja sie. Ja na 6 rozmrozonych komorek mialam 6 zarodkow. Wiec mozesz powiedziec swojemu lekarzowi aby takich bzdur nie opowiadal :/
    Bo tak naprawde zalezy od laboratorium embriologicznego, sposobu mrozenia, wiec jak lekarz z danej kliniki sie wypowiada, ze "nie warto" tzn, ze maja slabe statystyki.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiKi23 wrote:
    KarenMillen
    dzięki za Twoją opinie, zauważyłam że dużo osób go chwali;)

Yoselyn82
    przydatna informacja dla żółtodzioba(mnie) hehe ;) dzięki, a to jakiś egzamin przeprowadzają? hehe, a tak poważnie co to ta kwalifikacja do procedury?;/

do programu rzadowego kwalifikowal Mercik i Czerwinska z tego co wiem. Nie wiem jak jest z programem 2+1 nie wiem czy oni tez nie musza was zakwalifikowac na to.. moze ktos bedzie wiedzial kto podchodzil do takiego programu

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    od jakiego miana nie powinno sie szczepic?
    Nie wiem :)

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto moze wie ile dni przed owulacja wystepuje endometrium trojwarstwowe?

jak juz sie bierze progesteron to endo jakie jest? dwuwarstwowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:55

❤️❤️❤️
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze trojwarstwowe na monitoringach mialam dopiero po owu.
    "Endometrium drugiej fazy - trojwarstwowe ...mm"

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Mi sie wydaje ze trojwarstwowe na monitoringach mialam dopiero po owu.
    "Endometrium drugiej fazy - trojwarstwowe ...mm"

no to zglupialam :D

❤️❤️❤️
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    no to zglupialam :D
    To moze ja popsuta jestem ;)
    Wcale bym sie nie zdziwila.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    To moze ja popsuta jestem ;)
    Wcale bym sie nie zdziwila.

he he ty popsuta :D cos ty, masz taka wiedze w malym paluszku ze wiesz :P to mozliwe ze z moja glowka juz nie teges :P chyba za duzo na glowie mam, czytanie, dowiadywanie sie itp :D mozna oszalec

p.s chyba potrzebny mi reset :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 20:27

❤️❤️❤️
  • problemik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Bo tak naprawde zalezy od laboratorium embriologicznego, sposobu mrozenia, wiec jak lekarz z danej kliniki sie wypowiada, ze "nie warto" tzn, ze maja slabe statystyki.

No to lipa...

dr9Ip2.png[/url]
    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
    07.2021 IV ICSI nowa nadzieja <3
    07.2021 💔🥺
    08.2021 💔🥺
    10.2021💔💔🥺
    12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
    01.2022 ET... czekamy
    7dpt - 27,5
    10dpt - 151
    16dpt - 1478
    27dpt <3
    04.2022 - poznaliśmy płeć - synek <3
    05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g <3
    09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn, mozliwe ze moj lekarz sie pomylil i cos zle podyktowal podczas usg, bo z tego co wygooglowalam to 3warstwowe jest w pierwszej a 2warstwowe w drugiej.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia
    super dziękuje, chętnie się z tym zapoznam;) powiedz mi czy mam podać e-mail?
    zainteresował mnie własnie ten "pakiet", a na to też trzeba się kwalifikować?

super, że też tam podchodziłaś, będę wiedziała do kogo mam się zwrócić<3
    w razie pytań-kozamonia;)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Yoselyn, mozliwe ze moj lekarz sie pomylil i cos zle podyktowal podczas usg, bo z tego co wygooglowalam to 3warstwowe jest w pierwszej a 2warstwowe w drugiej.

ale to od samego poczatku endo jest trojwartwowe czy dopiero przed sama owulacja? i potem pod wplywem progesternu endo jest dwuwarstwowe? a co w przypadku jak endo nie jest takie jakie powinno byc w 1 fazie, mimo tego rosnie, pecherzyk jest i potem sie bierze lutke w 2 fazie to to endo dalej jest zle? czy nie?

❤️❤️❤️
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