In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
aziledo wrote:To już raczej nie będzie miało znaczenia jeśli jesteś już w kolejnej ciąży. Być może będzie to tylko skutkowało częstrzymi wizytami lub wcześniejszym rozwiązaniem ciąży.
Miałaś wogole w planach drugie dziecko? Czy raczej los zadecydował za Ciebie?
Jak się z tym wszystkim czujesz?
Rozumiem że sytuacja Cię zaskoczyla i potrzebujesz czasu na oswojenie się z zastaną rzeczywistości....
Po porodzie mój ginekolog chyba odruchowo zapytał czy rozwazalam antykoncepcję, bo wbrew pozorom kobiety bardzo płodne są. Odpowiedziałam że przy niedroznych jajowodsch raczej nie mam co się łudzić. Na co on, że natura jest nieprzewidywalna....paulina19841209 -
Cierpliwa super, moje gratulacje i ✊✊✊ za dalsze wizyty.
A ja chciałem się pochwalić, że 12.10 urodziłam swoją upragnioną córeczkę Dominike ❤❤❤
url=https://naforum.zapodaj.net/d951dd55820e.jpg.html][/url]aziledo, Kuczka, Alrauna1987 lubią tę wiadomość
-
Emka:*
Cudownie! Sliczna dziewczynka❤ gratulacje i duzo zdrowka dla was!!!emka29 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aziledo wrote:Emka! 🙂
Samych cudowności! 🙂
Jak się dziewczyny czujecie?
Jak wrażenia po porodzie?
Gratulacje! 🙂
Serce rośnie 😁
Mała do tej pory może miała dwa gorsze dni A tak to 👼.
Oczywiście tatuś zakochany od pierwszego zdjęcia ❤❤❤.
Urodziłam na Zwirkach, miałam super położna i jak się uda jeszcze raz to tez wybieram ten szpital.
Chociaż to co się teraz dzieje trochę mnie przeraża.
Szczerze to chciałabym aby Dominika miała rodzeństwo. Już nawet rozmawiałam o tym z mężem.
Ale u Ciebie to już nie dużo czasu zostało😃.
Imię macie już wybrane? Bo my zdecydowaliśmy przed drzwiami jak wchodziłem do szpitala rodzić.
Najszybszy wybór świata 🤣🤣🤣. -
nick nieaktualnyemka29 wrote:A dziękujemy bardzo dobrze.
Mała do tej pory może miała dwa gorsze dni A tak to 👼.
Oczywiście tatuś zakochany od pierwszego zdjęcia ❤❤❤.
Urodziłam na Zwirkach, miałam super położna i jak się uda jeszcze raz to tez wybieram ten szpital.
Chociaż to co się teraz dzieje trochę mnie przeraża.
Szczerze to chciałabym aby Dominika miała rodzeństwo. Już nawet rozmawiałam o tym z mężem.
Ale u Ciebie to już nie dużo czasu zostało😃.
Imię macie już wybrane? Bo my zdecydowaliśmy przed drzwiami jak wchodziłem do szpitala rodzić.
Najszybszy wybór świata 🤣🤣🤣.
Sama rodzilas?
U mnie pewnie skończy się tak samo, bo nie spieszy się mojemu mężowi do wybierania imienia. Bardziej skupilismy się na tym zeby szczęśliwie tą ciążę udało się donosic. Ale nie ukrywam, że mi najbardziej podobają się imiona Oskar, Adam i Miłosz (w takiej kolejnosci).
I co mąż na pomysł o szybkim powiększeniu rodziny?
Planowo powinnam rodzić styczn/luty więc jeszcze trochę czasu przede mną. Tym razem ciąża mnie nie oszczędza - jest mi już ciężko. A do finału jeszcze kawałek....
Oczywiscie boję się tego co będzie potem bo z jednym maluchem łatwo nie jest A z dwójką trochę trudno to sobie wyobrazić. Wtedy myślę o rodzinach wielodzietnych i mi trochę przechodzi panika 😝🤪
Boję się też sytuacji jaka mnie może zostać w szpitalu i czy nadal będzie pandemia....
