In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
@ Kozamonia
Ale fajowo! W ogóle to szybciutko zobaczyliście serducho! Wielkie gratulacje dla przyszłych Rodziców:D
@ Smutna
Uwierz w kropka! Kto jak nie Ty ma w niego uwierzyć?
@ Betweeen
ja co jakiś czas czuję się "jak na okres" - o ile to można zaliczyć do objawów ciąży. Poza tym nic - bez zachcianek i nudności (do tego potrzebna wyyyysoka beta)
@Karen
Całym sercem jestem z Tobą i wierzę, naprawdę szczerze wierzę, że Ci się uda. Może to będzie mały leniuszek, który potrzebował więcej czasu, żeby się "wgryźć" w endometrium...?
A tak w ogóle to w ramach odprężenia polecam kino i film: Miłość aż po ślub - bardzo dobrze się na nim bawiliśmy
KarenMillen lubi tę wiadomość
**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
IVF:
nr 1: 2018r - poronienie 9t
nr 2: 2018r- 2 mrozaki --> córeczka
przerwa
nr 3: 2020r: 1 mrozak - nieudane
nr 4: zapłodnione 5 odmrożonych komórek - czekamy na efekty i transfer -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MiKi23 wrote:...a tak poza tym zainteresował mnie Program Zostań Rodzicem w InviMed. Wiecie coś więcej na jego temat, któraś z was korzystała z takich programów w tej klinice?
Albo w Gyncentrum z 2+1?
Jeżeli chcesz to jak będę w domu mogę zrobić ci zdjęcie regulaminu tego programu, masz tam wszystko opisane dokładnie co wchodzi w jego skład, bo na stronie internetowej są trochę nieaktualne informacje.
Co do kliniki to wybraliśmy ją z polecenia, bo koleżanka mojej mamy podchodziła u nich do ivf i się udało
Jesteśmy zadowoleni, chociaż mogłoby dłużej pracować, bo przy planowaniu wizyt jest to trochę uciążliwe. W razie pytań polecam sięWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:06
innamorata88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyproblemik wrote:Kimka to nie jest prawda ze mrozone komorki nie nadaja sie. Ja na 6 rozmrozonych komorek mialam 6 zarodkow. Wiec mozesz powiedziec swojemu lekarzowi aby takich bzdur nie opowiadal
-
lipcowka86 wrote:Bella tak winiki miałam po 12 dniach, co dalej nic nie wiem, ciągle czekam aż @ się rozkręci ale coś jej kiepsko. Myślę że początkiem przyszłego tygodnia pojadę na wizytę. Co do szczepień to nie mam pojęcia.... Ten temat to dla mnie czarna magia, któraś z dziewczyn na immunologii pisała że szczepienia można robić jak ANA są ujemne, ja mam słabo dodatnie więc tym bardziej nie wiem co dalej.
Kimka, jak moj lekarz podchodzi...bardzo optymistycznie, podobno w mojej klinice efekty zaplodnienia mrozonych i swiezych komorek sa bardzo podobne (ok 1% na niekorzysc mrozonych), czyli mniej wiecej oczekujemy 8zarodkow do badania, jak bedzie zobaczymy.
Edit: nasz dr od momentu kiedy zaczelismy rozmawiac o IVF mowil, ze najprawdopodobniej bede miala duzo komorek i warto byloby je zamrozic. Teraz tylko podtrzymuje decyzje o zapladnianiu mrozonek a nie kolejnej stymulacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:50
problemik lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Ja mam miano 1:320 i szczepienia moge miec, wiec Ty zapewne tez i domyslam sie z takim mlr doc bedzie zalecal.
Kimka, jak moj lekarz podchodzi...bardzo optymistycznie, podobno w mojej klinice efekty zaplodnienia mrozonych i swiezych komorek sa bardzo podobne (ok 1% na niekorzysc mrozonych), czyli mniej wiecej oczekujemy 8zarodkow do badania, jak bedzie zobaczymy.
od jakiego miana nie powinno sie szczepic?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
problemik wrote:Kimka to nie jest prawda ze mrozone komorki nie nadaja sie. Ja na 6 rozmrozonych komorek mialam 6 zarodkow. Wiec mozesz powiedziec swojemu lekarzowi aby takich bzdur nie opowiadal
-
MiKi23 wrote:KarenMillen
dzięki za Twoją opinie, zauważyłam że dużo osób go chwali;)
Yoselyn82
przydatna informacja dla żółtodzioba(mnie) hehe dzięki, a to jakiś egzamin przeprowadzają? hehe, a tak poważnie co to ta kwalifikacja do procedury?;/
do programu rzadowego kwalifikowal Mercik i Czerwinska z tego co wiem. Nie wiem jak jest z programem 2+1 nie wiem czy oni tez nie musza was zakwalifikowac na to.. moze ktos bedzie wiedzial kto podchodzil do takiego programuMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:od jakiego miana nie powinno sie szczepic?
-
A kto moze wie ile dni przed owulacja wystepuje endometrium trojwarstwowe?
jak juz sie bierze progesteron to endo jakie jest? dwuwarstwowe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:55
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Mi sie wydaje ze trojwarstwowe na monitoringach mialam dopiero po owu.
"Endometrium drugiej fazy - trojwarstwowe ...mm" -
Bella93 wrote:Mi sie wydaje ze trojwarstwowe na monitoringach mialam dopiero po owu.
"Endometrium drugiej fazy - trojwarstwowe ...mm"
no to zglupialamMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:no to zglupialam
Wcale bym sie nie zdziwila.Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:To moze ja popsuta jestem
Wcale bym sie nie zdziwila.
he he ty popsuta cos ty, masz taka wiedze w malym paluszku ze wiesz to mozliwe ze z moja glowka juz nie teges chyba za duzo na glowie mam, czytanie, dowiadywanie sie itp mozna oszalec
p.s chyba potrzebny mi resetWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 20:27
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Bella93 wrote:Bo tak naprawde zalezy od laboratorium embriologicznego, sposobu mrozenia, wiec jak lekarz z danej kliniki sie wypowiada, ze "nie warto" tzn, ze maja slabe statystyki.
No to lipa...[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Yoselyn, mozliwe ze moj lekarz sie pomylil i cos zle podyktowal podczas usg, bo z tego co wygooglowalam to 3warstwowe jest w pierwszej a 2warstwowe w drugiej.
-
nick nieaktualnykozamonia
super dziękuje, chętnie się z tym zapoznam;) powiedz mi czy mam podać e-mail?
zainteresował mnie własnie ten "pakiet", a na to też trzeba się kwalifikować?
super, że też tam podchodziłaś, będę wiedziała do kogo mam się zwrócić
w razie pytań-kozamonia;) -
Bella93 wrote:Yoselyn, mozliwe ze moj lekarz sie pomylil i cos zle podyktowal podczas usg, bo z tego co wygooglowalam to 3warstwowe jest w pierwszej a 2warstwowe w drugiej.
ale to od samego poczatku endo jest trojwartwowe czy dopiero przed sama owulacja? i potem pod wplywem progesternu endo jest dwuwarstwowe? a co w przypadku jak endo nie jest takie jakie powinno byc w 1 fazie, mimo tego rosnie, pecherzyk jest i potem sie bierze lutke w 2 fazie to to endo dalej jest zle? czy nie?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️