Maly mój siedzi w domu bo chory A co chwila wpadjaa emaile, że w placówce corona. Że Panie i dzieci już mają pozytywne wyniki więc trochę strasznie się robi... -
Emka gratulacje! Dominika jest śliczna! Dużo zdrówka dla Was 😘
Aziledo dzięki, ze pytasz u nas jest fajnie tylko Karolcia nie przybiera na wadze ale to się da! Karola jak na prawdziwa kobietę już wie co to fochy i ma swoje humorki 😂 ale jak się śmieje w głos i piszczy to można ze szczęścia się teleportować do świata radości, takiego bez covida i innych syfow
Pozdrowionka!
P.S. Czytam na bieżąco, ale jakoś ciężko się zebrać i napisać 🙈 wybaczcie 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2020, 21:42
aziledo lubi tę wiadomość
-
aziledo wrote:Sama rodzilas?
U mnie pewnie skończy się tak samo, bo nie spieszy się mojemu mężowi do wybierania imienia. Bardziej skupilismy się na tym zeby szczęśliwie tą ciążę udało się donosic. Ale nie ukrywam, że mi najbardziej podobają się imiona Oskar, Adam i Miłosz (w takiej kolejnosci).
I co mąż na pomysł o szybkim powiększeniu rodziny?
Planowo powinnam rodzić styczn/luty więc jeszcze trochę czasu przede mną. Tym razem ciąża mnie nie oszczędza - jest mi już ciężko. A do finału jeszcze kawałek....
Oczywiscie boję się tego co będzie potem bo z jednym maluchem łatwo nie jest A z dwójką trochę trudno to sobie wyobrazić. Wtedy myślę o rodzinach wielodzietnych i mi trochę przechodzi panika 😝🤪
Boję się też sytuacji jaka mnie może zostać w szpitalu i czy nadal będzie pandemia....
Maly mój siedzi w domu bo chory A co chwila wpadjaa emaile, że w placówce corona. Że Panie i dzieci już mają pozytywne wyniki więc trochę strasznie się robi...
U nas imiona były w ogóle inne ja chciałam Alicje, Oliwie lub Maje. Mąż chciał Marysie. Na Dominike wpadliśmy jakoś tak w połowie września ale jakoś nie pociagnelismy tego tematu dalej. A najlepsze jest to, że dzień przed porodem zapytałam się co z tym imieniem a on, że jeszcze jest czas. I bach w nocy wody mi odeszły i do szpitala.
Co do powiększenia rodziny, to chyba musi się oswoić z Miską w domu, bo całe dnie nie ma co w domu dopiero w niedzielę może z nią spędzić trochę czasu.
To jest straszne co się dzieje teraz. Wyszliśmy ze szpitala w piątek przed tą czerwona strefą. Wszystkich wypisywali tych co mogli, istny chaos był tego dnia w szpitalu.
Kuczka jak już duża ta Twoją panna😍😍😍. -
Emka nie zdążysz się obejrzeć a Dominika taka będzie czas płynie nieublagalnie :p ja już tęsknie za tymi pierwszymi chwilami 😱
-
nick nieaktualny
-
Kuczka, rosnie ci ta dama jak szalona!
Aziledo, dziekuje za pamiec😘
Mialam juz kolejna wizyte i maluszek rosnie, serduszko nadal bilo, profesor mega zadowolony, powiedzial, ze idealnie wszystko wyglada, dostalam juz ksiazeczke ciazowa z powklejanymi wynikami badan i to byla moja ostatnia wizyta w klinice, teraz juz ide za tydzien do mojego ginekologa...
A ty jak sie czujesz? Jak sytuacja z lozyskiem?Kuczka lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Kuczka wrote:Emka nie zdążysz się obejrzeć a Dominika taka będzie czas płynie nieublagalnie :p ja już tęsknie za tymi pierwszymi chwilami 😱
Oj tak masz racje
Już nam zaczyna powoli wyrastać z pierwszych ubranek, a dopiero były na nią jeszcze za duże
Wczoraj mój mąż stwierdził, że jeszcze nie dawno była taka malutkaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 12:02
-
nick nieaktualny
-
aziledo wrote:To co Ty Cierpliwa nie meldujesz? Trzeba dopytywac 😜🤪
Jesli mam w czasie przedszkola jakies wizyty itp i bez szans sie polozyc (a ja nigdy w dzien nie spie), to chodze takie zwloki, ze jak po 18 ide polozyc Mie to mam watpliwosci, czy w ogole wyjde z tego pokoju, czy zasne na siedzaco...
Naprawde chodze taka do tylu, ze szok
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja żyję 😜
Cierpliwia była widziana przeze mnie wczoraj na wątku IVF.